![]() |
|
Таке масло дуже проста в приготуванні і надзвичайно смачна приправа до молодої картоплі або макарошкам. Така заготівля значно заощадить ваш час і сили в потрібний момент… =)
Інгредієнти для страви:
вершки домашні | 500 г |
зубок часнику | 10 шт |
кріп | 1 пучок |
сіль | 1 щіпка |
Покроковий рецепт з фото:
1. | Іноді просто немає часу варити окремо картоплю, кришити окремо часник з кропом, все це змішувати.. Так чому не зробити заздалегідь спеціальну заготовку «часникового масла, яке досить просто дістати з морозилки і відрізавши шматочок заправити їм будь-яку страву, то це молода картопля, то макарони. Крім того така заправка більш однорідна, ніж покришений окремо часник, які збивається грудочками. Для приготування олії вам знадобляться тільки натуральні домашні, самі жирні вершки. Кладемо їх блендер невеликими порціями, оскільки відразу велику кількість він не подужає і масло буде рідкуватим. | ![]() |
2. | Збивати кожну порцію потрібно не менше 5 хвилин на великій швидкості, після чого потрібно злити утворилася рідина. Так потрібно робити до тих пір, поки рідина не перестане виділятися. У цей момент масло повинно бути м’які. Рідину, що залишилася, з нього потрібно віджати за допомогою ложки. Твердим масло стає вже після заморозки в морозилці. | ![]() |
3. | Коли масло буде готове, готуємо до нього начинку. Часник очищаємо і подрібнюємо він не занадто дрібно. Дві третини кропу теж подрібнюємо ножем, а одну третину залишаємо великої, для прикраси олії. | ![]() |
4. | Кладемо часник, кріп і щіпку солі (тільки самої дрібної солі, краще морської) в блендер до маслу і все перемішуємо до однорідності на повільній швидкості. Після збиваємо на великій швидкості пів хвилини, щоб часник злегка перемололся. Якщо знову утворилася рідина — зливаємо її. | ![]() |
5. | Далі готуємо форму для заморожування. Форму можна вибрати будь-яку за вашим бажанням. Головне щоб вона вільно поміщалися в морозилку і не була надто глибокою. Форму застеляємо пергаментним папером так, щоб залишився шматочок достатній щоб накрити масло зверху. | ![]() |
6. | Ложкою викладаємо масло щільно в форму. Зверху розгладжуємо масло. | ![]() |
7. | Кріп, який ми залишили для прикраси, красиво вистилаємо поверх олії. Загортаємо пергаментний папір накриваючи нею масло (але не приминаючи, щоб папір не приморозилась. Відправляємо масло в морозилку для заморожування. | ![]() |
8. | Готове масло вийміть з форми, відокремити від паперу. Зберігати його краще в тій же папері, в морозилці або на верхній полиці на блюдце. | ![]() |
9. | Подавайте з часниковим маслом картоплю або макаронні вироби. Їжте на здоров’я=) | ![]() |