![]() |
|
Смачні пампушки до українського борщу!
Інгредієнти для страви:
дріжджі сухі | 1 ч. л. |
молоко | 200 г |
цукор | 1 ч. л. |
сіль | 2 ч. л. |
олія соняшникова | 5 ст. л. |
яйце | 1 шт |
борошно | 300 г |
зубок часнику | 5 шт |
зелень петрушка кріп | 1 пучок |
кип’ячена вода холодна | 2 ст. л. |
Покроковий рецепт з фото:
1. | Для тіста беремо просіяне без грудок борошно, висипаємо в миску, додаємо цукор і 1 ч. л. солі. В окрему миску вливаємо тепле молоко, додаємо дріжджі, залишаємо на 15 хвилин. Виливаємо дріжджі в миску з борошном. Все ретельно перемішуємо, замішуємо тісто. Додаємо трохи олії. Вимішуємо недовго, щоб тісто не вийшло занадто крутим. Миску з тестом накриваємо рушником, відставляємо в тепле місце на 1 годину. | ![]() |
2. | Сковороду змащуємо маслом. Готове тісто ділимо на рівні частини. З них ліпимо кульки. У мене вийшло 10 кульок. Викладаємо кульки в сковороду і ставимо в духовку. Попередньо розігріваємо духовку до 180С. Випікаємо 20 хвилин при високій температурі. | ![]() |
3. | Готуємо часниковий соус. Для цього дрібно рубаємо часник і зелень. У мисці змішуємо часник, зелень, холодну кип’ячену воду, 1 ст. л. рослинного масла і сіль. Все ретельно перемішуємо. Окремо в мисці виделкою розмішуємо жовток. Через 15 хвилин після випікання, булочки змащуємо жовтком і часниковим соусом. Прибираємо випікатися залишився. | ![]() |
4. | Часникові готові пампушки. Подаємо до борщу зі сметанкою. Смачного! | ![]() |