Риба, яка має чудовий смак – це скумбрія. З нею можна приготувати безліч різних страв: закуску, салати та багато іншого.
Рибку люблять багато хто і знає, що саме скумбрія визнана найкориснішою, адже вона має речовини: Омега-3, йод, фосфор, фтор, білок. Вчені стверджують, що щодня необхідно з’їдати 100 г цього продукту. Особливо потрібно їсти дітям, тому що їх організм росте і повинен достатньо отримувати вітаміни і мікроелементи.
Як Ви вже зрозуміли, ми хочемо поділитися секретами приготування солоної скумбрії в домашніх умовах. А перейшовши за цим посиланням, дізнаєтесь Як приготувати її в коптильні гарячого копчення або Запекти у фользі в духовці.
- Як засолити скумбрію за 2 години
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Засолювання скумбрії в лушпинні цибулі
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт у розсолі з чаєм
- Нам знадобиться:
- Приготування:
- Дуже смачна скумбрія з гірчицею
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Швидкий рецепт засолювання риби за 30 хвилин
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відео про те, як засолити скумбрію за 4 години до готовності
Як засолити скумбрію за 2 години
Всього 2 години – і можна куштувати рибу з вареною картоплею і ділитися враженнями від рецепту.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Вода – 700 мл.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4-5 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Сіль – 3 ст. ложки
Спосіб приготування:
Приступаємо до приготування нашої смачної риби з того, що в каструлю ми висипаємо сіль. Потім кидаємо пару лаврових листків. Можемо і три, і чотири, на Ваш розсуд.
Додаємо чотири-п’ять горошинок перцю. Якщо є запашний перець, так само можна додати його. Потім беремо цибулину, можна одну велику, надрізаємо її, щоб вона віддала більше аромату. Додаємо її теж у каструлю.
Заливаємо наш майбутній маринад водою та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо десять хвилин.
У цей час обробляємо скумбрію. Відрізаємо голову, плавці, хвости, вичищаємо начинки і добре промиваємо.
Потім нарізаємо шматочками, приблизно по два см. Зі звареного маринаду виймає муку, лаврушку і складаємо в нього рибу. Потрібно щоб вона вся поступово просолилася.
Накриваємо кришкою і забираємо на дві години в холодильник. Через дві години спробуйте чи просолилася, якщо ні, то ще на годину прибираємо. Коли рибка замаринувалась, витягаємо її з розсолу, щоб вона не пересолилася.
У такому вигляді вона готова до вживання. Смачного!
Засолювання скумбрії в лушпинні цибулі
Рибка в лушпиння цибулі виходить дуже красивою і апетитною.
Інгредієнти:
- Вода – близько 1 л;
- Скумбрія свіжа – 2 шт.;
- Сіль – 1,5 ст. ложки;
- Перець чорний подрібнений – до смаку;
- Кріп сушений – за смаком;
- Пісок-цукор дрібний – 2 ложки дрібні;
- Перець горошком – 5 шт.;
- Цибулини великі в лушпинні – 4 шт.;
- Оцет столовий (5-6%) – велика ложка.
Спосіб приготування:
1. Для того щоб риба в лушпинні вийшло ідеально смачно, нам необхідно її обробити. Для цього дістаємо продукт і даємо повністю відтанути (якщо вона була заморожена), потім виймаємо всі начинки, відрізаємо хвіст, голову. Після цього ретельно промиваємо під протокою холодної води.
2. Для того щоб зробити маринад, в якому надалі солитиметься риба, нам необхідно почистити цибулю, а потім помістити її
лушпиння в каструлю. При цьому самі овочі викидати не варто. Їх можна використовувати для приготування різноманітних страв
3. Після того, як лушпиння від овочу опиниться в посуді, його слід залити звичайною водою, поставити на сильний вогонь. Вміст каструлі потрібно варити близько 1,5 години. При цьому деяка частина води має випаруватися.
4. Вода забарвилася за допомогою лушпиння цибулі. Тепер нам необхідно зняти з плити і процідити через друшляк чи сито. Додаємо в розсіл, цукор, сіль, перець двох видів (подрібнений і у вигляді горошку), та й кріп і оцет. Перемішаємо всі компоненти і дочекаємося повного остигання маринаду.
5. Повністю даний продукт в лушпиння цибулі повинна засолитися протягом двох днів.
6. Рибу поміщаємо в керамічний або скляний контейнер, а потім заливаємо її маринадом, що повністю остигнув. Потрібно, щоб продукт був залитий повністю, щоб з усіх боків замаринувався.
7. Закриваємо кришкою та залишимо на 12 годин при кімнатній температурі. Кожні дві-три години рибу рекомендується перевертати. Це необхідно для того, щоб продукт став однорідного золотистого відтінку і добре ввібрав у себе всі аромати розсолу.
8. Після того, як скумбрія добре приготувалася, виймаємо її з контейнера і нарізаємо її шматочками завтовшки 3 сантиметри. Потім заправляємо рибу олією і додаємо до неї цибулю нарізану півкільцями. У такому вигляді можна подавати до столу з відвареною картоплею. Приємного вам апетиту!
Рецепт у розсолі з чаєм
Нам знадобиться:
- Скумбрія – 2 шт.
- Вода – 1 л.
- Чай чорний – 3 ст. ложки
- Сіль – 4 ст. ложки
- Цукор – 3 ст. ложки.
Приготування:
1. Рибу обробляємо промиваємо, щоб прибрати зайву вологу промокнемо серветкою.
2. Розрізаємо на шматочки.
3. У каструлі доведемо воду до кипіння, висипаємо чай, цукри сіль. Дамо прокипіти 5 хвилин і вимикаємо, остуджуємо.
4. У контейнер наливаємо маринад, що вийшов, і викладаємо в нього рибу. Вона повинна повністю занурюватися в рідину, щоб рівномірно замаринуватися.
5. Закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на пару днів. Кожні 12 годин тушки перевертаємо для рівномірного просочення.
6. Після часу скумбрію потрібно витягнути і дати стекти рідини, потім просто промокуємо її серветками.
Змащуємо рослинною олією і подаємо до столу.
Дуже смачна скумбрія з гірчицею
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт.
- Сіль – 2 ст. ложки
- Вода – 1 літра
- Гірчиця – 1 ст. ложки
- Лавровий лист, перець горошок – до смаку.
Спосіб приготування:
1. Приготування солоної скумбрії не забере багато нашого часу. Почнемо приготування з розсолу (маринаду).
2. Ставимо на вогонь каструлю з холодною водою, додаємо сіль, доводимо до кипіння і залишаємо на середньому вогні на 7-10 хвилин. Після того як він приготується, даємо повністю охолонути.
3. Тим часом займемося рибою. Коли риба вже розморожена, відрізаємо голову, хвіст, плавники. Розрізаємо по черевці та відчищаємо її від нутрощів. Знімаємо чорну плівку усередині скумбрії.
4. Далі поріжте її на шматочки і складіть у каструлю.
5. Залийте розсолом, що повністю охололо, додамо лавровий лист і перець горошком. Потім, додамо ложку гірчиці, додайте лавровий лист і перець горошком.
Додамо ложку гірчиці, ретельно перемішаємо та відправимо в холодильник на добу.
6. Коли рибка буде повністю просолена, можна подавати до столу. Зберігати у холодильники таку рибу можна тиждень.
Швидкий рецепт засолювання риби за 30 хвилин
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста – за смаком
- Лимон – 1 шт.
- Олія соняшникова – до смаку.
Спосіб приготування:
Розморожуємо рибу, промиваємо, відрізаємо хвіст і голову, розрізаємо живіт і витягаємо начинки. Робимо надріз біля плавця до хвоста, поділяємо рибу на дві частини, забираємо кістки.
Оброблену рибу засипаємо зверху сіллю. Вмочуємо в солі.
Складаємо розрізану рибу разом і кладемо у лоток. І прибираємо в холодильник на півгодини.
Поки головний інгредієнт знаходиться у холодильнику, ми беремо цибулю, нарізаємо півкільцями.
Висипаємо в тарілку і заливаємо соком лимонним, перемішуємо цибулю з лимоном, щоб він пустив свій сік. За смаком додаємо перець і щедро заливаємо олією.
Через пів години дістаємо рибку, трохи споліскуємо. Забираємо зайву вологу за допомогою серветки, а потім нарізаємо шматочками.
Беремо блюдо, викладаємо трохи нашого маринаду, а зверху викладаємо рибку.
Для краси можна прикрасити зеленню.
Відео про те, як засолити скумбрію за 4 години до готовності
Приємного вам апетиту!!!