Два гуся
  • Італійська кухня
  • Бутерброди
  • Випічка
  • Випічка, десерти
  • Десерти
  • Домашні заготовки
  • Закуски
  • Запіканки
  • Напої
  • Новости
  • Основні страви
  • Основна страва
  • Салати
  • Соуси
  • Супи і бульйони

Як заготовити томатний сік на зиму

Розділі: Домашні заготовки / Консервування
Кухня світу: Українська
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 1
Призначення: Вегетаріанські страви, Дитяче меню, Пісне меню
Необхідна техніка: Без техніки
Кроків: 10

Хочу розповісти, як просто і швидко можна зробити заготовку томатного соку на зиму.
Інгредієнти для страви:

помідори за смаком
солодкий перець болгарський за смаком
сіль за смаком
цукор за смаком

Покроковий рецепт з фото:

1. Користь томатного соку міститься в його дуже багатому складі. У ньому велика кількість натуральних цукрів – фруктози і глюкози, присутні органічні кислоти — яблучна, щавлева, лимонна, винна, а в перестиглих плодах навіть бурштинова кислота, одна з найбільш корисних і цінних. У помідорах міститься каротин та інші вітаміни: А, В, С, Е, Н, РР. З мінеральних речовин багато кальцію, магнію, калію, фосфору, хлору, сірки, заліза, цинку, йоду, міді, марганцю, селену, хрому, фтору, бору, молібдену, кобальту, нікелю, рубідію – таке розмаїття зустрічається в деяких видах овочів. Вуглеводи, білки, харчові волокна, навіть жири є в томатах, майже немає в них тільки калорій, тому вони включаються в багато дієти для схуднення. А в цілому про користь томатного соку можна говорити довго і багато, а найцікавіше полягає в тому, що помідор з ботанічної точки зору є ягодою. Так от сьогодні я варила з цієї чудової ягоди сік. Для поліпшення смакових якостей соку я завжди додаю солодкий болгарський перець. Всі овочі вимити, обсушити.
2. Підготувати солодкий перець, видалити насіння.
3. Дрібні помідори залишаємо цілими, а великі порізати на частини, щоб вони пройшли крізь шийку м’ясорубки.
4. Одягаємо на м’ясорубку насадку для томатного соку і приступаємо.
5. Готовий сік зливаємо в каструлю. Макуха я ще раз пропускають через соковижималку, там багато залишається соку.
6. Солодкий перчик можна просто порізати або подрібнити в блендері.
7. Складаємо його в каструлю з томатного соку, солі, додаємо цукор за смаком. Ставимо варитися. З моменту закипання варимо хвилин 10.
8. Сік готовий. Поки сік гарячий він буде здаватися дуже рідким, але після остигання трохи стане густіше, так і зі смаком, гарячий сік може здатися не смачним, кисло-солоним, але після остигання буде все чудово. Солодкий перець болгарський додасть особливі нотки соку, солодкі.
9. Розливаємо по стерильним банкам, накриваємо кип’яченими кришечками і закатуємо спеціальним ключем. Баночки обов’язково перевернути до повного охолодження. Потім повернути в нормальне положення і перенести в приміщення для зберігання, комору або льох.
10. А взимку насолоджуватися своїми працями. Приємного!
Разом з "Як заготовити томатний сік на зиму" також читають:
    Маринований перець, фарширований капустою

    Розділі: Домашні заготовки / Маринування Кухня світу: Кавказька ...

    Заготівля солодкого перцю на зиму

    Розділі: Домашні заготовки / Консервування Кухня світу: ...

    Огірочки на зиму

    Розділі: Домашні заготовки / Консервування Кухня світу: ...

    Варення з слив «Угорка»

    Розділі: Домашні заготовки / Варення і джем Кухня світу: ...

    Варення «Шоколадна зливу»

    Розділі: Домашні заготовки / Варення і джем Кухня світу: ...

    Варення з ожини

    Розділі: Домашні заготовки / Варення і джем Кухня світу: ...

Новеньке

  • Картоплю буланжер з розмарином
  • Холодець яловичий
  • Куряча грудка запечена з овочами і сиром
  • Скумбрія малосольна
  • Картопля запечена у фользі
dvagusya.com.ua - покрокові супер-смачні рецепти