![]() |
|
Хочу розповісти, як просто і швидко можна зробити заготовку томатного соку на зиму.
Інгредієнти для страви:
помідори | за смаком |
солодкий перець болгарський | за смаком |
сіль | за смаком |
цукор | за смаком |
Покроковий рецепт з фото:
1. | Користь томатного соку міститься в його дуже багатому складі. У ньому велика кількість натуральних цукрів – фруктози і глюкози, присутні органічні кислоти — яблучна, щавлева, лимонна, винна, а в перестиглих плодах навіть бурштинова кислота, одна з найбільш корисних і цінних. У помідорах міститься каротин та інші вітаміни: А, В, С, Е, Н, РР. З мінеральних речовин багато кальцію, магнію, калію, фосфору, хлору, сірки, заліза, цинку, йоду, міді, марганцю, селену, хрому, фтору, бору, молібдену, кобальту, нікелю, рубідію – таке розмаїття зустрічається в деяких видах овочів. Вуглеводи, білки, харчові волокна, навіть жири є в томатах, майже немає в них тільки калорій, тому вони включаються в багато дієти для схуднення. А в цілому про користь томатного соку можна говорити довго і багато, а найцікавіше полягає в тому, що помідор з ботанічної точки зору є ягодою. Так от сьогодні я варила з цієї чудової ягоди сік. Для поліпшення смакових якостей соку я завжди додаю солодкий болгарський перець. Всі овочі вимити, обсушити. | ![]() |
2. | Підготувати солодкий перець, видалити насіння. | ![]() |
3. | Дрібні помідори залишаємо цілими, а великі порізати на частини, щоб вони пройшли крізь шийку м’ясорубки. | ![]() |
4. | Одягаємо на м’ясорубку насадку для томатного соку і приступаємо. | ![]() |
5. | Готовий сік зливаємо в каструлю. Макуха я ще раз пропускають через соковижималку, там багато залишається соку. | ![]() |
6. | Солодкий перчик можна просто порізати або подрібнити в блендері. | ![]() |
7. | Складаємо його в каструлю з томатного соку, солі, додаємо цукор за смаком. Ставимо варитися. З моменту закипання варимо хвилин 10. | ![]() |
8. | Сік готовий. Поки сік гарячий він буде здаватися дуже рідким, але після остигання трохи стане густіше, так і зі смаком, гарячий сік може здатися не смачним, кисло-солоним, але після остигання буде все чудово. Солодкий перець болгарський додасть особливі нотки соку, солодкі. | ![]() |
9. | Розливаємо по стерильним банкам, накриваємо кип’яченими кришечками і закатуємо спеціальним ключем. Баночки обов’язково перевернути до повного охолодження. Потім повернути в нормальне положення і перенести в приміщення для зберігання, комору або льох. | ![]() |
10. | А взимку насолоджуватися своїми працями. Приємного! | ![]() |