У коржів, приготовлених з картоплі з підсмаженою і золотистою скоринкою, є досить багато назв. Деруни, кремзлики, латкес або решті – ось під такими іменами оладки з тертої картоплі відомі по всьому світу, так само в наш час дуже популярними стають і оладки з кабачків.
Великим плюсом драніков напевно є його висока ситність і простота приготування. Всього кілька картопляних коржів по калорійності може з легкістю замінити повноцінний прийом їжі. А доповнити їх поживну цінність допоможе нам звичайний овочевий салат або проста квашена капуста. Як ви вже зрозуміли від назв, рецептів приготування у цієї страви безліч і всі вони відрізняються обалденным смаком і звичайно ж привабливою вартістю.
Пропоную розглянути в цій статті добірні рецепти картопляних драніков, багатьма улюблене домашнє блюдо. Але якщо раптом, ви боїтеся їх вживати з за того, що в них міститься велика кількість масла, саме для вас, у мене є рецепт менш калорійних дерунів, а як вони готуються, дивіться нижче.
- Рецепт класичних драніков з покроковими фото
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати картопляні деруни з сиром в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Деруни без додавання яєць
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати білоруські драники
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Найсмачніші деруни (чаклуни) з фаршем (відео)
Рецепт класичних драніков з покроковими фото
Інгредієнти:
- Картопля — 6 шт
- борошно — 2 ст. л
- яйце куряче — 1 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- олія рослинна
- сіль і мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Для початку нам потрібно помити картоплю, потім почистити. Після чого, разом з очищеним цибулею натираємо на дрібній тертці.
Тепер у цю масу додаємо яйце, трохи збиваємо його виделкою, додаємо борошно, сіль, перець за смаком і ретельно перемішуємо.
Далі, після того, як ми підготували драниковое тісто, ставимо сковороду на вогонь, наливаємо олії і за допомогою столової ложки формуємо, і обсмажуємо в неї коржики.
Готуємо їх на середньому вогні, з двох сторін, до золотистого кольору. Викладаємо деруни на серветку, щоб вони віддали всі надлишки впитавшегося олії.
Залишилось лише викласти готові деруни на тарілку і подати зі сметанкою.
Як приготувати картопляні деруни з сиром в духовці
Інгредієнти:
- Картопля — 4 шт
- сир твердий — 120 гр
- рослинне масло — 30 гр
- зелена цибуля — 10 гр
- яйце куряче — 2 шт
- часник — 1 зубчик
- орегано — 1 чайна л
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Помитий і очищену картоплю натираємо на крупній тертці. Потім заливаємо холодною водою і залишаємо на 10 хвилин.
Після чого зливаємо і віджимаємо руками з картоплі всю воду. Додаємо розтоплене вершкове масло, натертий твердий сир, дрібно подрібнену зелену цибулю, зубчик часнику, орегано, сіль, перець і вбиваємо два яйця.
Гарненько все перемішуємо, з допомогою рук формуємо коржі і викладаємо на деко.
І відправляємо в розігріту до 200 градусів духову піч на 20-25 хвилин до повної готовності. А для того, щоб не перетримати деруни, я рекомендую все таки періодично поглядати за ними, так як духовка у кожного працює по своєму, де можуть приготуватися раніше зазначеного часу, а де то і пізніше.
Деруни без додавання яєць
Інгредієнти:
- Картопля — 550 гр
- цибуля ріпчаста — 65 гр
- кріп — 15 гр
- борошно — 70 гр
- рослинне масло — для смаження
- сіль і мелений перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Моєму, потім чистимо картоплю і цибулю, після нарізаємо середніми шматочками, перекладаємо в блендері, туди ж додаємо кріп і перемелюємо, щоб вийшло пюре.
Тепер отриману масу перекладаємо в миску, додаємо просіяне борошно і сіль з перцем за смаком. Але якщо у вас картопля містить в собі велику кількість рідини, то в такому випадку, щоб деруни схопилися, борошна необхідно додати побільше зазначеної норми.
Далі ставимо сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинне масло і після того, як воно достатньо нагріється, викладаємо в неї, з допомогою столової ложки драниковое тісто.
Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до золотистого кольору.
Залишилось лише викласти готові коржики на серветки, щоб з них втекло зайве масло, а після подаємо до столу з коханою сметанкою!
Як приготувати білоруські драники
Інгредієнти:
- Картопля — 5-7 середніх бульб
- крохмаль — 1 ст. л (при необхідності)
- рослинне масло — для смаження
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Для цього рецепта краще всього використовувати білоруську картоплю, так як вона багата крохмалем, деруни виходять хрусткими зовні і тягучими всередині. Якщо ж вміст крохмалю у ваших бульбах невелике, в такому разі можна все виправити додавши трохи сухого крохмалю.
Отже, миту картоплю чистимо, натираємо його на дрібній тертці, при необхідності додаємо одну столову ложку крохмалю, сіль, перець за смаком і ретельно все перемішуємо.
Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї соняшникова або оливкова олія і після того, як воно добряче нагріється, формуємо і викладаємо в нього столовою ложкою, картопляні коржики.
Обсмажуємо їх з кожного боку до золотистого кольору, після знімаємо і подаємо до столу.
Найсмачніші деруни (чаклуни) з фаршем (відео)
Приємного апетиту!