Фарширований перець: калорійність з рисом, овочами, м’ясом, фаршем на 100 грам продукту

Тушкований фарширований перець давно став фаворитом гастрономічних уподобань. У літній час його готують навіть частіше, ніж голубці. Це і не дивно, адже солодкий болгарський перець надає страві незвичайний смак. А щоб він не приївся, для фарширування придумали десятки різноманітних начинок. Багатьох людей хвилює питання користі, поживної цінності і калорійності страви. Розглянемо два основних рецепта начинки: з яловичим фаршем і овочеву. Всі показники, взяті з розрахунку на 100 г готового страви.

Сам по собі перець є джерелом вітамінів і антиоксидантів, він вносить великий вклад в здорову роботу серцево-судинної системи. У ньому присутній йод, калій, кальцій, залізо і фтор. Болгарський перець містить 1,3 г білків, 5,7 г вуглеводів, а жирів немає зовсім. Енергетична цінність дорівнює 28 ккал.

Фаршированный перец: калорийность с рисом, овощами, мясом, фаршем на 100 грамм продукта

Це цікаво: в зеленому перці є елементи, що знижують небезпеку виникнення ракових пухлин. Для того щоб організм отримав потрібну кількість цих речовин, досить з’їдати по 1 плоду в день.

Калорійність і БЖУ перцю, фарширований рисом і м’ясом

Тепер перейдемо до цього овочу, але з начинкою. Перець з м’ясним фаршем і рисом є дуже ситним та смачним блюдом, яке добре відновлює сили і легко засвоюється організмом. Таке страву рекомендують як дорослим, так і дітям, якщо немає особливих протипоказань з боку лікарів.

До складу зазвичай входить яловичина, рис, цибулю, моркву, томат, соняшникова олія. При такому розкладі страва буде “важити” 102 ккал, і містити 7,3 г жирів, 5,4 г білків, 6,5 г вуглеводів. В якості м’ясної компонента можна брати свинину, курятину або індичку, тоді показники зміняться, але не суттєво.

Фаршированный перец: калорийность с рисом, овощами, мясом, фаршем на 100 грамм продукта

Енергетична цінність перцю, фарширований овочами

Таке блюдо готують під час посту або ж ті, хто ретельно стежить за своєю вагою. За смаком воно і шанувальникам вегетаріанської кухні. Завдяки великій кількості різноманітних овочів начинка містить безліч вітамінів, мікро – і макроелементів. Швидко засвоюється, відмінно впливає на роботу кишечника, всіх систем організму.

Існує багато варіантів овочевої начинки. Візьмемо одну з найпоширеніших: білокачанна капуста, помідори, цибуля, морква, олія, потроху часнику та кропу. Перець, нафарширований такими продуктами, буде містити 48 ккал, 2,7 г жирів, 1,2 г білків і 4,8 г вуглеводів.

У статті вказані середні дані для різних видів страви. Кожна господиня змінює його склад у відповідності зі своїми вподобаннями, додає певні інгредієнти, або коригує пропорції продуктів. Тому більш точні показники розраховуються для кожного рецепту окремо, з ними ви можете ознайомитися на нашому сайті.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: