Гороховий суп з грибами – як приготувати з печерицями

Під час посту часто господині змагаються для того, щоб придумати смачні і ситні страви до обіду. Відмінний варіант в такий час — пісний гороховий суп з грибами. Краще всього купувати печериці. Вони завжди доступні в магазині і на ринку, до того ж ці “лісові продукти” невибагливі в приготуванні. А при температурній обробці вони зберігають максимум білка і легко можуть замінити м’ясні інгредієнти. На нашому сайті опубліковано безліч простих описів і відео супів з гороху, ви можете хоч кожен день готувати щось нове. Дієтичний варіант зварити нескладно прямо у себе на кухні. Для зручності в рецепті присутні покрокові фото.

Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

Важливо: для приготування горохового супу з грибами також можна використовувати заморожені печериці. За смаком юшка нічим не буде відрізнятися від тієї, в якій були використані свіжі гриби. При холодних температурах печериці не втрачають смакових якостей, тому бульйон на їх основі вийде ароматним і апетитним. Якщо гриби нарізані і підготовлені до засмажки, то розморожувати продукт не потрібно. Заморожений напівфабрикат можна додати прямо з морозильної камери на сковороду.

Інгредієнти

  • Сушений жовтий горох 300 г
  • Середній картопля 5 шт
  • Свіжі печериці 100 г
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Вершкове масло 30 г
  • Очищена вода 3 л
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сухі трави і спеції для перших страв за бажанням
  • Свіжа або заморожена зелень (петрушка, кріп) 1 пучок

На порцію

Калорії: 28.3 ккал

Білки: 1.6 м

Жири: 1.3 м

Вуглеводи: 3.5 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

    Сушений горох рекомендується попередньо замочити або зварити до напівготовності. Якщо ви вирішили, що будете використовувати перший варіант, то за 2 години до приготування залийте вимитий горох гарячою водою. Після рідина поміняйте. Робіть це, використовуючи сито або друшляк з дрібними дірочками, щоб зручно було промивати зерна. У другому випадку чистий горох потрібно залити водою таким чином, щоб рідина була вище на 2 див. Варити після закипання на повільному вогні 20 хвилин.

  • Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

    Підготуйте овочеву засмажку. З лука зніміть піну. Нашаткуйте півкільцями або рівномірними кубиками. З моркви видаліть шкірку. Вимийте. Форма нарізки — соломка або акуратні трикутники.

  • Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

    Сковороду покрийте рослинним маслом, додайте невеликий шматочок вершкового. Поставте на вогонь з середнім натиском. Киньте цибулю і тушкуйте 3-5 хвилин. Характерна золотава скоринка — знак, що овоч досить обжарился. Слідом піде моркву. Помішуючи, смажте таку ж кількість часу, щоб коренеплід став м’яким по консистенції. Кинути печериці і продовжувати готування 3-4 хвилини. Потушкуйте газ. Відсуньте овочі в бік.

  • Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

    У каструлю влийте джерельну воду. Покладіть кілька листочків лаврушки. Посуд поставте на середній вогонь. Як тільки рідина забулькає, додайте горох. Варіть 15-20 хвилин.

  • Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

    З картоплі зніміть шкірку. Промийте. Наріжте на порції. Відправте в киплячу воду до гороху.

  • Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

    Слідом покладіть засмажку. Продовжувати варіння 5 хвилин без кришки.

  • Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

    Посолити, поперчити. Посипати сушеними травами або приправами за смаком. Гарненько розмішати продукти. Загасити газ. Щільно закрити кришкою. Залишити настоюватися і набиратися ароматності на 15-20 хвилин.

Порада: подавайте до столу грибний гороховий суп зі сметаною і грінками. Також підійдуть сухарики. Їх дуже просто приготувати в домашніх умовах. Будь хліб розріжте на акуратні квадратики розміром 2 на 2 сантиметри. Розкладіть на сухому листі. Злегка підсолити, збризніть лимонним соком і оливковою олією. Запікайте в духовій шафі при температурі 180 градусів 15 хвилин.

Смачний гороховий суп з печерицями поєднує в собі ароматні нотки лісових грибів і апетитний горошок. Спробувавши одного разу, ви обов’язково захочете зварити його ще раз.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Гороховый суп с грибами - как приготовить с шампиньонами

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: