Хрустка і ароматна запечена картопля з розмарином — такої ви ще не куштували

Неймовірна смакота! Хрустка і ароматна запечена картопля з розмарином — такої ви ще не куштували

Запечена картопля — відмінний гарнір до різних страв. Однак часто при запіканні не виходить смачна хрустка скоринка. Забудьте про це назавжди з простим рецептом, інформує dvagusya.com.ua.

Інгредієнти:

  • 2 кг картоплі;
  • свіжий розмарин;
  • 3 головки часнику;
  • 2 літри води;
  • 30 г солі;
  • ½ ч. л. харчової соди;
  • 5 столових ложок оливкової олії;
  • петрушка.

Приготування:

Очистіть і наріжте картоплю на великі шматки.

Зніміть листя розмарину з гілочки і дрібно порубайте. Часник очистить від лушпиння.

Частково відваріть картоплю. Доведіть 2 літри води до кипіння, додайте сіль і соду. Засипте рубану картоплю. Відваріть до стану м'якості. Картопля не повинна розвалюватися, але при цьому лезо ножа має легко входити.

У сковороду налийте олію, додайте рубаний розмарин, пропустіть часник через прес. Додайте сіль і перець. Готуйте на середньому вогні, поки часник не стане золотистим. Пропустіть олію через сито у велику чашку.

Злийте воду з картоплі, перекладіть в чашку з олією. Посоліть і поперчіть. Як слід струсіть, щоб картопля була покрита олією.

Попередньо розігрійте духовку до 230 градусів. Перекладіть картоплю на деко. Розподіліть рівномірно, щоб між шматочками було небагато місця. Запікайте протягом 20 хвилин не перемішуючи.

Через 20 хвилин акуратно переверніть картоплю.

Продовжуйте запікати і перевертати, поки вона не придбає темно-коричневий відтінок. Зазвичай на це потрібно 30-40 хвилин.

Перемістіть картоплю в чашку і додайте часник і розмарин, який ви попередньо видалили з олії, і свіжу рубану петрушку. Струсіть і подавайте.

Докладний рецепт у відео нижче.

Читайте також:
Читайте також:  Лляне масло користь і шкоду для організму, для жінок, для чоловіків, як приймати
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya