Як правильно чистити печериці свіжі перед приготуванням для смаження

Печериці готуються дуже просто і швидко. Тому на їх основі робиться безліч страв – піци, соуси, пасти, салати, пироги та інші. Крім того, що такі гриби смачні, вони ще й дуже корисні, а також самі безпечні та екологічно чисті. Але щоб страви з них вийшли вдалими, важливо правильно почистити печериці перед приготуванням.

Как правильно чистить шампиньоны свежие перед приготовлением для жарки

Порада: немає необхідності слідувати всім крокам процесу обробки грибів. Потрібно орієнтуватися на стан продукту: чистий – його можна не мити, а якщо ніжка не зіпсована і без бруду, не потрібно її зрізати.

Коли і як правильно мити печериці

Гриби важливо мити тільки тоді, коли вони не будуть піддаватися смаженні. Інакше плоди просто втратять привабливий зовнішній вигляд і розмокнуть. Але все-таки буває, що це необхідно зробити. Розглянемо, як правильно мити печериці.

Звертайте увагу на стан грибів – якщо дуже брудні, їх обробляють так:

  1. Наливають в глибоку посуд прохолодну воду.
  2. Занурюють у неї печериці, щоб вони були повністю покриті.
  3. Кладуть туди ж 1 ст. л. борошна.
  4. Ретельно все перемішують кілька разів, зливають рідину.

За рахунок борошна гриби добре позбавляються від бруду, навіть у важкодоступних місцях плода.

Как правильно чистить шампиньоны свежие перед приготовлением для жарки

Є цікавий спосіб миття сильно забруднених в землі грибів, наприклад, зібраних відразу після дощу. Їх необхідно залити окропом у глибокому посуді і залишити остигати під кришкою. Коли температура рідини стане кімнатної, плоди промивають прохолодною водою – усе сміття і бруд легко видалятись.

Як правильно чистити печериці

Це необхідний етап приготування, адже він теж впливає на смак і якість страви в цілому. Розглянемо, як правильно чистити печериці свіжі для смаження, фарширування, вживання в первісному вигляді.

Важливо: на цих грибах утворюється плівка, яку треба видаляти, якщо діаметр капелюшка більше 3 см, а також якщо вона легко знімається при натиранні пальцем.

  1. Прибираємо плівку з плоду.
  2. Робимо новий зріз ніжки.
  3. Зрізаємо коричневі пластини, які знаходяться під капелюшком.
  4. Прибираємо “спіднички” і видаляємо дефектні місця.

Так готують продукт до смаження. Для фарширування ще потрібно відокремити ніжку.

Как правильно чистить шампиньоны свежие перед приготовлением для жарки

Маленькі грибки розміром до 3-4 см не потребують чищення, так як за пару днів своєї “життя” не накопичили шкідливих речовин і бруду. Їх злегка протирають вологою тканиною, на кілька міліметрів зрізають ніжку, прополіскують, просушують, а після готують за рецептом.

Печериці – неймовірно апетитні та практично універсальні в приготуванні. Крім того, дані гриби приносять організму величезну користь. Щоб страви з ними вийшли максимально добре, потрібно дотримувати прості правила первинної обробки цього продукту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: