Як приготувати шампіньйони: рецепти в домашніх умовах, швидко і смачно, як правильно готувати свіжими і з чим

Приготувати шампіньйони під силу навіть новачкові. Цей гриб абсолютно некапризен в приготуванні — він не вимагає вимочування і відварювання перед використанням. Так і доступний печериця в будь-який час, так як продається в кожному магазині.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем
За смаковими характеристиками цей гриб лише трохи поступається своїм лісовим «побратимам» — він має злегка приглушений смак і аромат, що ніяк не позначається на самих стравах, головне — правильно підібрати інші інгредієнти.

Готувати з печерицями можна все що завгодно. Кращі рецепти приготування ми зібрали в одному місці, доповнивши фото і відео, щоб ви змогли знайти для себе найбільш прийнятний варіант.

Зміст статті:
  1. Як вибрати печериці
  2. Підготовка продукту
  3. Рецепт печериць з картоплею на сковороді
  4. Печериці з цибулею на сковороді
  5. Енергетична цінність
  6. Інгредієнти
  7. Покрокове приготування
  8. Рецепт печериць зі сметаною на сковороді
  9. Енергетична цінність
  10. Інгредієнти
  11. Покрокове приготування
  12. Рецепт грибного супу з печериць
  13. Енергетична цінність
  14. Інгредієнти
  15. Покрокове приготування
  16. Печериці фаршировані в духовці
  17. Енергетична цінність
  18. Інгредієнти
  19. Покрокове приготування
  20. Запіканка з печериць в мультиварці
  21. Енергетична цінність
  22. Інгредієнти
  23. Покрокове приготування
  24. Шашлик з печериць
  25. Енергетична цінність
  26. Інгредієнти
  27. Покрокове приготування
  28. Суп-пюре з печериць
  29. Енергетична цінність
  30. Інгредієнти
  31. Покрокове приготування
  32. Жульєн з печериць
  33. Енергетична цінність
  34. Інгредієнти
  35. Покрокове приготування
  36. Запечені печериці з сьомгою
  37. Енергетична цінність
  38. Інгредієнти
  39. Покрокове приготування
  40. Пудинг з печериць
  41. Енергетична цінність
  42. Інгредієнти
  43. Покрокове приготування
  44. Фрікасе з печериць, запечене в раковинах
  45. Енергетична цінність
  46. Інгредієнти
  47. Покрокове приготування

Як вибрати печериці

Печериці — це абсолютно безпечний продукт. Однак, деякі рекомендації при виборі все ж є, особливо, якщо ви любите вживати в їжу гриби у сирому вигляді. У цьому випадку вони повинні бути ідеальними.

Вибирайте грибочки з легким бурим або сіруватим відтінком, невеликого розміру. Такі навіть після термічної обробки збережуть ніжну структуру, на відміну від більш дорослих особин».

Віддайте перевагу екземплярів, у яких не пошкоджена плівка, що з’єднує ніжку і капелюшок. Ця спідничка не повинна бути пофарбована в темний відтінок.

Утримайтеся від покупки печериць, які вкрилися плямами. Вибирайте виключно пружні гриби без утворень слизу і сирого запаху. У противному випадку продукт вже почав потроху гнити зсередини.

Важливо: дотримуйтесь температурний режим при зберіганні — при +4°C гриби печериці можуть лежати в холодильнику до п’яти днів.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Підготовка продукту

Підготувати печериці можна в кілька прийомів і вкрай швидко, слідуючи деяким рекомендаціям:

  • Зчистите з грибів залишки сміття. Цілком можна зробити це, потерши один про одного дві штучки або скориставшись м’якою щокою.
  • У примірників, діаметр капелюшка яких перевищує 2 см, видаліть шкірку по напрямку від краю до центру. Відріжте нижню частину ніжки. При бажанні зніміть «спідничку».
  • Прополощіть у воді, після чого розкладіть на рушник і акуратно промокніть кожен гриб. Якщо ви не переслідуєте мету позбавити печериця смакових якостей, не затягуйте час водних процедур.
  • Обов’язково наріжте. Це розкриє грибний аромат печериці. Цілком продукт використовується для маринування, але тільки в тому випадку, якщо дрібні екземпляри.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Рецепт печериць з картоплею на сковороді

Це найпростіше, що можна приготувати з печерицями. Ступінь обжарювання вибирається індивідуально: якщо любите сухуваті хрусткі грибочки, потримайте їх трохи довше на сковороді.

Інгредієнти

  • Печериці 600 г
  • Картопля 700 г
  • Олія рослинна 80 мл
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Маленький пучок кріп

На порцію

Калорії: 153.7 ккал

Білки: 8.6 г

Жири: 1.5 м

Вуглеводи: 26.4 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

    Розігрійте на сковороді трохи олії (не вливайте відразу весь заявлений обсяг). Всипте нарізаний дрібними шматочками цибулю, а через пару хвилин додайте печериці. Їх наріжте у вигляді пластинок.

  • Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

    Поки обсмажується вміст сковорідки, очистіть картоплю, наріжте товстою соломкою. Додайте до грибів, долив залишки масла. Гарненько перемішайте, щоб знизу виявився картопля — це запобіжить підгорання страви. Якщо включаєте досить великий вогонь, при накрывании обов’язково залиште щілину або використовуйте кришку зі спеціальним отвором для випуску пари. Не забувайте помішувати — піднімайте широкої лопаткою нижній шар і перевертайте на поверхню, так ви збережете форму картопляних шматочків.

  • Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

    За п’ять хвилин до вимикання посоліть і присипте апетитну картопельку соковитою зеленню кропу. При подачі додайте свіжої сметани.

Це цікаво: можна піти далі і доповнити інгредієнти іншими овочами. Відмінно поєднуються з грибами моркву, болгарський перець і томати. Для любителів пікантних страв цілком можна покришити частина стручка гострого.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Печериці з цибулею на сковороді

Як застосовувати страву за даним рецептом, вирішувати тільки вам — його можна розцінювати як стандартну зажарку для більш «серйозних» страв, як доповнення до гарнірів, а також в якості начинки для бутербродів з тостами або для піци.

Кількість порцій: 3

Час приготування: 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 241.3 ккал;
  • білки – 8.9 м;
  • жири – 21.1 г;
  • вуглеводи – 3.8 р.

Інгредієнти

  • печериці – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • олія соняшникова – 45 мл;
  • перець чорний – 1⁄2 ч. л.;
  • перець червоний – 1⁄2 ч. л.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Наріжте на півкола цибулину як можна тонше. Смажте на рафінованій олії до прозорості.
  2. Додайте рубані гриби і, не перестаючи помішувати масу, смажте до апетитного рум’янцю.
  3. Посипте спеціями.
  4. Введіть брусок несолоного масла, а коли воно розтопиться і сдобрит кожен шматочок, знімайте з плити.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Рецепт печериць зі сметаною на сковороді

Для приготування також можна використовувати жирні вершки. У такому разі для додання більш густої консистенції рекомендується додати в процесі пасерування трохи пшеничного борошна.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 286.9 ккал;
  • білки – 8.4 м;
  • жири – 25.1 г;
  • вуглеводи – 6.8 р.

Інгредієнти

  • свіжі печериці – 500 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • мелений перець – за смаком;
  • сметана – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. В розпечене масло всипте спочатку дрібно рубаний часник разом з цибулею, злегка припустіть, а після додайте печериці. Гриби попередньо наріжте будь-яким способом.
  2. Коли на продуктах почне утворюватися коричнюватий зажаристый відтінок, влийте сметану, посипте спеціями.
  3. Зменшіть вогонь до мінімуму. Томіть не довше п’яти хвилин.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Рецепт грибного супу з печериць

Коли всі звичні перші страви порядком набридають, кожна господиня починає шукати нові рецепти. Відмінний спосіб урізноманітнити щоденне меню — це приготувати ситний супец з печерицями.

Кількість порцій: 11

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 106.5 ккал;
  • білки – 10 г;
  • жири – 6.7 м;
  • вуглеводи – 1.5 р.

Інгредієнти

  • курка – 250 г;
  • картопля – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сир плавлений – 150 г;
  • печериці – 400 г;
  • масло рослинне – 35 мл;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець – 3 горошини;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Обполосніть курку, покладіть в каструльку і влийте приблизно 1.8 літра води (холодної). Поставте на конфорку, увімкніть максимальну потужність і доведіть до кипіння. У процесі почне активно виділятися сіра піна, від якої слід позбавлятися. Після прикрийте не до кінця кришкою. Зменшіть газ і відварюйте птицю від 35 до 45 хвилин.
  2. В цей час очистіть за допомогою економки картоплю, цибулю, моркву і гриби. Наріжте. З печерицями можете не дрібнити. З урахуванням того, що смак у них не надто яскравий, краще, якщо вони будуть порізані побільше. Для шинкування моркви підійде пристосування для салатів по-корейські.
  3. Дістаньте м’ясо з бульйону і наріжте кубиками. Варто врахувати, що зазначено кількість «чистого» ваги. Якщо використовуєте стегенця або будь-які інші частини птиці, враховуйте наявність кісток. Саму рідину пропустіть через сито.
  4. Закиньте в бульйон бульби у формі середніх кубиків. Проваріть 10 хвилин і приступайте до засмажки.
  5. Для початку пропассеруйте овочі, після всипте гриби. Відправте в загальну посуд. Варіть до розм’якшення компонентів, присолив і додавши прянощі.
  6. В кінці введіть помірними порціями тертий сирок. Дайте трохи настоятися.

Порада: якщо використовуєте консервовані печериці, то технологія приготування не змінюється. Єдине, постарайтеся повністю позбутися від розсолу, а сам суп додайте трохи грибної приправи для посилення смаку.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Печериці фаршировані в духовці

Варіацій начинок для страви чимало — це і шинка з сиром, і курка, і овочі з рисом. Загалом, скільки смаків, стільки і способів зробити це святкове блюдо. Ми пропонуємо приготувати грибні “формочки” з фаршем. Таке страву можна розцінювати і як самостійне, і як закуску — адже навіть охолоджені печериці дуже смачні.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 40 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 381.9 ккал;
  • білки – 22.7 м;
  • жири – 31.3 г;
  • вуглеводи – 2.4 р.

Інгредієнти

  • фарш – 300 г;
  • печериці – 500 г;
  • сир (будь-який твердий) – 100 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • олія оливкова – 50 мл

Покрокове приготування

  1. Підготуйте печериці. Перевагу слід віддати в цьому випадку досить великим екземплярів. Акуратно відокремте ніжку по самий “корінь”, а після наріжте її невеликими фрагментами. Капелюшки посоліть — поки ви готуєте начинку, вони вберуть приправу.
  2. У мисці змішайте фарш, спеції і гриби, які попередньо обсмажте в невеликій кількості олії оливи і остудіть.
  3. Деко простелите пекарським пергаментом і викладіть на нього капелюшки за подобою кошиків. Наповніть фаршем, а зверху присипте сиром. Температуру духовки встановіть на 170 градусів і готуйте закуску близько 35 хвилин.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Запіканка з печериць в мультиварці

Хороший цей вегетаріанський рецепт для тих, хто піклується про стрункості. Від такої страви навряд чи талія збільшиться в обсягах. Подавати можна як на обід, так і на пізню вечерю.

Кількість порцій: 5

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 280.3 ккал;
  • білки – 12.9 г;
  • жири – 22.2 м;
  • вуглеводи – 7.3 р.

Інгредієнти

  • печериці – 300 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • кабачки – 550 г;
  • томати – 1 шт.;
  • борошно – 4 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сир твердих сортів – 150 г;
  • розпушувач – 1/2 ч. л.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Обсмажте зовсім небагато шінкованной цибулю і додайте гриби, нарізані слайсами. Пропассеруйте п’ять хвилин, після викладіть на тарілку, простеленную серветками, щоб вони ввібрали масло.
  2. Якщо використовуєте немолоді кабачки, зріжте шкірку. Також видаліть зсередини волокнисту частину з насінням. Натріть на дрібній тертці і злегка відіжміть від утворився соку. Введіть яйця, борошно і розпушувач (можна замінити содою) зі спеціями. Гарненько перемішайте.
  3. Виберіть форму невеликого розміру з високими краями, натріть трохи маслом і викладіть частина підготовленої овочевої маси, яку “промажте” засмажкою з печериць. Поверх додайте залишки кабачків, укрийте гуртками томатів і посипте тертим сиром.
  4. Протягом 30 хвилин запікайте при 180°C.

Порада: якщо любите більше зажаристую скоринку, то залиште страву в духовій шафі при вимкненому приладі ще хвилин на десять.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Шашлик з печериць

На багатті можна готувати не тільки м’ясо. Шалено смачно виходять на мангалі мариновані в спеціальному складі печериці. Якщо немає можливості виїхати на природу, то відтворіть цю страву в домашніх умовах, ви не пошкодуєте. Можна використовувати як аерогриль, так і духовку.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 20 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 116.2 ккал;
  • білки – 3.5 м;
  • жири – 10.4 м;
  • вуглеводи – 2.1 р.

Інгредієнти

  • печериці – 300 г;
  • кефір – 300 мл;
  • імбирний корінь в тертому вигляді – 1 ч. л.;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • паприка – ¼ ч. л.;
  • чорний перець – ¼ ч. л.;
  • гострий перець – ¼ ч. л.;
  • коріандр – ¼ ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Промийте у воді гриби, після чого обсушіть рушником. Якщо ви маєте намір готувати “шашлик” на відкритому повітрі на решітці або шампурах, то цілком підійдуть великі печериці, а от для приготування в духовці перевагу варто віддати більш дрібним екземплярів. В обох випадках розмір продукту повинен бути приблизно однаковим, щоб запікся одночасно.
  2. Приготуйте маринад. Змішайте в мисці разом з кефіром всі прянощі, сіль і перетертий часник — повинна вийти досить густа маса. При необхідності додайте сметану для більш щільної консистенції. Покладіть в чашу гриби і відставте в сторону. Мінімальний час маринування — 2 години при кімнатній температурі. Якщо страва настоюється більше, краще помістити його в холодильник.
  3. Через зазначений час наколіть гриби на шпажки, розкладіть на деку (змастіть поверхню олією) і відправте в духовку для запікання на 20 хвилин (температура 200 градусів). При подачі доповніть закуску соусом зі сметани, часнику та кропу.

Порада: щоб шашлички не пригоріли, попередньо замочіть у воді з лимонним соком шпажки хвилин на 30.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Суп-пюре з печериць

Досить просте перше блюдо з легкою консистенцією і ненав’язливим смаком. Відмінний варіант на кожен день. Подавати краще за все з невеликими саморобними сухарями з білого хліба.

Кількість порцій: 11

Час приготування: 1 годину

Енергетична цінність

  • калорійність – 142.8 ккал;
  • білки – 7.7 м;
  • жири – 9 м;
  • вуглеводи – 7.8 р.

Інгредієнти

  • м’ясо курки (без кісток) – 250 г;
  • картопля – 350 г;
  • печериці – 400 г;
  • вершки 20% – 250 мл;
  • морква – 80 г;
  • цибуля ріпчаста – 90 г;
  • спеції – за смаком;
  • масло рослинне – 3 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Приготуйте півтора літра курячого бульйону. Відварюйте м’ясо, поки воно не стане м’яким. У каструлю додайте трохи спецій, щоб рідина перестала бути позбавленою смаку.
  2. Дістаньте з посуду м’ясо, всипте картоплю.
  3. На сковороді прогрійте зовсім небагато масла, і приготуйте засмажку з грибами і овочами. Після перекладіть до картоплі. Варіть до повного розм’якшення компонентів. Додайте шматочками курку і подрібніть все блендером.
  4. Поставте крем-суп на плиту, нагрійте і влийте вершки тонкою цівкою. Вимкніть конфорку і подавайте до столу, посипавши грінками.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Жульєн з печериць

Свою назву блюдо отримало завдяки специфіці нарізки продуктів тонкими брусочками. Подрібнені таким способом інгредієнти вкрай швидко досягають своєї готовності.

Кількість порцій: 3

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 503.5 ккал;
  • білки – 22.4 г;
  • жири – 37.6 г;
  • вуглеводи – 19 р.

Інгредієнти

  • борошно – 1 ст. л.;
  • печериці – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • вершки – 100 мл;
  • перець – 1 пучку;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Подрібніть цибуля та гриби, надавши їм форму соломки.
  2. Частина масла розтопіть і протомите в ньому печериці — повинен повністю випарується сік і утворитися легкий рум’янець. Потім додайте залишки масла і цибулину. Через хвилин п’ять посипте борошном і перцем, перемішайте, розкладіть по кокотницях.
  3. У мисці збийте з яйцем вершки і влийте суміш у формочки. Присипте сирної стружкою і відправте запікатися на чверть години при 200 градусах.

Це цікаво: вершки можна замінити сметаною в разі необхідності, але варто бути готовими до того, що смак буде відрізнятися від класичного жульєна.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Запечені печериці з сьомгою

Поєднання риби і грибів припаде до душі шанувальникам смачної їжі. Готувати страву найкраще з червоною рибою типу сьомги або форелі. Вибирайте шматочок філе без хребта з шкіркою.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 50 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 344.5 ккал;
  • білки – 30.5 м;
  • жири – 23.6 м;
  • вуглеводи – 2.7 р.

Інгредієнти

  • печериці – 400 г;
  • сьомга – 700 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • кріп свіжий – 1 маленький пучок;
  • сметана – 200 г;
  • гірчиця їдальня – 2 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком;
  • вершкове масло – 40 г;
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Покрокове приготування

  1. Наріжте рибне філе на середні шматочки і промажте рослинним маслом упереміш з гірчицею, щедро посоліть і присипте свіжомеленим перцем. Залиште приблизно на ½ години.
  2. Обсмажте в міксі з вершкового і рафінованої олії гриби і цибулю (обидва компонента наріжте меленьким кубиком), викладіть на тарілку з паперовими рушниками — необхідно позбутися від великої кількості олії. Додайте рубаний кріп, перемішайте.
  3. Складіть у кілька шарів фольгу і викладіть на неї сьомгу. Підніміть краї так, щоб вийшло подобу формочки. Для кожного шматка — по «кишені». Викладіть поверх шар грибної суміші, промажте сметаною. Посоліть. Запікайте 30 хвилин при температурі духового відсіку в 180 градусів.

Порада: для додання страві вишуканості влийте в кожен конверт з фольги по столовій ложці білого вина.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Пудинг з печериць

Це дуже ніжне і легке блюдо, яким ви точно здивуйте гостей. Пудинг робиться швидко, а смак має надзвичайний.

Кількість порцій: 3

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 628.2 ккал;
  • білки – 21.5 м;
  • жири – 37.6 г;
  • вуглеводи – 57.9 р.

Інгредієнти

  • печериці – 300 г;
  • сухарі панірувальні – 1.5 склянки;
  • вершки 33% – 50 г;
  • сир – 100 г;
  • борошно – 80 г;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • спеції – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Відокремте жовток. Білок збийте в густу піну з стійкими піками.
  2. Прогрійте трохи вершки, введіть в них паніровку, перемішайте. У результаті повинна вийти м’яка хлібна маса. Сюди ж додайте борошно, жовток і спеції. Всипте дрібно подрібнені варені печериці в кількості 240 грам. Доповніть збитими білками. Акуратно, за допомогою силіконової лопатки, об’єднайте всі компоненти.
  3. На дно форми (використовуйте невеликі для випікання маффінів) викладіть тертий сир, а зверху розподіліть грибну масу. Тримайте в духовці 20 хвилин (температура 180).
  4. Залишилися цілісні примірники наріжте пластинками. З’єднайте з грибним відваром і вершками, прогрійте. Отриманим соусом полийте пудинг.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем

Фрікасе з печериць, запечене в раковинах

Це оригінальне французьке блюдо у великих макаронах за типом черепашок не залишить байдужим нікого.

Кількість порцій: 4

Час приготування: 45 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 594.5 ккал;
  • білки – 22.7 м;
  • жири – 31.1 г;
  • вуглеводи – 56.3 р.

Інгредієнти

  • печериці – 300 г;
  • масло вершкове – 3 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • сметана – 100 г;
  • хлібні крихти – 100 г;
  • яйце – 3 шт.;
  • макаронні вироби – скільки буде потрібно;
  • сир – 100 р.

Покрокове приготування

  1. Відваріть до напівготовності великі макарони.
  2. Підсмажте на вершковому маслі гриби, выпарив з продукту всю вологу. Додайте сметану і варіть кілька хвилин. На сусідній сковорідці підрум’яньте крихти, а після введіть їх разом з яйцями в гриби. Перемішайте «фарш», посоліть і поперчіть.
  3. Збризніть макарони, викладені у форму, і наповніть олією грибною масою. Зверху посипте сиром. Запікайте в духовці, поки скоринка не придбає зажаристый відтінок.

Как приготовить шампиньоны: рецепты в домашних условиях, быстро и вкусно, как правильно готовить свежими и с чем
Пробуйте нові рецепти, дивуйте гостей і радуйте себе смачними стравами, які можна приготувати на швидку руку. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: