Ледачі фаршировані перці – покроковий рецепт з фото

У багатьох страв є альтернативний, спрощений варіант. І зовсім не тому, що нинішні господині лінуються готувати класику. Просто ритм життя такий швидкий, що часу на кухню залишається катастрофічно мало. А зі смаком улюблених страв розлучатися не хочеться. Є ліниві вареники і голубці. Але мало хто знає про перці з таким визначенням. Смак у них приголомшливий і практично нічим не відрізняється від звичайних, приготованих класичним способом. Зате не потрібно возитися з фарширування. Дивіться, як це просто!

Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

Інгредієнти

  • Солодкий перець 300 г
  • Свинячий фарш 400 г
  • Рис 150 г
  • Яйце 1 шт.
  • Цибуля 150 г
  • Морква 150 г
  • Сметана 160 г
  • Соняшникова олія 40 мл
  • Мелений чорний перець за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 262 ккал

Білки: 10.1 г

Жири: 18.6 р

Вуглеводи: 13.7 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    Рис переберіть, залийте водою і поставте на плиту. Як тільки закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть хвилин 10. Потім відкиньте на друшляк, промийте холодною водою.

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    Солодкий перець звільніть від хвостиків, очистіть від насіння і перегородок. Наріжте крупно — так, щоб шматки увійшли в горловину м’ясорубки, і пропустіть через неї.

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    Змішайте свинячий фарш, рис і подрібнений солодкий перець. Посоліть і поперчіть за смаком.

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    Очищену цибулю накришить дрібними кубиками, а моркву подрібніть за допомогою великої терки. Можна також нарізати її тоненькою соломкою.

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    На прогрітому соняшниковій олії обсмажте цибулю з морквою протягом 5 хвилин. Перекладіть рис з фаршем.

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    Додайте яйце, гарненько вимісіть масу і трохи її відбийте. Накрийте ємність з фаршем харчовою плівкою і приберіть на годину в холодильник, щоб він просочився.

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    Візьміть форму для запікання з високими бортами, змастіть її маслом. Тепер мокрими руками зробіть з фаршу великі котлетки і викладіть їх на деку близько один до одного, але так, щоб вони не стикалися.

  • Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото

    Викладіть в невелику мисочку сметану і розбавте її склянкою кип’яченої води. Трохи посоліть і поперчіть. Можете кинути подрібнений кріп. Отриманою сумішшю залийте ледачі фаршировані перці на деко і відправте їх у розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Готову страву відразу вийміть, дайте йому постояти ще півгодинки в теплі після сигналу таймера і подавайте до столу.

Порада: свинячий фарш не бійтеся замінювати будь-яким іншим на ваш смак. А можна також приготувати вегетаріанське блюдо без використання м’ясного фаршу. Вийде не менш смачно.

Ленивые фаршированные перцы - пошаговый рецепт с фото
Ледачі перці подавайте, полив сметанним соусом, в якому вони пеклися. Можете посипати їх подрібненою свіжою зеленню. Також у фарш не забороняється додавати улюблені спеції. Легкої вам готування і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: