Помідори рецепт на зиму: калорійність, консервування та соління, дуже смачно

Помідор – це незамінний у сучасної людини продукт. У кулінарії його застосовують дуже широко, а кількість цікавих рецептів постійно зростає. З нього можна робити смачні соуси (наприклад, кетчуп або аджику), додавати в салати (разом з капустою, морквою, кабачками, огірками, перцем та іншими овочами), використовувати як інгредієнт в піцу, швидко малосолить їх в поліетиленовому пакеті.

Влітку овоч можна швидко і просто прибрати в морозилку до потрібного часу. Але також з томатів можна робити відмінні заготовки на зиму, які будуть відмінно зберігатися дуже довго. Можна, звичайно, і купувати взимку тепличні помідори. Але заготівлі сезонних овочів куди краще!

У овочевих заготовок є безліч переваг. Консервація з помідорів – це хороший спосіб зберегти корисні властивості продукту і поповнити свій раціон в холодну пору року вітамінами, яких дуже багато в домашніх закрутках. До того ж, овочева закуска на зимовому столі виглядає красиво, як на картинці.

Способів заготовити овоч на зиму просто море: закатати в банку під кришку, засолити в бочці, каструлі, пластиковому контейнері, готувати у власному соку, часточками, половинками або з хрусткими огірочками в рослинному маслі, зі стерилізацією і без.

Нарівні з солоними огірками в зимовий період часу серед закаток у підприємливих господинь йдуть солоні томати. Вони надзвичайно смачні вприкуску з відварною картоплею, так і як закуска на столі будуть до місця.

До того ж, такий продукт має чималий термін зберігання (в холодильнику, в льосі або просто коморі), а також не втрачає своєї цінності та користі протягом багатьох місяців.

Обережно: ніколи не употрябляйте помідори з банки, в якій проржавіла кришка. Шкідливі речовини вже в продукті!

Помидоры рецепт на зиму: калорийность, консервирование и соление, очень вкусно

Оптимально віддати перевагу сортам з назвою «Дамські пальчики» або «Сливка». Багато також люблять консервувати помідори черрі. Вони прикрасять будь-який стіл, адже дрібненькі апетитні помідори виглядають, дійсно, по-царськи. Навіть у свіжому вигляді вони виграють за рахунок свого насиченого солодкуватого смаку і малої кількості насіння. Така закуска – просто пальчики оближеш”!

Заготовити солоні помідори на зиму в домашніх умовах можна по-різному: або орієнтуючись на стандарти рецептів, або імпровізуючи на свій лад. І не важливо з якої саме рецептурою ви приготуєте солоні помідори до столу, це не зменшить їх вкладу в здоров’я вас і ваших близьких.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: