Рецепт шампионов на мангалі: як приготувати на решітці і вугіллі, найсмачніший маринад для багаття на шампурах і як смажити

Один з найпопулярніших в кулінарії грибів — шампіньйон. Його можна знайти в продажу в свіжому вигляді круглий рік. А сфера застосування цього грибка дуже велика. З печериць можна навіть зробити шашлик, приготувавши гриби на мангалі.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить
Якщо збираєтеся на пікнік, запасайтеся печерицями, а ми розповімо, якими способами їх можна приготувати на мангалі і запропонуємо вам рецепти декількох видів маринадів. З кожним з них результат буде новим, так що приготуйтеся спробувати різні смаки. Ознайомтеся з фото і відео порадами, які допоможуть все зробити правильно.

Зміст статті:
  1. Як вибрати смачні і свіжі печериці
  2. Готуємо гриби до запікання на мангалі
  3. Як приготувати маринад
  4. Рецепт класичного маринаду
  5. Пікантний маринад
  6. Китайський маринад
  7. Корейський маринад
  8. Рецепт вершкового маринаду
  9. Маринад з майонезом
  10. Маринад з чорної смородини
  11. Печериці на мангалі з соєвим соусом
  12. Печериці в беконі, запечені на мангалі
  13. Енергетична цінність продукту
  14. Інгредієнти
  15. Процес приготування
  16. Фаршировані печериці на мангалі
  17. Енергетична цінність продукту
  18. Інгредієнти
  19. Процес приготування
  20. Печериці в олії для шашлику на мангалі
  21. Енергетична цінність продукту
  22. Інгредієнти
  23. Процес приготування
  24. Печериці з сиром на мангалі
  25. Енергетична цінність продукту
  26. Інгредієнти
  27. Процес приготування
  28. Печериці у фользі на мангалі
  29. Енергетична цінність продукту
  30. Інгредієнти
  31. Процес приготування
  32. Мариновані шампіньйони з лимоном на мангалі
  33. Енергетична цінність продукту
  34. Інгредієнти
  35. Процес приготування
  36. Мариновані шампіньйони з кефіром на мангалі
  37. Енергетична цінність продукту
  38. Інгредієнти
  39. Процес приготування
  40. Печериці в майонезі з часником на мангалі
  41. Енергетична цінність продукту
  42. Інгредієнти
  43. Процес приготування

Як вибрати смачні і свіжі печериці

Перш ніж готувати гриби, їх потрібно правильно вибрати. Мало хто вирушає шукати печериці в ліс, тому що цей гриб можна виростити в домашніх умовах. Розглянемо критерії вибору печериць при покупці:

  1. Колір. У якісних свіжих печериць він повинен бути чисто-білим або злегка бурим, однорідним. Якщо на капелюшку є темні плями або вкраплення, гриб несвіжий.
  2. Структура. Добрий гриб досить щільний і пружний. Якщо печериці м’які, це говорить про початок гниття.
  3. Цілісність. Гриб не повинен кришитися. Також у свіжого печериці повинна залишатися цілісною плівка між капелюшком і ніжкою.
  4. Запах. Свіжий гриб видає приємний грибний аромат. Якщо печериці пахнуть вогкістю, вони були зібрані давно і зберігалися неправильно.

Вибравши якісні, свіжі печериці, ви зможете зберігати їх вдома в холодильнику до п’яти діб. Але краще пускати їх у хід відразу.

Порада: якщо вибираєте гриби для приготування на мангалі, віддавайте перевагу великим екземплярів.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Готуємо гриби до запікання на мангалі

Гриби вибрали, принесли додому, тепер саме час підготувати їх до того, щоб зробити з них смачну страву на мангалі. Шампіньйон — це відмінний продукт для зайнятої господині, тому що на їх підготовку до подальшого використання витрачається дуже мало часу.

Вся чистка печериць зводиться до того, щоб оновити зріз, видаливши край ніжки, стерти щіточкою налиплу бруд, якщо вона є, і промити під проточною водою.

Важливо: печериці дуже швидко насичуються вологою, так що замочувати їх не можна. Мити, занурюють в ємність з водою, що теж небажано.

З грибами, зібраними у лісі, роботи буде трохи більше. Рекомендують зчищати шкірку з капелюшка, а також обрізати її тонкі краю і вичищати пластинчастий шар під капелюшком. Але це не жорстке правило.

Після миття обов’язково обсушіть гриби з допомогою паперового рушника. Не треба обтирати кожен печериця окремо. Просто розкладіть їх в один шар на рушник і залиште, поки вони повністю не обсохнуть.

Щоб смажити печериці на мангалі, їх не потрібно попередньо варити. А якщо збираєтеся використовувати їх по-іншому, відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Як приготувати маринад

Щоб запечена на вогнищі гриб вийшов смачним, соковитим і ароматним, попередньо його потрібно маринувати. Обмежень по часу маринування печериць немає: ви можете з вечора напередодні пікніка приготувати маринад і залишити в ньому гриби на всю ніч, відправивши в холодильник.

Головне — тримати печериці в маринаді не менше години. Цього часу буде досить, щоб гриб просочився спеціями, набрав у себе достатню кількість солі і був готовий до подальшої смаженні або запікання.

Дізнайтеся про найсмачніших маринадах для грибочків на мангалі. Кількість інгредієнтів для маринаду розраховане на 1 кілограм грибів.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Рецепт класичного маринаду

Вам знадобиться мінімум найпростіших інгредієнтів. Цей маринад — ідеальний варіант для тих, хто не любить перебивати грибний смак приправами.

Для маринаду знадобляться:

  • майонез — 100 г;
  • сіль — 10 г;
  • мелений чорний перець — за смаком.

Змішайте всі інгредієнти, дайте трохи постояти, щоб сіль повністю розчинилася в майонезі. Підготовлені гриби змастіть маринадом, складіть у глибоку ємність і залиште мінімум на годину.

Важливо: якщо збираєтеся маринувати печериці довше години, обов’язково поставте їх у холодильник.

Пікантний маринад

Багато вибирають для приготування саме цей маринад, тому що він відтіняє грибний смак печериць.

Для маринаду знадобляться:

  • соєвий соус — 80 мл;
  • соняшникова олія — 80 мл;
  • хмелі-сунелі — 10 г;
  • мелений чорний перець — за смаком.

Всі компоненти змішайте, умочіть в маринад кожен гриб і перекладіть в миску. Залийте залишками соусу і залиште маринуватися.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить
Можна вчинити по-іншому: змішати тільки соєвий соус і соняшникова олія, змастити ними гриби, а меленим чорним перцем і хмелі-сунелі просто обсипати.

Китайський маринад

В кулінарії всіх східних країн можна явно переглянути любов до гострого. Якщо ви теж є поціновувачем «гарячого» смаку, цей маринад вам сподобається.

Для маринаду знадобляться:

  • соєвий соус — 100 мл;
  • оцет 9% – 10 мл;
  • оливкова олія — 50 мл;
  • майонез — 50 г;
  • часник — 4 зубки;
  • гірчиця — 10 р.

З перерахованих вище продуктів замішайте соус. Якщо немає оливкової олії, його можна замінити соняшниковою. Покладіть в маринад печериці, ретельно вимісіть руками і залиште маринуватися.

Порада: якщо намагаєтеся дотримуватися схеми правильного харчування, майонез зі списку інгредієнтів можете виключити. Смак грибів від цього не погіршиться.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Корейський маринад

Цей вид маринаду досить гострий, а готову страву дуже схоже з традиційною закускою — морквою по-корейськи.

Для маринаду знадобляться:

  • соєвий соус — 80 мл;
  • лляне масло — 80 мл;
  • імбирний порошок — 10 г;
  • зелений перець мелений — 10 р.

З’єднайте всі інгредієнти. Дуже зручно використовувати для цього міксер, тому що соєвий соус і масло при вимішування вручну завжди будуть розділятися. Полийте маринадом гриби, перемішайте і залиште мінімум на годину.

Рецепт вершкового маринаду

Це повна протилежність двом попереднім соусів, тому що вершковий маринад зробить гриби ніжними на смак, а ще дуже поживними і поживними.

Для маринаду знадобляться:

  • вершкове масло — 100 г;
  • вершки — 40 мл;
  • сіль — 10 г;
  • мелений чорний перець — за смаком.

Підготовлені шампіньйони посипте сіллю і меленим чорним перцем. У сотейнику розтопіть масло, змішайте його з вершками, остудіть і цією сумішшю рясно полийте гриби. Розмішайте, щоб переконатися в тому, що кожен гриб цілком покритий маринадом.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Маринад з майонезом

Майонез входить до складу багатьох маринадів для овочів, грибів і м’яса. Але в цьому рецепті є ще й ароматне додаток — часник.

Для маринаду знадобляться:

  • майонез — 200 г;
  • вода — 60 мл;
  • часник — 6 зубчиків;
  • сіль — 10 г;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • свіжий кріп — за смаком.

Розбавте майонез кип’яченою холодною водою, видавіть в нього часник, додайте сіль і перець, а також дуже дрібно нарізаний кріп. Гарненько перемішайте, обмажте маринадом грибочки і дайте побути в ньому годину.

Порада: свіжий кріп в цьому рецепті можна замінити сушеним. А якщо не любите цю спецію, її можна взагалі не додавати.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Маринад з чорної смородини

Цей варіант спеціально створений для любителів незвичайних смаків. Завдяки такому маринаду у вас вийдуть печериці яскраво-червоного кольору в кисло-солодкому соусі.

Для маринаду знадобляться:

  • чорна смородина — 300 г;
  • натуральний мед — 60 г;
  • мелена паприка — 20 г;
  • сіль — 30 р.

Вимийте ягоди чорної смородини і з допомогою блендера перетворити на пюре. Змішайте його з медом і намажте цією сумішшю печериці. Посипте їх паприкою і сіллю, ретельно розмішайте. Залиште маринуватися на годину.

Спробувавши кожен з цих маринадів, ви будете знати, якими виходять печериці на смак, і завдяки цьому зможете підбирати соус, відповідний до конкретного страви з грибів, приготованих на мангалі.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Печериці на мангалі з соєвим соусом

Ви можете вибрати будь-який з перерахованих вище маринадів, щоб смажити гриби на мангалі, але для маринування можна використовувати тільки соєвий соус. Це зручно, блюдо вийде нейтральним: вам не доведеться ворожити, кому які приправи подобаються. Такими печерицями ви попадете відразу всім.

Порада: для цього способу приготування печериць краще використовувати шампура, хоча підійде і решітка для барбекю.

Інгредієнти

  • 800 г печериці
  • Соєвий соус 70 мл
  • Цибуля 30 г
  • Лавровий лист 5 шт
  • Соняшникова олія 60 мл
  • Сік лимона 50 мл

На порцію

Калорії: 72 ккал

Білки: 3.4 м

Жири: 5.3 г

Вуглеводи: 2.7 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

    Виберіть найбільш великі печериці, зріжте у них нижню частину ніжки. Вимийте гриби і обсушіть.

  • Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

    Цибулю почистіть і наріжте кільцями товщиною приблизно півсантиметра. Намагайтеся підбирати цибулинки невеликого розміру, в діаметрі приблизно такі ж, як капелюшок гриба.

  • Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

    Складіть підготовлені шампіньйони і нарізану цибулю в миску, полити соєвим соусом і олією. Збризніть соком лимона, додайте лавровий лист і добре розмішайте руками.

  • Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

    Накрийте миску з грибами кришкою і залиште на годину маринуватися при кімнатній температурі.

  • Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

    Акуратно настроміть гриби на шампури, чергуючи їх з кільцями цибулі. Робити це краще, проколюючи гриб поперек в тому місці, де капелюшок з’єднується з ніжкою.

  • Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

    Надішліть печериці на шампурах на мангал. Стежте, щоб жар був середнім, щоб не пересушити або недоготовить гриби. Готуйте, постійно перевертаючи, протягом 10 хвилин.

Такі грибочки можна подати з будь-яким соусом. Вони виходять дуже соковитими і м’якими, цілком здатні скласти конкуренцію м’ясних шашликів.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Печериці в беконі, запечені на мангалі

Це блюдо краще всього готувати на решітці гриля. Ви можете використовувати печериці, які побували в маринаді, або зовсім не маринувати гриби.

Порада: якщо ви вирішили грибки попередньо замаринувати, для цього підійде будь-маринад з вищеописаних, крім чорничного.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність продукту

  • білки – 12.6 м;
  • жири – 15.1 г;
  • вуглеводи – 0.8 м;
  • калорійність – 190 ккал.

Інгредієнти

  • печериці — 1 кг;
  • бекон — 400 г;
  • вершковий сир — 200 р.

Процес приготування

  1. Переберіть і промийте печериці. Дайте їм обсохнути. У кожного гриба видаліть ніжку. Постарайтеся не зрізати її, а саме вийняти, щоб капелюшки вийшла кошик. Замаринуйте капелюшки за смаком.
  2. Бекон наріжте довгими пластинами. Різати потрібно максимально тонко. Якщо сумніваєтеся, що у вас вийде, купуйте вже порізаний на стрічки бекон.
  3. Озброїтеся чайною ложкою і начиніть кожну капелюшок вершковим сиром. По одній ложці на кожен гриб буде достатньо.
  4. Оберніть кожну капелюшок стрічкою бекону і проткніть наскрізь зубочисткою, щоб вони не розгорнулися.
  5. Дочекайтеся, поки вугілля в мангалі прогорять, помістіть на нього ґрати для гриля і викладіть туди печериці. Обсмажуйте з двох боків, поки бекон не покриється рум’яною скоринкою. Це займе близько 10 хвилин для кожної сторони.
  6. Дайте готовим грибів трохи охолонути, вийміть зубочистки, і можна насолоджуватися стравою.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Фаршировані печериці на мангалі

Якщо підібрати печериці з великими капелюшками, їх можна нафарширувати будь-якою начинкою і приготувати на мангалі. Пропонуємо вам ситний і смачний варіант з м’ясним фаршем.

Порада: в рецепті не вказано маринад, тому що ви можете використовувати будь-який на свій смак. Головне — пам’ятайте, що якщо в маринад входить сіль соєвий соус, в начинку для фарширування солі потрібно класти мінімум.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність продукту

  • білки – 24.2 г;
  • жири – 17.7 г;
  • вуглеводи – 3.2 м;
  • калорійність – 269 ккал.

Інгредієнти

  • шампіньйони — 0,5 кг;
  • яловичий фарш – 400 г;
  • цибуля – 100 г;
  • часник – 1 зубок;
  • соняшникова олія – 20 мл;
  • суміш перців – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Печериці промийте, дайте їм обсохнути і акуратно вийміть ніжки з капелюшків. Капелюшки замаринуйте, а ніжки дрібно наріжте.
  2. Почистіть цибулю і часник, подрібніть їх м’ясорубкою або блендером. Додайте до м’ясного фаршу. Якщо ви не любите яловичий, можете використовувати будь-який на свій смак. Посоліть, поперчіть, добре розмішайте і дайте настоятися протягом півгодини.
  3. Додайте подрібнені ніжки печериць до м’ясного фаршу.
  4. Грибні капелюшки змастіть за допомогою пензля соняшниковою олією і начиніть фаршем. Набивайте як можна щільніше, тому що в процесі готування з фаршу витопиться жир, і він зменшиться в обсязі.
  5. Розкладіть фаршировані гриби на решітці для барбекю, притисніть і готуйте по 5 хвилин з кожної сторони. Можна також загорнути кожен гриб у фольгу і запікати печериці на вугіллі.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Печериці в олії для шашлику на мангалі

Ще один приклад того, як просто і без вишукувань можна приготувати на вогнищі смачну закуску з грибів. Готується вона дуже швидко, тому що печериці не потрібно заздалегідь маринувати.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.5 м;
  • жири – 16.6 г;
  • вуглеводи – 2 г;
  • калорійність – 171 ккал.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • вершкове масло – 300 г;
  • часник – 5 зубків;
  • петрушка – 1 пучок;
  • базилік – 1 пучок;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника і дайте йому повністю розм’якнути при кімнатній температурі.
  2. Печериці промийте і обсушіть. Зріжте нижню частину ніжки.
  3. Зелень промийте, промокніть від вологи, накришити так дрібно, як тільки у вас вийде.
  4. Часник пропустіть через чеснокодавку, додайте його і подрібнену зелень до масла, посоліть і посипте меленим чорним перцем. Гарненько розмішайте.
  5. Рясно змастіть з усіх боків отриманою пастою кожен гриб, настроміть на шампури і відправте на мангал. Постійно прокручуючи кожен шампур, готуйте гриби протягом 10 хвилин.

Порада: ви можете насаджувати разом з грибними «шашликами» на шампури овочі, змащені тим же маслом із зеленню. Приміром, кабачки. Дуже смачною в такому маслі картопля вийде. Обмажте її, загорніть у фольгу і запечіть на вугіллі.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Печериці з сиром на мангалі

Цей рецепт – різновид фаршированих печериць, які можна приготувати на грилі. Можна маринувати гриби перед приготуванням або використовувати їх без попередньої підготовки.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність продукту

  • білки – 5.6 м;
  • жири – 10.2 м;
  • вуглеводи – 0.2 г;
  • калорійність – 114 ккал.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • твердий сир – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. У заздалегідь промитих і обсушену печериць акуратно видалити ніжки.
  2. Всередину кожної капелюшки насипте трохи перцю або будь-яких інших спецій на ваш смак, підсолити. Якщо капелюшки заздалегідь маринувалися, солити і посипати спеціями, не потрібно.
  3. В кожну шляпку покладіть по шматочку вершкового масла розміром з велику горошину.
  4. Потріть сир на крупній тертці і начиніть їм гриби.
  5. Викладіть грибні капелюшки на гриль і готуйте протягом 15 хвилин.

Подавати такі грибочки можна, посипавши їх подрібненим свіжим кропом. А можна додати прямо в гриби, виклавши потроху на дно кожної капелюшки після олії.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Печериці у фользі на мангалі

До пікніка зазвичай готуються грунтовно і завжди в запасі мають грати або шампури. Але якщо трапилося так, що готувати гриби на природі не на чому, на виручку прийде фольга. У ній ви можете приготувати шампіньйони на багатті, поклавши їх прямо у вугілля.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність продукту

  • білки – 4.1 г;
  • жири – 7.9 г;
  • вуглеводи – 1.7 г;
  • калорійність – 94 ккал.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • оливкова олія – 80 мл;
  • часник – 6 зубчиків;
  • суміш пряних трав (чебрець, розмарин, м’ята) – 20 г;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Виберіть печериці середнього розміру. Помийте їх і обсушіть паперовим рушником.
  2. Додайте в олія оливкова пряні трави, сіль і мелений чорний перець, видавити часник або наріжте його дуже дрібним кубиком.
  3. Рясно обмажте цим маслом кожен шампіньйон і загорніть у фольгу.
  4. Дайте вугіллю повністю прогоріти так, щоб не було полум’я і вони тільки тліли. Покладіть в них обгорнуті фольгою печериці на 10 хвилин.

Таким чином можна приготувати шампіньйони, замариновані будь-яким способом. Навіть якщо у вас немає нічого, крім соєвого соусу, можете замочити в ньому гриби на годину, загорнути у фольгу і запекти. Печериці печені готуються дуже швидко і виходять соковитими.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Мариновані шампіньйони з лимоном на мангалі

Маринувати гриби для приготування на мангалі можна і за допомогою лимонного соку. Цей простий рецепт – черговий варіант для шанувальників мінімалізму в кулінарії.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 8

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.8 м;
  • жири – 5.2 м;
  • вуглеводи – 0.3 г;
  • калорійність – 63 ккал.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • лимони – 2 шт.;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • сіль – 40 р.

Процес приготування

  1. Підготуйте печериці до смаження: зріжте нижню частину ніжки, промийте їх під проточною водою і розкладіть на паперовому рушнику, щоб обсохнули.
  2. З лимонів вичавити максимум соку. Полийте їм гриби, посоліть і добре розмішайте руками. Накрийте кришкою і залиште маринуватися хоча б на півгодини.
  3. Намажте кожен гриб соняшниковою олією і запровадити на шампури. Рекомендується це робити, проколюючи трохи навскоси у тому місці, де ніжка з’єднується з капелюшком.
  4. Надішліть шампури з грибами на мангал і готуйте, підтримуючи середній жар, протягом 10-15 хвилин.

Приготовані в такому маринаді печериці мають нейтральний смак. Кожен за бажанням може доповнити цю закуску улюбленими спеціями і вживати з будь-яким соусом.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Мариновані шампіньйони з кефіром на мангалі

Завдяки маринування в кефірі гриби стають дуже м’якими і ніжними. В такому маринаді ви можете вимочувати і м’ясо для шашлику.

Порада: кефір в маринаді для цього рецепту ви можете замінити натуральним йогуртом або нежирної сметаною.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.6 м;
  • жири – 4.6 г;
  • вуглеводи – 3.9 м;
  • калорійність – 71 ккал.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • кефір – 1 л;
  • сік лимона – 60 мл;
  • часник – 10 зубків;
  • корінь імбиру – 20 г;
  • соняшникова олія – 60 мл;
  • сіль – 30 г;
  • мелений коріандр – за смаком;
  • мелена паприка – за смаком;
  • мелений чорний перець – за смаком.

Процес приготування

  1. Печериці добре вимийте, дайте їм повністю обсохнути.
  2. Вилийте у велику миску кефір, додайте сіль і всі спеції.
  3. Очистіть імбирний корінь і натріть його на дрібній тертці. Часник пропустити через чеснокодавку і теж додайте в маринад.
  4. Занурте печериці в маринад, накрийте миску кришкою і обтягніть харчовою плівкою. Маринуйте мінімум годину. Щоб гриби вийшли смачніше, рекомендується залишати їх в маринаді в холодильнику на всю ніч.
  5. Настроміть мариновані гриби на шампури і готуйте на мангалі протягом 15 хвилин. При цьому шампури постійно повертайте і періодично під час смаження поливайте маринадом.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить

Печериці в майонезі з часником на мангалі

Смачно і просто можна приготувати шашлик з печериць з майонезом і часником. Це найпоширеніший маринад, а ще дуже зручний, тому що майонез зазвичай густий і їм легко обмазувати гриби. Ні краплі маринаду не піде повз.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 10

Енергетична цінність продукту

  • білки – 3.9 м;
  • жири – 15.5 г;
  • вуглеводи – 2.1 м;
  • калорійність – 163 ккал.

Інгредієнти

  • печериці – 1 кг;
  • майонез – 300 г;
  • часник – 6 зубчиків;
  • сіль – за смаком.

Процес приготування

  1. Печериці підготуйте до смаження. Для цього відберіть примірники приблизно однакового розміру, зріжте з кожної ніжки по пару міліметрів м’якоті. Вимийте гриби і розкладіть на рушник в один шар, щоб вони обсохнули.
  2. З часнику зніміть піну і видавіть його в майонез, скориставшись часничницею. Скільки класти часнику в маринад, ви можете визначити самі, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
  3. Намажте кожен печериця майонезно-часниковим соусом і рівномірно посипте сіллю. Залиште так хоча б на півгодини.
  4. Настроміть грибочки на шампури і відправте на мангал смажитися. Це займе близько 15 хвилин.

Рецепт шампионов на мангале: как приготовить на решетке и углях, самый вкусный маринад для костра на шампурах и как жарить
Спробувавши хоча б один раз печериці, приготовані на мангалі, ви забудете про шашлики з м’яса – настільки смачна і соковита ця закуска. Міняйте маринади, щораз отримуючи нове блюдо. Імпровізуйте, додаючи улюблені спеції. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: