Скільки смажити печериці на сковороді свіжі та заморожені до готовності

Печериці – універсальні гриби, широко відомі в кулінарії різних країн. Ці їстівні лісові дари можна вживати навіть в сирому вигляді, а також смажити, варити, тушкувати, запікати, заморожувати, сушити, готувати з їх участю різні гарніри, перші страви, салати, начинки для несолодкої випічки. Грибочки використовують як доповнення до основної страви або роблять самостійну ароматну закуску.

Це цікаво: слово “шампіньйон” прийшло до нас із Франції. В перекладі означає просто “гриб”.

Серед безлічі способів приготування делікатесу можна виділити один найпоширеніший і загальновідомий – смажені гриби. Приготувати таку смакоту не складе особливої праці. Дізнатися, скільки смажити печериці на сковороді свіжі до готовності, можна на нашому сайті. Ми покроково розкриємо всі секрети, скільки по часу, і як смажити цей цінний продукт у свіжому і замороженому вигляді.

Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

Скільки смажити свіжі печериці

Час приготування смажених дарів лісу залежить від їх кількості, потужності конфорки і від використовуваної посуду. На сковороді гриби готуються швидше і обсмажуються рівномірно.

Інгредієнти

  • свіжі печериці 1 кг
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • сіль за смаком
  • лавровий лист 2 шт.
  • приправи та спеції за бажанням
  • ріпчаста цибуля-2 шт.

На порцію

Калорії: 52 ккал

Білки: 3.7 р

Жири: 3.3 м

Вуглеводи: 2.8 м

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    Видаліть у грибів ніжки. Ретельно вимийте кожен з них під струменем прохолодної води. Не варто для цієї процедури використовувати миску або тазик – так можна пропустити багато землі, піску або іншої лісової бруду.

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    Відкиньте на друшляк або чисте кухонний рушник. Дайте печерицям обсохнути. Приблизно на це піде 20 хвилин.

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    Перед смаженням лісові дари поріжте на свій розсуд. Дрібні грибочки можна готувати, не подрібнюючи. А великі краще розділити на дві або чотири частини. Також можна надати продукту форму тонких смужок. Щоб її отримати, нарізайте печериця поперек шапки.

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    З лука зніміть піну. Нарубаєте його середніми акуратними кубиками.

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    Сковороду поставте на сильний вогонь. Влийте рослинне масло. Через хвилину відправте цибулька. Пасеруйте до рум’яного кольору.

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    Слідом додайте гриби і лавровий лист. Зробіть мінімальний вогонь. Обсмажуйте, час від часу помішуючи, до тих пір, поки печериці не пустять сік.

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    Після збільште вогонь до середнього і готуйте до того моменту, коли рідина випарується, і гриби стануть золотистого відтінку.

  • Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

    Посоліть і посипте спеціями за смаком.

Порада: використовуйте свіжі смажені шампіньйони як додаток до різних гарнірів – наприклад, до отваренному картоплі. Вони віддадуть аромат коренеплоду і наповнять його яскравим грибним смаком.

Скільки смажити заморожені печериці

Сколько жарить шампиньоны на сковороде свежие и замороженные до готовности

Так як ці гриби належать до продуктів, які можна вживати в сирому вигляді, не бійтеся їх недосмажити. В даному випадку від ступеня підсмажування залежить виключно смак. Тому, скільки часу буде делікатес доходити до готовності вирішувати кухареві. Традиційно на цей процес йде не менше 15 хвилин, плюс 10 хвилин на підготовку інгредієнтів.

Важливо: печериці з морозильника розморожувати не треба. Одразу надсилайте їх на сковороду.

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність продукту

  • калорійність – 52 ккал;
  • білки – 3.5 м;
  • жири – 3 г;
  • вуглеводи – 2.8 р.

Інгредієнти

  • заморожені печериці – 700 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.

Покрокове приготування

  1. Сковороду з рослинним маслом розжарте на вогні. Додайте туди подрібнену цибулю. Готуйте до рум’яного кольору, помішуючи. Довго пасерувати не потрібно. Приблизно на це піде 3-5 хвилин.
  2. Після цього покладіть лавровий лист, заморожені гриби. Продовжуйте смажити на мінімальному вогні до тих пір, поки вся вода з делікатесу не вийде. Печериці повинні знайти коричнюватий рум’яний колір. Посоліть. Кришкою накривати закуску не варто. Так вона стає прісною і не дуже смачною.
  3. Погасіть вогонь. Розкладіть по тарілках. Подавайте на стіл в якості самостійного гарніру або закуски до основних страв – інших овочів, картоплі або рису.

Щоб правильно посмажити печериці, щойно принесені з лісу, чи вийняті з морозильної камери, дотримуйтесь технологію приготування цього продукту. Діючи згідно покрокового рецептом, ви отримаєте чудову закуску – пальчики оближеш!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: