Треба відварювати лисички перед тим як посмажити, скільки варити – покроковий рецепт з фото

Смачні та поживні лисички широко застосовуються в сучасній кулінарії. Страви з їх участю відрізняються чудовим ароматом і пікантним смаком. Як і більшість інших лісових дарів, ці гриби потребують попередньої теплової обробки. Однак треба відварювати лисички, перед тим як посмажити – спірне питання.

Надо ли отваривать лисички перед тем как пожарить, сколько варить - пошаговый рецепт с фото
Процес варіння допомагає позбутися від бруду, комах і мікробів. Але в киплячій рідини лисички втрачають свої неповторні смакові якості і зовнішній вигляд, стають слизкими. Якщо ж ви вирішили вдатися до такого способу, перш ніж обсмажити лісові дари, то робити це необхідно не більше 3-5 хвилин після закипання. Далі гриби відкиньте на друшляк і смажте на вершковому маслі на сильному вогні 15-20 хвилин.

Відповідь на питання, чи можна лисички відразу смажити, не відварюючи – однозначний: можна. На сковороді у вас вийдуть хрусткі, дивовижні гриби. Для обжарювання вибирайте цілі, м’ясисті, свіжі плоди без ознак псування, гнилі.

Порада: якщо у вас багато грибів, то обсмажуйте їх на сковороді невеликими порціями. Лисички вбирають вологу, тому при обробці високими температурами швидко її втрачають. Щоб гриби підсмажилися, а не зварилися, готуйте порційно, і на середньому вогні.

Рецепт смажених лисичок

Інгредієнти

  • Лисички 1 кг
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Приправи та спеції за бажанням

На порцію

Калорії: 71 ккал

Білки: 1.8 м

Жири: 5.2 м

Вуглеводи: 3 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Надо ли отваривать лисички перед тем как пожарить, сколько варить - пошаговый рецепт с фото

    Попередньо замочувати гриби не потрібно. Так вони вберуть вологу і розбухнуть. Досить ретельно промити їх під струменем проточної води. Очистити від піску, землі, гілля та іншого лісового сміття.

  • Надо ли отваривать лисички перед тем как пожарить, сколько варить - пошаговый рецепт с фото

    Великі екземпляри розділіть на частини. Дрібні грибочки можна підсмажити, не подрібнюючи.

  • Надо ли отваривать лисички перед тем как пожарить, сколько варить - пошаговый рецепт с фото

    Розпечену сковороду змастіть оливковою олією. Через хвилину надішліть на неї лисички. Посоліть і всипте спецій на свій смак. Час приготування на середньому вогні – 30-40 хв. Періодично помішуйте масу.

  • Надо ли отваривать лисички перед тем как пожарить, сколько варить - пошаговый рецепт с фото

    Вимкніть плиту. Залиште гриби під кришкою на 7 хвилин, щоб аромат повністю просякнутий всі страву. Подавайте делікатес до різних гарнірів, використовуйте для перших страв або для несолодкої випічки.

Надо ли отваривать лисички перед тем как пожарить, сколько варить - пошаговый рецепт с фото

Порада: щоб додати страві м’якість і ніжність, при обсмажуванні можна додати кілька ложок свіжої сметани.

Лисички – універсальний в кулінарії гриб. Його не тільки варять, смажать, консервують, маринують, але і сушать. Після використовують за призначенням. Любителі “тихого полювання” знають, скільки варити лисички сушені. Після закипання рідини в каструлі, на цей процес піде 20 хвилин. Перед приготуванням рекомендується лісові дари замочити у підсоленій воді 3-5 годин.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: