Вчені довели, що уповільнити атрофію мозку можна за допомогою середземноморської дієти

Середземноморська дієта допомагає зберігати здоров'я мозку.

Вчені довели, що уповільнити атрофію мозку можна за допомогою середземноморської дієти

Середземноморська дієта, що містить велику кількість зелені, уповільнює атрофічні процеси у мозку. До такого висновку дійшли вчені з Університету Бен-Гуріона, інформує dvagusya.com.ua.

Ізраїльські дослідники з'ясували, що вікову атрофію головного мозку можна уповільнити за рахунок великої кількості зелені, що міститься у складі середземноморської дієти. Вона містить високий рівень поліфенолів — поживних речовин, які зустрічаються за природних умов у рослинах. Крім того, у складі середземноморської дієти низька кількість червоного і переробленого м'яса, що викликає запальні процеси у всіх частинах тіла, включаючи й мозок.

У дослідженні взяли участь 284 особи у віці від 31 до 82 років. Їх довільно поділили на три групи залежно від дієти. У одній групі дотримувалися просто здорового харчування, у іншій — середземноморської дієти, а у третій — її ж різновиду, але з великою кількістю зелені. Зокрема, учасники третьої групи отримували 3-4 чашки зеленого чаю на день і коктейль з рослини манкой.

Усі учасники дослідження пройшли через МРТ головного мозку до і після експерименту. Вони також відвідували тренажерний зал і практикували фізичні навантаження. Найменше зниження вікових когнітивних порушень мозку відзначалося у тих, хто дотримувався обох форм середземноморської дієти. Але саме у третій групі з великою кількістю зелені спостерігалося максимальне уповільнення вікової атрофії мозку серед учасників, які старші за 50 років, у яких через вік є підвищена схильність до цих патологічних процесів.

Читайте також:  Стійкий крохмаль: що це таке і чому важливо включати його в раціон
DvaGusya