Класичний бісквіт – 5 домашніх рецептів приготування

У далекому минулому, бісквіти готували в дорогу моряки, які йшли в довге плавання. Коли гурманів зацікавив їх смак, вони перейняли цей рецепт, удосконалили його і стали вживати таке печиво під час чаювання. В наш час кулінари навчилися випікати його так, щоб тісто виходило висока, ніжне і дуже пишне, до його складу почали класти різні начинки і в коржі були додані сироп або алкогольний лікер.

Такі незвичайні десерти дуже сильно відрізнялися від оригінальних і зовсім не були схожі на самий перший варіант цієї страви. Звичайно ж за весь час сталося багато змін в рецептурі даної випічки, і найголовнішими елементами для тесту були і є: яйця, борошно і цукор.

У сьогоднішній статті розглянемо рецепти класичного бісквіта в домашніх умовах, де розглянемо найкращі рецепти, проілюстровані фотографіями. А так само хочу порекомендувати вам найкращі рецепти заварного крему.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Класичний бісквіт в духовці на 1 склянку цукру і 5 яєць — Рецепт на швидку руку

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Яйця курячі середні — 5 шт
  • борошно — 150 гр
  • цукор — 1 склянка
  • кукурудзяний крохмаль — 50 гр.

Спосіб приготування:

Готуємо всі необхідні продукти і приступаємо до готування. У каструльку вбиваємо яйця, додаємо весь зазначений вище цукор, ставимо на водяну баню і, постійно помішуючи доводимо до однорідного стану.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Далі перелити масу в глибоку миску і з допомогою міксера збиваємо її на високій швидкості протягом 10 хвилин.

Під час проведенням пальцем по збитою яєчною суміші, повинен залишитися на якийсь час жолобок, як показано на фото нижче.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Просіваємо борошно з крохмалем і додаємо її в підготовлену суміш в кілька прийомів. Акуратненько, перемішуємо знизу в верх до отримання однорідного стану.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її маслом, дно застеливаем пергаментним папером, злегка присипаємо борошном і перекладаємо в неї тісто. (Діаметр форми-22 см)

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Перевіряємо випічку з допомогою натискання на неї пальцем і якщо вм’ятина повертається у вихідне положення, значить страва готова. Вимикаємо духову піч і залишаємо в ній пиріг ще на 5 хвилин, а потім дістаємо.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Після чого прибираємо пергамент і залишаємо остигати і дозрівати не менше ніж на 4 години або на ніч.

Шоколадний бісквіт з розпушувачем без поділу яєць — Покроковий рецепт

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Інгредієнти на форму 24-26 см:

  • Борошно — 200 гр
  • курячі яйця (середні) — 5 шт
  • цукор — 250 гр
  • какао-порошок — 30 гр
  • масло рослинне — 130 гр
  • вода — 100 мл
  • сода — 1/2 ч. л
  • розпушувач — 4 гр
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

У каструлю кладемо какао порошок, всипаємо 200 грамів цукру, вливаємо воду і рослинну олію. Ставимо на вогонь, помішуючи доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Змішуємо борошно, соду, сіль і розпушувач, після чого обов’язково просіваємо.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Яйця з’єднуємо з 50 грамами цукру, потім беремо міксер і збиваємо до збільшення обсягу в кілька разів, у легку повітряну масу.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Далі, вливаємо шоколадну суміш і всипаємо борошно. Доводимо до однорідного стану з допомогою міксера і отримуємо зовсім не густе тісто.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Тепер на низ форми выстеливаем пергаментний папір і акуратно вливаємо в неї тісто, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

По закінченню часу перевіряємо випічку на готовність за допомогою натискання, як я писав в першому рецепті, або протикаємо зубочисткою і якщо вона виходить сухою, значить бісквіт готовий.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Залишаємо остигати мінімум на 4 години, потім витягаємо з форми і використовуємо за призначенням.

Як приготувати бісквіт в мультиварці по госту для торта

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

У цьому рецепті будемо готувати дуже легкий в плані приготування бісквіт. Насправді не має значення, в чому його запікати: в мультиварці або духовці, він все одно виходить пухкий, пористий і дуже смачний.

Інгредієнти:

  • Борошно — 14 ст. л
  • яйця курячі — 7 шт
  • цукор — 14 ст. л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця і додаємо цукровий пісок. Беремо міксер, або віночок і збиваємо так, щоб маса збільшилася в три рази.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Потім всипаємо просіяне борошно і акуратними рухами в одному напрямку знизу вгору перемішуємо з допомогою ложечки, до однорідного стану.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Чашу мультиварки змащуємо тонким шаром вершкового масла, після чого перелити в неї підготовлене тісто. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим «Випічка» на 1 годину або «Мультиповар» при температурі 125 градусів.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Після того, як пролунає звуковий сигнал готовності, відкриваємо кришку і перевіряємо пиріг на готовність, як вже було написано вище з допомогою зубочистки або натисканням.

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Ось так легко і просто можна приготувати такий високий бісквіт. Крем для просочення підійде будь-який: сметанний, збиті вершки, заварний і все, що ви любите.

Смачний класичний бісквіт на 6 яєць

Бисквит классический - 5 домашних рецептов приготовления

Інгредієнти:

  • Борошно — 100 гр
  • цукор — 110 гр
  • яйця курячі — 6 шт
  • ванілін — 1 пакетик.

Спосіб приготування:

1. У цьому рецепті нам потрібно відокремити жовтки від білків. У білки всипаємо цукор і гарненько збиваємо до білих піків.

2. Далі сюди ж додаємо по одному жовтки і збиваємо, так проробляємо з усіма. Тісто має вийти дуже пишне.

3. Просіваємо для легкості борошно, поступово вводимо її разом з ваніліном в яєчну масу і акуратно перемішуємо її знизу вгору.

4. Включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. А поки вона нагрівається, у форму для запікання выстеливаем пергаментний папір (змащувати нічим не потрібно) і переливаємо в неї нами замішане тісто.

5. Тепер ставимо заправлену форму в розігріту духову піч до готовності. Як перевіряти ви про це повинні знати, писалося вище.

6. Випічка виходить соковитою, ніжною і повітряної.

Відео про те, як приготувати бісквіт на сметані

Після приготування за цим рецептом у відео огляді, випічку найкраще залишити на ніч або на 8-12 годин для того, щоб вона як слід выстоялась.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: