Бісквіт класичний – 5 домашніх рецептів

У далекому минулому бісквіти готували в дорогу моряки, які йшли в довге плавання. Коли гурманів зацікавив їхній смак, вони перейняли цей рецепт, удосконалили його та почали вживати таке печиво під час чаювання. У наш час кулінари навчилися випікати його так, щоб тісто виходило високе, ніжне і дуже пишне, до його складу почали класти різні начинки і до коржів були додані сироп або алкогольний лікер.

Такі незвичайні десерти дуже відрізнялися від оригінальних і зовсім не були схожі на перший варіант цієї страви. Звичайно ж, за весь час відбулося багато змін у рецептурі даної випічки, і найголовнішими елементами для тесту були і є: яйця, борошно та цукор.

У сьогоднішній статті розберемо рецепти класичного бісквіту в домашніх умовах, де розглянемо найкращі рецепти, проілюстровані фотографіями. А також хочу вам порекомендувати найкращі рецепти заварного крему.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Класичний бісквіт в духовці на 1 склянку цукру та 5 яєць.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі середні – 5 шт.
  • борошно – 150 гр
  • цукор – 1 склянка
  • кукурудзяний крохмаль – 50 гр.

Спосіб приготування:

Готуємо всі необхідні продукти та приступаємо до готування. У каструльку вбиваємо яйця, всипаємо весь вказаний цукор, ставимо на водяну баню і постійно помішуючи віночком доводимо до однорідного стану.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Далі переливаємо масу в глибоку миску і за допомогою міксера збиваємо її на високій швидкості протягом 10 хвилин.

Під час проведенням пальцем по збитій яєчній суміші повинен залишитися на якийсь час жолобок, як зазначено на фото нижче.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Просіюємо борошно з крохмалем і додаємо в підготовлену суміш в кілька прийомів. Акуратно, перемішуємо знизу вгору до отримання однорідного стану.

Читайте також:  Американская vs итальянская пицца в Харькове

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Тепер беремо форму для запікання, змащуємо її олією, дно застеляємо пергаментним папером, злегка присипаємо борошном і перекладаємо тісто. (діаметр форми-22 см)

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Перевіряємо випічку за допомогою натискання на неї пальцем і якщо вм’ятина повертається у вихідне положення, то страва готова. Вимикаємо духовку і залишаємо в ній пиріг ще на 5 хвилин, а потім дістаємо.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Після чого прибираємо пергамент і залишаємо остигати і дозрівати не менше ніж на 4 години або на ніч.

Шоколадний бісквіт з розпушувачем без поділу яєць.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Інгредієнти на форму 24-26 см:

  • Борошно – 200 гр
  • курячі яйця (середні) – 5 шт
  • цукор – 250 гр
  • какао-порошок – 30 гр
  • олія рослинна – 130 гр
  • вода – 100 мл
  • сода – 1/2 ч. л
  • розпушувач – 4 гр
  • сіль – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

У каструлю кладемо какао порошок, всипаємо 200 г цукру, вливаємо воду і олію. Ставимо на вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.

Змішуємо борошно, соду, сіль та розпушувач, після чого обов’язково просіюємо.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Яйця з’єднуємо з 50 г цукру, потім беремо міксер і збиваємо до збільшення об’єму в кілька разів, в легку повітряну масу.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Далі вливаємо шоколадну суміш і всипаємо борошно. Доводимо до однорідного стану за допомогою міксера та отримуємо зовсім не густе тісто.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Тепер на низ форми вистеляємо пергаментний папір і акуратно вливаємо в нього тісто, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Після закінчення часу перевіряємо випічку на готовність за допомогою натискання, як я писав у першому рецепті, або протикаємо зубочисткою і якщо вона виходить сухою, значить бісквіт готовий.

Читайте також:  Торт Наполеон - 6 класичних рецептів радянського часу

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Залишаємо остигати мінімум на 4 години, потім витягаємо з форми і використовуємо за призначенням.

Як приготувати бісквіт у мультиварці за гостем для торта

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

У цьому рецепті готуватимемо дуже легкий у плані приготування бісквіт. Насправді не має значення, у чому його запікати: у мультиварці чи духовці, він все одно виходить пишний, пористий та дуже смачний.

Інгредієнти:

  • Борошно – 14 ст. л
  • яйця курячі – 7 шт
  • цукор – 14 ст. л.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця та всипаємо цукровий пісок. Беремо міксер або віночок і збиваємо так, щоб маса збільшилася втричі.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Потім всипаємо борошно, що просіює, і акуратними рухами, в одному напрямку знизу вгору перемішуємо за допомогою ложечки, до однорідного стану.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Чашу мультиварки змащуємо тонким шаром вершкового масла|мастила|, після чого переливаємо в неї підготовлене тісто. Закриваємо кришку мультиварки та вмикаємо режим «Випічка» на 1 годину або «Мультиповар» за температури 125 градусів.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Після того, як прозвучить звуковий сигнал про готовність, відкриваємо кришку і перевіряємо пиріг на готовність, як було написано вище за допомогою зубочистки або натисканням.

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Ось так легко та просто можна приготувати такий високий бісквіт. Крем для його просочення підійде будь-який: сметанний, збиті вершки, заварний і все, що ви любите.

Смачний класичний бісквіт на 6 яєць

Бісквіт класичний - 5 домашніх рецептів.

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 гр
  • цукор – 110 гр
  • яйця курячі – 6 шт
  • ванілін – 1 пакетик.

Спосіб приготування:

1. У цьому рецепті нам потрібно відокремити жовтки від білків. У білки всипаємо цукор і добре збиваємо до білих піків.

2. Далі сюди ж додаємо по одному жовтку і збиваємо, так робимо з усіма. Тісто має вийти дуже пишне.

Читайте також:  Дріжджове тісто для пиріжків: 5 рецептів дуже смачного та ніжного тіста

3. Просіюємо для легкості борошно, поступово вводимо її разом з ваніліном в яєчну масу і акуратно перемішуємо її знизу вгору.

4. Включаємо духовку та розігріваємо її до 180 градусів. А поки вона нагрівається, у форму для запікання вистилаємо пергаментний папір (змащувати нічим не потрібно) і переливаємо в нього замішене тісто.

5. Тепер ставимо заправлену форму у розігріту духову піч до готовності. Як перевіряти ви про це повинні знати, писалося вище.

6. Випічка виходить пишною, ніжною та повітряною.

Відео про те, як приготувати бісквіт на сметані

Після приготування за цим рецептом у відео огляді, випічку найкраще залишити на ніч або на 8-12 годин для того, щоб вона добре вистояла.

Приємного вам апетиту!!!

DvaGusya