Простий шоколадний торт в домашніх умовах. 8 рецептів смачного десерту до свята

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Жодне свято не обходиться без чаювання з смачним десертом, і один з кращих варіантів – старий добрий домашній шоколадний торт. Він ідеально підходить практично до будь-якого напою. Та й виглядає такий торт дуже благородно завдяки шоколадним кольором. Десерт завжди можна купити в магазині, але набагато смачніше виходить домашня випічка. До того ж це прекрасний спосіб приємно здивувати своїх близьких і почути безліч компліментів вашій майстерності.

Історія шоколадного торта почалася дуже давно. Всім відомо, що основним складовим шоколаду є какао, а перші згадки про нього відносяться до часу стародавніх ацтеків. Вони вважали цей продукт священним і готували з нього міцний терпкий напій більше 3 тисяч років тому. Після завоювання території сучасної Мексики іспанцями какао з’явилося і в Європі. Однак через особливості клімату вирощувати там його було практично неможливо, тому плоди какао вважалися делікатесом і були дуже дорогими.

Довгий час шоколад був доступний тільки найбільш забезпеченим людям. Завдяки королю Франції Людовику XIV стали дуже популярні шоколадні напої спочатку у Франції, а потім в Німеччині, Англії, Голландії, Італії та Швейцарії. А коли модернізували оброблення какао бобів, шоколад став падати у вартості з-за збільшення строку зберігання, та продукт став набагато доступнішим. Тоді і почали з’являтися нові рецепти з додаванням какао.

Зміст статті:
  1. Домашній шоколадний торт Трюфель
  2. Знадобиться для тіста (діаметр форми 22 см):
  3. Знадобиться для крему:
  4. Знадобиться для помадки:
  5. Знадобиться для просочення:
  6. Етапи приготування:
  7. Домашній шоколадно-кавовий торт Капучіно
  8. Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20-22 см):
  9. Знадобиться для крему:
  10. Знадобиться для просочення:
  11. Етапи приготування:
  12. Як приготувати шоколадний торт з карамеллю і сирним кремом — відео рецепт
  13. Шоколадний торт з яблучно-заварним кремом
  14. Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):
  15. Знадобиться для крему:
  16. Знадобиться для глазурі:
  17. Етапи приготування:
  18. Як приготувати торт «Шоколадна ніжність» з домашнім ганашем
  19. Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 28 см):
  20. Знадобиться для крему:
  21. Етапи приготування:
  22. Шоколадний торт Вулкан з бананами і виноградом
  23. Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):
  24. Знадобиться для начинки:
  25. Знадобиться для прикраси:
  26. Етапи приготування.
  27. Шоколадний торт на кефірі — Чорний принц. Відео рецепт.
  28. Високий шоколадний торт з малиновим і лимонним кремом
  29. Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20 см):
  30. Знадобиться для малинового крему:
  31. Знадобиться для лимонного крему:
  32. Етапи приготування.

Домашній шоколадний торт Трюфель

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Цей шоколадний торт просто шоколад, який припаде до вподоби всім ласунам. Ніжний, в міру солодкий, з легкою гіркуватістю і пористої текстурою, торт Трюфель просто тане у роті. Щоб бісквіт вийшов повітряним і соковитим, коржі можна загорнути в харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику. Готується він досить просто, тому закінчувати кулінарні курси зовсім не обов’язково. На перший погляд може здатися, що перед вами дуже великий список продуктів, але ніяких невідомих найменувань ви не зустрінете – все дуже просто. Прикрасити торт можна на свій розсуд: горіхами, кокосовою стружкою, шматочками шоколаду або залишити «голим» – все буде вдало гармоніювати з основним смаком Трюфеля.

Знадобиться для тіста (діаметр форми 22 см):

  • яйце куряче – 4 шт.;
  • пшеничне борошно – 160 гр.;
  • цукор – 160 гр.;
  • какао-порошок – 25 гр.;
  • олія соняшникова або оливкова – 100 гр.;
  • вода – 80 мл;
  • сіль – 1 щіпка.

Знадобиться для крему:

  • темний шоколад – 200 гр.;
  • вершки 30% — 400 мл

Знадобиться для помадки:

  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • молоко – 4 ст. л.;
  • цукор – 3-4 ст. л.;
  • масло вершкове – 50 гр.

Знадобиться для просочення:

  • свіжозварене кави – 120 мл. При бажанні можна додати коньяк.

Етапи приготування:

1. Поставте каструлю з вершками на слабкий вогонь і, періодично розмішуючи, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню, додайте подрібнений шоколад. Все добре розмішуйте до повного розчинення шоколаду і отримання однорідної маси. Коли суміш стане кімнатної температури, приберіть майбутній крем в холодильник на пару годин.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

2. Наступним етапом буде приготування коржів. Відсипте 2 столові ложки цукру в окрему ємність. У високій посуді перемішайте воду, масло, какао і цукор, що залишився. Поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично розмішуючи.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

3. В окремий посуд розбийте яйця і на повільній швидкості збивайте їх міксером до однорідності. Поступово всипайте цукор і продовжуйте збивати, збільшуючи швидкість міксера – потрібно близько 7 хвилин. Маса повинна злегка загуснути і стати білою і щільною.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

4. У суміш насипте сіль і почніть збивати міксером на слабкою швидкості. Поступово тонкою цівкою вливайте в масу вже остиглий шоколад і продовжуйте збивати до однорідної консистенції.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

5. В окремій мисці змішайте заздалегідь просіяне борошно з розпушувачем і в кілька строків додайте її в шоколадну суміш, акуратно розмішуючи лопаткою знизу вгору. Тісто виходить за консистенцією, як сметана середньої густоти.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

6. Застеліть пергаментом форму для випікання і вилийте в неї тісто. Акуратно разравняйте і відправте готуватися в розігріту до 180 градусів духовку.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

7. В залежності від духовки звичайний час на випікання бісквіта становить 30-40 хвилин. Готовність потрібно перевіряти дерев’яною шпажкою або зубочисткою: проткніть бісквіт в одному місці – шпажка повинна виходити з нього повністю сухий.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

8. Після того, як бісквіт буде готовий, його треба дістати з духовки вийняти з форми і дати повністю охолонути. Остиглий бісквіт розділіть за допомогою спеціального ножа або нитки на 3 однакових коржа.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

9. Дістати крем з холодильника і збити за допомогою міксера до дуже густого стану – для цього буде потрібно не більше пари хвилин.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

10. Наступний етап – складання торта. Покладіть корж на блюдо, просочіть його кавою і викладіть третину крему. Розподіліть по всьому коржу. Далі покладіть наступний корж, злегка притисніть його і повторіть процедуру.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

11. Верхній корж так само змастіть кремом, потім приступите до боків. За допомогою спеціального шпателя вирівняйте крем і відправте торт охолоджуватися в холодильник на пару годин.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

12. Тим часом у невеликій каструльці змішайте всі інгредієнти для шоколадної помадки. Простежте, щоб не було грудочок. Далі потрібно поставити на вогонь середнього рівня і постійно помішувати. Після того, як маса закипить, готувати ще близько хвилини.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

13. Полийте торт готової помадкою і поставте в холодильник настоятися ще на 1.5-2 години. Якщо ви хочете прикрасити торт додатково, краще це робити до застигання помадки.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Щоб прикрасити домашній шоколадний торт можна використовувати готові шоколадні цукерки або вафельні трубочки. Можна посипати його подрібненими горішками або зробити прикраси з тертого шоколаду. Проявіть фантазію і не бійтеся експериментувати.

Домашній шоколадно-кавовий торт Капучіно

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Цей ніжний шоколадний торт з вираженим кавовим смаком оцінять не лише шанувальники цього благородного напою. Терпкий шоколадно-кавовий смак, отриманий завдяки кави і какао, пом’якшується повітряним вершковим кремом. Для прикраси відмінно підійде какао-порошок або ж свіжі ягоди, які будуть вдало відтіняти насичений смак торта. Сам шоколадний торт завдяки пористій структурі бісквіта і повітряного крему виходить дуже легким, надзвичайно смачним і соковитим. Зверніть увагу, що при приготуванні крему всі продукти беруться холодними. В ідеалі вони повинні пролежати в холодильнику всю ніч.

Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20-22 см):

  • яйце куряче – 3 шт.;
  • какао-порошок – 30 гр.;
  • цукор – 150 гр.;
  • ванілін – 1 гр.;
  • молоко – 60 гр.;
  • олія соняшникова або оливкова – 4 ст. л.;
  • борошно – 110 гр.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сода – 1/3 ч. л.;
  • сіль – 1/3 ч. л.

Знадобиться для крему:

  • вершки для збивання (мінімально допустима жирність 33%) – 500 мл;
  • свіжозварену каву – 150 мл;
  • цукор – 3-4 ст. л.

Знадобиться для просочення:

  • свіжозварену каву – 200 мл;
  • цукор – 2-3 ст. л.

Етапи приготування:

1. Розбийте яйця в посуд для збивання, додайте сіль і збивайте міксером на низькій швидкості не більше 1 хвилини. Додайте цукор і ванілін і збивайте на високій швидкості ще близько 10 хвилин до отримання пишної пружною піни.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

2. Додайте масло і молоко і збивайте на низьких обертах приблизно з півхвилини.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

3. В окремому посуді змішайте заздалегідь просіяне борошно, какао і соду і все гарненько перемішайте.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

4. Додайте отриману суміш в яєчну масу в 2-3 заходу. Акуратно вимішуйте тісто лопаткою знизу вгору.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

5. Застеліть форму пергаментом і вилийте в неї тісто. Разравняйте з допомогою силіконової лопатки. Надішліть запікатися в розігріту до 175 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки – вона повинна виходити і тесту сухий.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

6. Готового бісквіту дайте охолонути і вийміть його з форми. За допомогою спеціального ножа або нитки розділіть його на 3 коржа приблизно одного розміру.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

7. Тепер приступайте до приготування крему. В першу чергу заваріть каву, додайте цукор, все розмішайте і дайте охолонути. Потім обов’язково поставте кави в холодильник, щоб він став холодним. Так само заваріть каву для просочення і теж відправте остигати.

8. Збийте вершки до м’яких піків. Далі почніть додавати по 1 чайної ложки кавового сиропу і продовжуйте збивати вершки. Не робіть це занадто довго – щоб крем вийшов потрібної консистенції, весь процес не повинен займати більше 5 хвилин. Крем повинен бути густим, але дуже ніжним.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

9. Наступним етапом буде збірка торта. Корж необхідно просочити холодним кави і змастити досить товстим шаром крему. Розподіліть крем і покладіть наступний корж. Злегка притисніть його і повторіть процедуру.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

10. Зібраний домашній шоколадний торт відправте в холодильник приблизно на годину. Через годину дістаньте торт і намажте його кремом зовні. Присипте какао і прикрасьте по своєму смаку.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Дайте настоятися ще 2-3 години в холодильнику і можете подавати до столу.

Як приготувати шоколадний торт з карамеллю і сирним кремом — відео рецепт

Шоколад і карамель — неймовірно смачне поєднання. Якщо ви його любите, то наступний рецепт торта варто вашої уваги. Крім цього крем для торта готується з ніжного сирного сиру і цим він дуже балансує солодкий смак шоколаду.

Готуємо і пробуємо приголомшливий торт.

Шоколадний торт з яблучно-заварним кремом

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Цей варіант шоколадного тортика особливо оцінять ті, хто не любить занадто солодкі смаки. Яблучна кислинка відмінно поєднується зі смаком шоколаду, роблячи його м’якше і вишуканішим. До того ж смак крему можна регулювати солодкістю яблук. Але пам’ятайте, що не варто використовувати занадто кислі сорти. Бісквіт в цьому рецепті готується з додаванням кабачка. Саме завдяки йому він вийдуть таким надзвичайно соковитим, ніжним і пористим. Навіть якщо печете шоколадний торт в перший раз, ви можете сміливо брати саме цей рецепт бісквіта – сухих коржів у вас не вийде. Та ні, смак кабачка відчуватися не буде, адже цей овоч має нейтральний смак, який завжди зливається з іншими продуктами.

Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):

  • яйце куряче – 4 шт.;
  • невеликий кабачок – 2 шт.;
  • лікер – 20 мл;
  • олія соняшникова або оливкова – 30 мл;
  • цукор – 180 гр.;
  • борошно – 160 гр.;
  • сода, гашене оцтом – 0.5 ч. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 щіпка.

Знадобиться для крему:

  • яблука – 1 кг;
  • цукор – 300 гр.;
  • масло вершкове – 200 гр.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • крохмаль – 4 ст. л.;
  • кориця за смаком;
  • сік 1 лимона.

Знадобиться для глазурі:

  • вершки 20% — 100 мл;
  • вершкове масло – 20 гр.;
  • гіркий шоколад – 120 гр.

Етапи приготування:

1. Промийте кабачок під краном і обсушіть його паперовим рушником. Очистіть від шкірки і видаліть насіння. Потріть на крупній тертці кабачок і злийте всю рідину. У вас повинно вийти близько 300 гр. кабачка. Пюрируйте овоч з допомогою заглибного блендера.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

2. Відокремте білки від жовтків. Стежте, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білок. Білки приберіть в холодильник. Жовтки покласти в глибоку посуд, додайте 90 гр. цукру і збийте міксером. Додайте масло, кабачкове пюре, лікер і соду, гашену оцтом. Збийте все міксером на невеликій швидкості.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

3. В окремому посуді змішайте борошно, розпушувач і какао і в кілька етапів введіть в суміш з кабачків і яєць. Акуратно перемішайте силіконової лопаткою знизу вгору.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

4. Дістаньте білки з холодильника, додати туди цукор і збийте міксером до м’яких піків. Акуратно введіть їх в суміш з борошном. Заважайте так само знизу вгору.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

5. Форму для випікання застелити пергаментом і вилийте туди тісто. Надішліть запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою або дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухою з коржа.

6. Бісквіт остудіть при кімнатній температурі і за допомогою спеціального ножа або нитки розділіть бісквіт на 3 коржа.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

7. Вимиті і висушені яблука очистіть від насіння і шкірки, подрібніть за допомогою блендера. Перекладіть в каструлю і відправте на невеликий вогонь до розм’якшення. М’які яблука з допомогою блендера перетворити на пюре.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

8. Додайте цукор 200 гр., сік лимона і перемішати з допомогою міксера. Вбийте по 1 яйцю, щоразу розмішуючи масу міксером. Після додайте крохмаль і, знову ж таки, розмішайте.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

9. Надішліть пюре готуватися на плиту на слабкий вогонь. Постійно помішуйте, поки суміш не стане густою.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

10. М’яке вершкове масло з’єднайте з цукром (решту 100 гр.) і збийте за допомогою міксера до пишноти. Поступово вводите яблучно-заварную масу і продовжуйте збивати. На цьому ж етапі додайте корицю.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

11. Наступний етап – складання торта. На корж викладіть половину крему, розподіліть, накрийте коржем, злегка притисніть і повторіть процедуру. Останній корж залишається «голим». Надішліть торт в холодильник.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

12. Розтопіть шоколад на водяній бані, влити вершки і додайте вершкове масло. Все добре перемішайте до однорідності і полийте зверху торт.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Надішліть майже готовий домашній шоколадний торт в холодильник до повного застигання глазурі. Прикрасьте по своєму бажанню. Можна, наприклад, троянду з скибочок сушених яблук.

Як приготувати торт «Шоколадна ніжність» з домашнім ганашем

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Цей шоколадний торт – ідеальний варіант для любителів шоколаду. Однак, на відміну від торта з шоколадним кремом, торт з домашнім ганашем виходить більш ніжним і м’яким. Готувати його потрібно заздалегідь, в ідеалі за 1.5 доби до заходу. Продукти для приготування бісквіта і ганаша беруться кімнатної температури, а от для приготування крему – холодні. Прикрасити торт можна за своїм розсудом, але краще всього виглядатимуть прикраси з ганаша, часточки шоколаду або тертий шоколад.

Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 28 см):

  • борошно – 250 гр.;
  • цукор – 250 гр.;
  • какао-порошок – 50 гр.;
  • олія соняшникова або оливкова – 70 гр.;
  • молоко – 300 гр.;
  • сода – 5 гр.;
  • розпушувач – 5 гр.;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • сіль – 1 щіпка.

Знадобиться для крему:

  • темний шоколад – 400 гр.;
  • вершки для збивання (мінімально допустима жирність 30%) – 600 гр.;
  • коньяк – 1 ст. л.

Етапи приготування:

1. У першу чергу потрібно змішати сипучі інгредієнти для бісквіта: борошно, соду, какао, розпушувач.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

2. В окрему миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити міксером. Почніть поступово вводити цукор, не перестаючи збивати на високій швидкості. Коли цукор буде повністю введений, а маса збільшиться, можна додати соняшникову олію і збити на низьких обертах.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

3. Поступово вводите в підготовлену суміш борошно з какао і продовжуйте так само збивати, не збільшуючи швидкість.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

4. Застеліть форму папером для випікання. Вилийте в неї тісто, розрівняйте і відправте випікатися в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою – вона повинна виходити повністю сухий.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

5. Готовий бісквіт вийміть з духовки, дайте йому полежати чверть години, а потім вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Коли корж охолоне, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на ніч.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

6. Доведіть вершки до кипіння, але не кип’ятіть. Залийте ними заздалегідь подрібнений шоколад і дайте постояти близько 5 хвилин. Гарненько все перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте коньяк і знову все перемішайте. Накрийте харчової плівкою, щоб вона стосувалася маси і відправте в холодильник на всю ніч.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

7. Вранці дістаньте бісквіт з холодильника і розділіть на 2 частини за допомогою ножа або нитки. Відкладіть невелику частину ганаша в кондитерський мішок.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

8. Холодні вершки збийте за допомогою міксера. Так само злегка збийте ганаш. І обережно, по 1 ложці вводите ганаш в вершки і продовжуйте збивати.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

9. Далі приступайте до складання торта. Просочіть корж лікером, змастіть половиною крему і розподіліть його по бісквіту. Повторіть процедуру з другим коржем.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

10. Так само потрібно змастити кремом боки торта. Зібраний десерт відправте в холодильник на кілька годин.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

11. Прикрасьте шоколадний торт візерунком з ганаша чи будь-яким зручним вам способом.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

По цьому рецепту виходить дуже ніжний та смачний шоколадний торт з яскраво вираженим смаком шоколаду, який нічим іншим не доповнюється, що для нього тільки плюс.

Шоколадний торт Вулкан з бананами і виноградом

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Цей ніжний домашній шоколадний торт відрізняється незвичайним смаком і ще більш незвичайним виконанням. Солодкість шоколадного бісквіта вигідно відтіняє кислинкою свіжих фруктів. Навіть самі солодкі виноград і банани вдало контрастують з насиченим смаком коржів. Оформлення в торта Вулкан дуже нестандартно. Якщо в більшості класичних рецептів коржі просочуються сиропом і змазують кремом, то тут бісквітну «кошик» заповнюють начинкою з фруктів і крему, а верхню частину імітують під справжній вулкан.

Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):

  • яйце куряче – 6 шт.;
  • цукор – 270 гр.;
  • борошно – 130 гр.;
  • какао-порошок – 30 гр.;
  • ванілін – 1.5 гр.;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Знадобиться для начинки:

  • банани – 2 шт.;
  • виноград без кісточок – 320 гр.;
  • вершки 33% — 400гр.;
  • згущене молоко – 0.5 банки.

Знадобиться для прикраси:

  • білий шоколад – 85 гр.;
  • масло вершкове – 30 гр.

Етапи приготування.

1. Розбийте яйця в глибоку миску і збийте міксером до утворення піни (не менше 5 хвилин). Поступово в процесі збивання додайте цукор.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

2. В окремому посуді змішайте борошно, розпушувач і какао. Просіяти все це в яєчну суміш і акуратно перемішайте рухом знизу вгору.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

3. Готове тісто вилийте у форму і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою – вона повинна виходити з бісквіту повністю сухий.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

4. Готовий корж вийміть з форми і дайте йому охолонути. Коли бісквіт повністю охолоне, обережно за допомогою ножа або нитки зріжте дно приблизно на 1 см і видаліть серцевину залишилася товстої частини коржа.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

5. Вимитий заздалегідь виноград розріжте на половинки. Банани наріжте півкільцями. З’єднайте фрукти. Наріжте невеликими шматочками серединку бісквіта і надішліть до бананів і винограду.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

6. Вилийте холодні вершки в глибоку чашу і збивайте міксером протягом 3 хвилин, поступово збільшуючи швидкість. Не припиняючи збивати, влити згущене молоко і додайте начинку з фруктів і серединки бісквіта. Ще раз все перемішайте.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

7. У підготовлену «кошичок» коржі покладіть начинку гіркою. Верхню частину бісквіта, яку ви раніше відрізали, наріжте на 12 частин і укладіть зверху торта по колу.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

8. Подрібнений шоколад і м’яке вершкове масло розтопіть на водяній бані і розподіліть по «швах» торта, імітуючи лаву. Надішліть настоятися в холодильник на кілька годин.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Незвичайний шоколадний торт Вулкан готовий, прийшов час спробувати!

Шоколадний торт на кефірі — Чорний принц. Відео рецепт.

Шоколадний бісквіт, приготований на кефірі виходить надзвичайно ніжним і повітряним. А легкий крем з кислинкою з сметани контрастує з оксамитовим шоколадним смаком. Мені дуже подобається це поєднання і я думаю, що багатьом захочеться приготувати такий десерт.

Високий шоколадний торт з малиновим і лимонним кремом

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Цей приголомшливий ніжний шоколадний торт буде справжньою прикрасою святкового столу. Пористий бісквіт, просочений муссовым кремом, стає ще більш ніжним завдяки вдалому поєднанню текстур. До того ж торт дуже красивий у розрізі, так як практично всі верстви мають різні кольори і відтінки. Не варто хвилюватися, що такий крем «потече» при впливі кімнатної температури – як мінімум 2-3 години на столі він витримає легко при достатньому попередньому охолодженні. Інгредієнтів для приготування буде потрібно досить багато, але всі вони досить прості, так і сам процес випікання і складання не потребує якихось специфічних умінь.

Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20 см):

  • яйце куряче – 6 шт.;
  • цукор – 180 гр.;
  • борошно – 120 гр.;
  • крохмаль – 45 гр.;
  • вершкове масло – 45 гр.;
  • какао-порошок – 30 гр.;
  • розпушувач – 8 гр.

Знадобиться для малинового крему:

  • малинове пюре – 210 гр.;
  • натуральний йогурт – 200 гр.;
  • цукор – 100 гр.;
  • желатин – 12 гр. (залити 30 мл води);
  • вершки (мінімально допустима жирність 33%) – 400 мл

Знадобиться для лимонного крему:

  • сік лимона – 45 мл;
  • вершки (мінімально допустима жирність 33%) – 200 мл;
  • натуральний йогурт – 200 гр.;
  • цукор – 70 гр.;
  • желатин – 8 гр. (залити 25 мл води).

Етапи приготування.

1. Розбийте яйця в глибоку миску і збийте міксером до утворення пишної піни. Потім акуратно введіть цукор і збивайте ще близько 3-4 хвилин на самій високій швидкості.

2. В окремому посуді змішати всі сипучі інгредієнти для бісквіта і просійте їх до яєць. Перемішайте все з допомогою міксера на мінімально можливій швидкості.

3. Готове тісто розділіть на 2 частини. Застеліть 2 форми для випікання пергаментом і вилийте в кожну порцію тіста. Готуйте при 180 градусах 35-45 хвилин. Готовність перевіряється дерев’яною паличкою – з бісквіту вона повинна виходити повністю сухий.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

4. Дайте охолонути готовим коржам. Оберніть їх в харчову плівку і покладіть в холодильник на кілька годин.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

5. Змішайте малинове пюре з цукром і поваріть приблизно 3-4 хвилини на повільному вогні. Підготовлений заздалегідь і набряклий желатин розтопити на водяній бані і обережно влийте в пюре. Гарненько все перемішайте.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

6. Остигле малинове пюре змішайте з йогуртом кімнатної температури. Окремо збийте холодні вершки до м’яких піків і з’єднайте з пюре. Готовий крем відкладіть в сторону.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

7. В окремому посуді змішайте цукор і лимонний сік. Перемішайте до повного розчинення цукру і влийте отриману суміш в йогурт кімнатної температури. Все ретельно розмішайте. Обережно влийте розтоплений желатин і, знову ж таки, все перемішайте.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

8. Збийте холодні вершки до м’яких піків і змішайте з лимонною масою.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

9. Кожен з 2 бісквітів розділіть на 2 коржа з допомогою спеціального ножа або нитки.

10. Наступний етап – складання торта. Робити це краще в кільці. На перший корж викладіть половину малинового крему, розрівняти.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

11. Покладіть зверху корж і трохи притисніть. Викладіть на нього весь лимонний крем і так само розрівняйте. Покладіть зверху корж і, знову ж, трохи притисніть. На нього рівним шаром викладіть малиновий крем, покладіть зверху корж і відправте в холодильник на кілька годин.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

12. Прикрашайте за своїм смаком і бажанням.

Простой шоколадный торт в домашних условиях. 8 рецептов вкусного десерта к празднику

Дуже багато видів відмінних видів крему, яким можна прикрасити домашній шоколадний торт. Використовуйте горіхи, фрукти, шоколадки і вафельки. Приємних свят!

Як бачите, нічого особливо складного в приготуванні шоколадного торта немає. Він буде чудовим прикрасою будь-якого свята. Завдяки варіацій начинок можна регулювати солодкість выпекаемого десерту, тому торт буде гідно оцінений не тільки істинними ласунами.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: