Жодне свято не обходиться без чаювання з смачним десертом, і один з кращих варіантів – старий добрий домашній шоколадний торт. Він ідеально підходить практично до будь-якого напою. Та й виглядає такий торт дуже благородно завдяки шоколадним кольором. Десерт завжди можна купити в магазині, але набагато смачніше виходить домашня випічка. До того ж це прекрасний спосіб приємно здивувати своїх близьких і почути безліч компліментів вашій майстерності.
Історія шоколадного торта почалася дуже давно. Всім відомо, що основним складовим шоколаду є какао, а перші згадки про нього відносяться до часу стародавніх ацтеків. Вони вважали цей продукт священним і готували з нього міцний терпкий напій більше 3 тисяч років тому. Після завоювання території сучасної Мексики іспанцями какао з’явилося і в Європі. Однак через особливості клімату вирощувати там його було практично неможливо, тому плоди какао вважалися делікатесом і були дуже дорогими.
Довгий час шоколад був доступний тільки найбільш забезпеченим людям. Завдяки королю Франції Людовику XIV стали дуже популярні шоколадні напої спочатку у Франції, а потім в Німеччині, Англії, Голландії, Італії та Швейцарії. А коли модернізували оброблення какао бобів, шоколад став падати у вартості з-за збільшення строку зберігання, та продукт став набагато доступнішим. Тоді і почали з’являтися нові рецепти з додаванням какао.
- Домашній шоколадний торт Трюфель
- Знадобиться для тіста (діаметр форми 22 см):
- Знадобиться для крему:
- Знадобиться для помадки:
- Знадобиться для просочення:
- Етапи приготування:
- Домашній шоколадно-кавовий торт Капучіно
- Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20-22 см):
- Знадобиться для крему:
- Знадобиться для просочення:
- Етапи приготування:
- Як приготувати шоколадний торт з карамеллю і сирним кремом — відео рецепт
- Шоколадний торт з яблучно-заварним кремом
- Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):
- Знадобиться для крему:
- Знадобиться для глазурі:
- Етапи приготування:
- Як приготувати торт «Шоколадна ніжність» з домашнім ганашем
- Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 28 см):
- Знадобиться для крему:
- Етапи приготування:
- Шоколадний торт Вулкан з бананами і виноградом
- Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):
- Знадобиться для начинки:
- Знадобиться для прикраси:
- Етапи приготування.
- Шоколадний торт на кефірі — Чорний принц. Відео рецепт.
- Високий шоколадний торт з малиновим і лимонним кремом
- Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20 см):
- Знадобиться для малинового крему:
- Знадобиться для лимонного крему:
- Етапи приготування.
Домашній шоколадний торт Трюфель
Цей шоколадний торт просто шоколад, який припаде до вподоби всім ласунам. Ніжний, в міру солодкий, з легкою гіркуватістю і пористої текстурою, торт Трюфель просто тане у роті. Щоб бісквіт вийшов повітряним і соковитим, коржі можна загорнути в харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику. Готується він досить просто, тому закінчувати кулінарні курси зовсім не обов’язково. На перший погляд може здатися, що перед вами дуже великий список продуктів, але ніяких невідомих найменувань ви не зустрінете – все дуже просто. Прикрасити торт можна на свій розсуд: горіхами, кокосовою стружкою, шматочками шоколаду або залишити «голим» – все буде вдало гармоніювати з основним смаком Трюфеля.
Знадобиться для тіста (діаметр форми 22 см):
- яйце куряче – 4 шт.;
- пшеничне борошно – 160 гр.;
- цукор – 160 гр.;
- какао-порошок – 25 гр.;
- олія соняшникова або оливкова – 100 гр.;
- вода – 80 мл;
- сіль – 1 щіпка.
Знадобиться для крему:
- темний шоколад – 200 гр.;
- вершки 30% — 400 мл
Знадобиться для помадки:
- какао-порошок – 2 ст. л.;
- молоко – 4 ст. л.;
- цукор – 3-4 ст. л.;
- масло вершкове – 50 гр.
Знадобиться для просочення:
- свіжозварене кави – 120 мл. При бажанні можна додати коньяк.
Етапи приготування:
1. Поставте каструлю з вершками на слабкий вогонь і, періодично розмішуючи, доведіть до кипіння. Потім зніміть з вогню, додайте подрібнений шоколад. Все добре розмішуйте до повного розчинення шоколаду і отримання однорідної маси. Коли суміш стане кімнатної температури, приберіть майбутній крем в холодильник на пару годин.
2. Наступним етапом буде приготування коржів. Відсипте 2 столові ложки цукру в окрему ємність. У високій посуді перемішайте воду, масло, какао і цукор, що залишився. Поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично розмішуючи.
3. В окремий посуд розбийте яйця і на повільній швидкості збивайте їх міксером до однорідності. Поступово всипайте цукор і продовжуйте збивати, збільшуючи швидкість міксера – потрібно близько 7 хвилин. Маса повинна злегка загуснути і стати білою і щільною.
4. У суміш насипте сіль і почніть збивати міксером на слабкою швидкості. Поступово тонкою цівкою вливайте в масу вже остиглий шоколад і продовжуйте збивати до однорідної консистенції.
5. В окремій мисці змішайте заздалегідь просіяне борошно з розпушувачем і в кілька строків додайте її в шоколадну суміш, акуратно розмішуючи лопаткою знизу вгору. Тісто виходить за консистенцією, як сметана середньої густоти.
6. Застеліть пергаментом форму для випікання і вилийте в неї тісто. Акуратно разравняйте і відправте готуватися в розігріту до 180 градусів духовку.
7. В залежності від духовки звичайний час на випікання бісквіта становить 30-40 хвилин. Готовність потрібно перевіряти дерев’яною шпажкою або зубочисткою: проткніть бісквіт в одному місці – шпажка повинна виходити з нього повністю сухий.
8. Після того, як бісквіт буде готовий, його треба дістати з духовки вийняти з форми і дати повністю охолонути. Остиглий бісквіт розділіть за допомогою спеціального ножа або нитки на 3 однакових коржа.
9. Дістати крем з холодильника і збити за допомогою міксера до дуже густого стану – для цього буде потрібно не більше пари хвилин.
10. Наступний етап – складання торта. Покладіть корж на блюдо, просочіть його кавою і викладіть третину крему. Розподіліть по всьому коржу. Далі покладіть наступний корж, злегка притисніть його і повторіть процедуру.
11. Верхній корж так само змастіть кремом, потім приступите до боків. За допомогою спеціального шпателя вирівняйте крем і відправте торт охолоджуватися в холодильник на пару годин.
12. Тим часом у невеликій каструльці змішайте всі інгредієнти для шоколадної помадки. Простежте, щоб не було грудочок. Далі потрібно поставити на вогонь середнього рівня і постійно помішувати. Після того, як маса закипить, готувати ще близько хвилини.
13. Полийте торт готової помадкою і поставте в холодильник настоятися ще на 1.5-2 години. Якщо ви хочете прикрасити торт додатково, краще це робити до застигання помадки.
Щоб прикрасити домашній шоколадний торт можна використовувати готові шоколадні цукерки або вафельні трубочки. Можна посипати його подрібненими горішками або зробити прикраси з тертого шоколаду. Проявіть фантазію і не бійтеся експериментувати.
Домашній шоколадно-кавовий торт Капучіно
Цей ніжний шоколадний торт з вираженим кавовим смаком оцінять не лише шанувальники цього благородного напою. Терпкий шоколадно-кавовий смак, отриманий завдяки кави і какао, пом’якшується повітряним вершковим кремом. Для прикраси відмінно підійде какао-порошок або ж свіжі ягоди, які будуть вдало відтіняти насичений смак торта. Сам шоколадний торт завдяки пористій структурі бісквіта і повітряного крему виходить дуже легким, надзвичайно смачним і соковитим. Зверніть увагу, що при приготуванні крему всі продукти беруться холодними. В ідеалі вони повинні пролежати в холодильнику всю ніч.
Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20-22 см):
- яйце куряче – 3 шт.;
- какао-порошок – 30 гр.;
- цукор – 150 гр.;
- ванілін – 1 гр.;
- молоко – 60 гр.;
- олія соняшникова або оливкова – 4 ст. л.;
- борошно – 110 гр.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сода – 1/3 ч. л.;
- сіль – 1/3 ч. л.
Знадобиться для крему:
- вершки для збивання (мінімально допустима жирність 33%) – 500 мл;
- свіжозварену каву – 150 мл;
- цукор – 3-4 ст. л.
Знадобиться для просочення:
- свіжозварену каву – 200 мл;
- цукор – 2-3 ст. л.
Етапи приготування:
1. Розбийте яйця в посуд для збивання, додайте сіль і збивайте міксером на низькій швидкості не більше 1 хвилини. Додайте цукор і ванілін і збивайте на високій швидкості ще близько 10 хвилин до отримання пишної пружною піни.
2. Додайте масло і молоко і збивайте на низьких обертах приблизно з півхвилини.
3. В окремому посуді змішайте заздалегідь просіяне борошно, какао і соду і все гарненько перемішайте.
4. Додайте отриману суміш в яєчну масу в 2-3 заходу. Акуратно вимішуйте тісто лопаткою знизу вгору.
5. Застеліть форму пергаментом і вилийте в неї тісто. Разравняйте з допомогою силіконової лопатки. Надішліть запікатися в розігріту до 175 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки – вона повинна виходити і тесту сухий.
6. Готового бісквіту дайте охолонути і вийміть його з форми. За допомогою спеціального ножа або нитки розділіть його на 3 коржа приблизно одного розміру.
7. Тепер приступайте до приготування крему. В першу чергу заваріть каву, додайте цукор, все розмішайте і дайте охолонути. Потім обов’язково поставте кави в холодильник, щоб він став холодним. Так само заваріть каву для просочення і теж відправте остигати.
8. Збийте вершки до м’яких піків. Далі почніть додавати по 1 чайної ложки кавового сиропу і продовжуйте збивати вершки. Не робіть це занадто довго – щоб крем вийшов потрібної консистенції, весь процес не повинен займати більше 5 хвилин. Крем повинен бути густим, але дуже ніжним.
9. Наступним етапом буде збірка торта. Корж необхідно просочити холодним кави і змастити досить товстим шаром крему. Розподіліть крем і покладіть наступний корж. Злегка притисніть його і повторіть процедуру.
10. Зібраний домашній шоколадний торт відправте в холодильник приблизно на годину. Через годину дістаньте торт і намажте його кремом зовні. Присипте какао і прикрасьте по своєму смаку.
Дайте настоятися ще 2-3 години в холодильнику і можете подавати до столу.
Як приготувати шоколадний торт з карамеллю і сирним кремом — відео рецепт
Шоколад і карамель — неймовірно смачне поєднання. Якщо ви його любите, то наступний рецепт торта варто вашої уваги. Крім цього крем для торта готується з ніжного сирного сиру і цим він дуже балансує солодкий смак шоколаду.
Готуємо і пробуємо приголомшливий торт.
Шоколадний торт з яблучно-заварним кремом
Цей варіант шоколадного тортика особливо оцінять ті, хто не любить занадто солодкі смаки. Яблучна кислинка відмінно поєднується зі смаком шоколаду, роблячи його м’якше і вишуканішим. До того ж смак крему можна регулювати солодкістю яблук. Але пам’ятайте, що не варто використовувати занадто кислі сорти. Бісквіт в цьому рецепті готується з додаванням кабачка. Саме завдяки йому він вийдуть таким надзвичайно соковитим, ніжним і пористим. Навіть якщо печете шоколадний торт в перший раз, ви можете сміливо брати саме цей рецепт бісквіта – сухих коржів у вас не вийде. Та ні, смак кабачка відчуватися не буде, адже цей овоч має нейтральний смак, який завжди зливається з іншими продуктами.
Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):
- яйце куряче – 4 шт.;
- невеликий кабачок – 2 шт.;
- лікер – 20 мл;
- олія соняшникова або оливкова – 30 мл;
- цукор – 180 гр.;
- борошно – 160 гр.;
- сода, гашене оцтом – 0.5 ч. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сіль – 1 щіпка.
Знадобиться для крему:
- яблука – 1 кг;
- цукор – 300 гр.;
- масло вершкове – 200 гр.;
- яйце куряче – 2 шт.;
- крохмаль – 4 ст. л.;
- кориця за смаком;
- сік 1 лимона.
Знадобиться для глазурі:
- вершки 20% — 100 мл;
- вершкове масло – 20 гр.;
- гіркий шоколад – 120 гр.
Етапи приготування:
1. Промийте кабачок під краном і обсушіть його паперовим рушником. Очистіть від шкірки і видаліть насіння. Потріть на крупній тертці кабачок і злийте всю рідину. У вас повинно вийти близько 300 гр. кабачка. Пюрируйте овоч з допомогою заглибного блендера.
2. Відокремте білки від жовтків. Стежте, щоб ні краплі жовтка не потрапило в білок. Білки приберіть в холодильник. Жовтки покласти в глибоку посуд, додайте 90 гр. цукру і збийте міксером. Додайте масло, кабачкове пюре, лікер і соду, гашену оцтом. Збийте все міксером на невеликій швидкості.
3. В окремому посуді змішайте борошно, розпушувач і какао і в кілька етапів введіть в суміш з кабачків і яєць. Акуратно перемішайте силіконової лопаткою знизу вгору.
4. Дістаньте білки з холодильника, додати туди цукор і збийте міксером до м’яких піків. Акуратно введіть їх в суміш з борошном. Заважайте так само знизу вгору.
5. Форму для випікання застелити пергаментом і вилийте туди тісто. Надішліть запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою або дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухою з коржа.
6. Бісквіт остудіть при кімнатній температурі і за допомогою спеціального ножа або нитки розділіть бісквіт на 3 коржа.
7. Вимиті і висушені яблука очистіть від насіння і шкірки, подрібніть за допомогою блендера. Перекладіть в каструлю і відправте на невеликий вогонь до розм’якшення. М’які яблука з допомогою блендера перетворити на пюре.
8. Додайте цукор 200 гр., сік лимона і перемішати з допомогою міксера. Вбийте по 1 яйцю, щоразу розмішуючи масу міксером. Після додайте крохмаль і, знову ж таки, розмішайте.
9. Надішліть пюре готуватися на плиту на слабкий вогонь. Постійно помішуйте, поки суміш не стане густою.
10. М’яке вершкове масло з’єднайте з цукром (решту 100 гр.) і збийте за допомогою міксера до пишноти. Поступово вводите яблучно-заварную масу і продовжуйте збивати. На цьому ж етапі додайте корицю.
11. Наступний етап – складання торта. На корж викладіть половину крему, розподіліть, накрийте коржем, злегка притисніть і повторіть процедуру. Останній корж залишається «голим». Надішліть торт в холодильник.
12. Розтопіть шоколад на водяній бані, влити вершки і додайте вершкове масло. Все добре перемішайте до однорідності і полийте зверху торт.
Надішліть майже готовий домашній шоколадний торт в холодильник до повного застигання глазурі. Прикрасьте по своєму бажанню. Можна, наприклад, троянду з скибочок сушених яблук.
Як приготувати торт «Шоколадна ніжність» з домашнім ганашем
Цей шоколадний торт – ідеальний варіант для любителів шоколаду. Однак, на відміну від торта з шоколадним кремом, торт з домашнім ганашем виходить більш ніжним і м’яким. Готувати його потрібно заздалегідь, в ідеалі за 1.5 доби до заходу. Продукти для приготування бісквіта і ганаша беруться кімнатної температури, а от для приготування крему – холодні. Прикрасити торт можна за своїм розсудом, але краще всього виглядатимуть прикраси з ганаша, часточки шоколаду або тертий шоколад.
Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 28 см):
- борошно – 250 гр.;
- цукор – 250 гр.;
- какао-порошок – 50 гр.;
- олія соняшникова або оливкова – 70 гр.;
- молоко – 300 гр.;
- сода – 5 гр.;
- розпушувач – 5 гр.;
- яйце куряче – 4 шт.;
- сіль – 1 щіпка.
Знадобиться для крему:
- темний шоколад – 400 гр.;
- вершки для збивання (мінімально допустима жирність 30%) – 600 гр.;
- коньяк – 1 ст. л.
Етапи приготування:
1. У першу чергу потрібно змішати сипучі інгредієнти для бісквіта: борошно, соду, какао, розпушувач.
2. В окрему миску розбити яйця, додати дрібку солі і злегка збити міксером. Почніть поступово вводити цукор, не перестаючи збивати на високій швидкості. Коли цукор буде повністю введений, а маса збільшиться, можна додати соняшникову олію і збити на низьких обертах.
3. Поступово вводите в підготовлену суміш борошно з какао і продовжуйте так само збивати, не збільшуючи швидкість.
4. Застеліть форму папером для випікання. Вилийте в неї тісто, розрівняйте і відправте випікатися в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою – вона повинна виходити повністю сухий.
5. Готовий бісквіт вийміть з духовки, дайте йому полежати чверть години, а потім вийміть з форми. Залиште на решітці до повного охолодження. Коли корж охолоне, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на ніч.
6. Доведіть вершки до кипіння, але не кип’ятіть. Залийте ними заздалегідь подрібнений шоколад і дайте постояти близько 5 хвилин. Гарненько все перемішайте до отримання однорідної маси. Додайте коньяк і знову все перемішайте. Накрийте харчової плівкою, щоб вона стосувалася маси і відправте в холодильник на всю ніч.
7. Вранці дістаньте бісквіт з холодильника і розділіть на 2 частини за допомогою ножа або нитки. Відкладіть невелику частину ганаша в кондитерський мішок.
8. Холодні вершки збийте за допомогою міксера. Так само злегка збийте ганаш. І обережно, по 1 ложці вводите ганаш в вершки і продовжуйте збивати.
9. Далі приступайте до складання торта. Просочіть корж лікером, змастіть половиною крему і розподіліть його по бісквіту. Повторіть процедуру з другим коржем.
10. Так само потрібно змастити кремом боки торта. Зібраний десерт відправте в холодильник на кілька годин.
11. Прикрасьте шоколадний торт візерунком з ганаша чи будь-яким зручним вам способом.
По цьому рецепту виходить дуже ніжний та смачний шоколадний торт з яскраво вираженим смаком шоколаду, який нічим іншим не доповнюється, що для нього тільки плюс.
Шоколадний торт Вулкан з бананами і виноградом
Цей ніжний домашній шоколадний торт відрізняється незвичайним смаком і ще більш незвичайним виконанням. Солодкість шоколадного бісквіта вигідно відтіняє кислинкою свіжих фруктів. Навіть самі солодкі виноград і банани вдало контрастують з насиченим смаком коржів. Оформлення в торта Вулкан дуже нестандартно. Якщо в більшості класичних рецептів коржі просочуються сиропом і змазують кремом, то тут бісквітну «кошик» заповнюють начинкою з фруктів і крему, а верхню частину імітують під справжній вулкан.
Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 22 см):
- яйце куряче – 6 шт.;
- цукор – 270 гр.;
- борошно – 130 гр.;
- какао-порошок – 30 гр.;
- ванілін – 1.5 гр.;
- розпушувач – 1 ч. л.
Знадобиться для начинки:
- банани – 2 шт.;
- виноград без кісточок – 320 гр.;
- вершки 33% — 400гр.;
- згущене молоко – 0.5 банки.
Знадобиться для прикраси:
- білий шоколад – 85 гр.;
- масло вершкове – 30 гр.
Етапи приготування.
1. Розбийте яйця в глибоку миску і збийте міксером до утворення піни (не менше 5 хвилин). Поступово в процесі збивання додайте цукор.
2. В окремому посуді змішайте борошно, розпушувач і какао. Просіяти все це в яєчну суміш і акуратно перемішайте рухом знизу вгору.
3. Готове тісто вилийте у форму і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 35-45 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою або зубочисткою – вона повинна виходити з бісквіту повністю сухий.
4. Готовий корж вийміть з форми і дайте йому охолонути. Коли бісквіт повністю охолоне, обережно за допомогою ножа або нитки зріжте дно приблизно на 1 см і видаліть серцевину залишилася товстої частини коржа.
5. Вимитий заздалегідь виноград розріжте на половинки. Банани наріжте півкільцями. З’єднайте фрукти. Наріжте невеликими шматочками серединку бісквіта і надішліть до бананів і винограду.
6. Вилийте холодні вершки в глибоку чашу і збивайте міксером протягом 3 хвилин, поступово збільшуючи швидкість. Не припиняючи збивати, влити згущене молоко і додайте начинку з фруктів і серединки бісквіта. Ще раз все перемішайте.
7. У підготовлену «кошичок» коржі покладіть начинку гіркою. Верхню частину бісквіта, яку ви раніше відрізали, наріжте на 12 частин і укладіть зверху торта по колу.
8. Подрібнений шоколад і м’яке вершкове масло розтопіть на водяній бані і розподіліть по «швах» торта, імітуючи лаву. Надішліть настоятися в холодильник на кілька годин.
Незвичайний шоколадний торт Вулкан готовий, прийшов час спробувати!
Шоколадний торт на кефірі — Чорний принц. Відео рецепт.
Шоколадний бісквіт, приготований на кефірі виходить надзвичайно ніжним і повітряним. А легкий крем з кислинкою з сметани контрастує з оксамитовим шоколадним смаком. Мені дуже подобається це поєднання і я думаю, що багатьом захочеться приготувати такий десерт.
Високий шоколадний торт з малиновим і лимонним кремом
Цей приголомшливий ніжний шоколадний торт буде справжньою прикрасою святкового столу. Пористий бісквіт, просочений муссовым кремом, стає ще більш ніжним завдяки вдалому поєднанню текстур. До того ж торт дуже красивий у розрізі, так як практично всі верстви мають різні кольори і відтінки. Не варто хвилюватися, що такий крем «потече» при впливі кімнатної температури – як мінімум 2-3 години на столі він витримає легко при достатньому попередньому охолодженні. Інгредієнтів для приготування буде потрібно досить багато, але всі вони досить прості, так і сам процес випікання і складання не потребує якихось специфічних умінь.
Знадобиться для бісквіта (діаметр форми 20 см):
- яйце куряче – 6 шт.;
- цукор – 180 гр.;
- борошно – 120 гр.;
- крохмаль – 45 гр.;
- вершкове масло – 45 гр.;
- какао-порошок – 30 гр.;
- розпушувач – 8 гр.
Знадобиться для малинового крему:
- малинове пюре – 210 гр.;
- натуральний йогурт – 200 гр.;
- цукор – 100 гр.;
- желатин – 12 гр. (залити 30 мл води);
- вершки (мінімально допустима жирність 33%) – 400 мл
Знадобиться для лимонного крему:
- сік лимона – 45 мл;
- вершки (мінімально допустима жирність 33%) – 200 мл;
- натуральний йогурт – 200 гр.;
- цукор – 70 гр.;
- желатин – 8 гр. (залити 25 мл води).
Етапи приготування.
1. Розбийте яйця в глибоку миску і збийте міксером до утворення пишної піни. Потім акуратно введіть цукор і збивайте ще близько 3-4 хвилин на самій високій швидкості.
2. В окремому посуді змішати всі сипучі інгредієнти для бісквіта і просійте їх до яєць. Перемішайте все з допомогою міксера на мінімально можливій швидкості.
3. Готове тісто розділіть на 2 частини. Застеліть 2 форми для випікання пергаментом і вилийте в кожну порцію тіста. Готуйте при 180 градусах 35-45 хвилин. Готовність перевіряється дерев’яною паличкою – з бісквіту вона повинна виходити повністю сухий.
4. Дайте охолонути готовим коржам. Оберніть їх в харчову плівку і покладіть в холодильник на кілька годин.
5. Змішайте малинове пюре з цукром і поваріть приблизно 3-4 хвилини на повільному вогні. Підготовлений заздалегідь і набряклий желатин розтопити на водяній бані і обережно влийте в пюре. Гарненько все перемішайте.
6. Остигле малинове пюре змішайте з йогуртом кімнатної температури. Окремо збийте холодні вершки до м’яких піків і з’єднайте з пюре. Готовий крем відкладіть в сторону.
7. В окремому посуді змішайте цукор і лимонний сік. Перемішайте до повного розчинення цукру і влийте отриману суміш в йогурт кімнатної температури. Все ретельно розмішайте. Обережно влийте розтоплений желатин і, знову ж таки, все перемішайте.
8. Збийте холодні вершки до м’яких піків і змішайте з лимонною масою.
9. Кожен з 2 бісквітів розділіть на 2 коржа з допомогою спеціального ножа або нитки.
10. Наступний етап – складання торта. Робити це краще в кільці. На перший корж викладіть половину малинового крему, розрівняти.
11. Покладіть зверху корж і трохи притисніть. Викладіть на нього весь лимонний крем і так само розрівняйте. Покладіть зверху корж і, знову ж, трохи притисніть. На нього рівним шаром викладіть малиновий крем, покладіть зверху корж і відправте в холодильник на кілька годин.
12. Прикрашайте за своїм смаком і бажанням.
Дуже багато видів відмінних видів крему, яким можна прикрасити домашній шоколадний торт. Використовуйте горіхи, фрукти, шоколадки і вафельки. Приємних свят!
Як бачите, нічого особливо складного в приготуванні шоколадного торта немає. Він буде чудовим прикрасою будь-якого свята. Завдяки варіацій начинок можна регулювати солодкість выпекаемого десерту, тому торт буде гідно оцінений не тільки істинними ласунами.