Великдень – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Великдень — це така випічка, яка трохи різноманітніше повсякденному, в принципі це зрозуміло. Адже після тривалого посту хочеться побалувати близьких нам людей чимось особливим і дуже смачним.

Рецептів цієї страви, насправді предостатньо, навіть можна написати про них цілу книгу, але основний склад всіх інгредієнтів, в принципі, скрізь в основному однаковий. Різниця лише в доповненні якихось прянощах, які додаються за бажанням.

Тому давайте сьогодні розглянемо основні рецепти приготування паски, з покроковими фото в домашніх умовах. Адже її готувати не тільки задоволення, але і легко!

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Простий рецепт паски запеченої в духовці на 6 яєць

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно — 900 гр
  • молоко — 260 мл
  • масло вершкове — 100 гр
  • цукор — 280 гр
  • родзинки — 100 гр
  • курага — 60 гр
  • яйце — 6 шт
  • сухі дріжджі — 12 гр
  • апельсин — 1 шт
  • ванільний цукор — 10 гр
  • сіль — 1/2 ч. л.

Для глазурі:

  • Ячний білок — 2 шт
  • цукор — 1 склянка
  • лимонна кислота — 1 щіпка
  • кондитерська посипання.

Спосіб приготування:

Для опари нам потрібно в глибоку миску влити молоко, всипати 2 чайні ложки цукру, сухі дріжджі, 4 чай. лож. борошна, добре перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Для приготування тіста знадобляться 6 жовтків і 3 білка.

Для цієї процедури бажано брати домашні яйця, в такому випадку випічка вийде насиченого жовтого кольору.

Далі до жовтків додаємо сіль, ванільний і звичайний цукор, розм’якшене вершкове масло, кількість зазначене вище та з допомогою міксера збиваємо в однорідну масу.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Коли опара буде готова вливаємо в неї яєчно-масляну масу і ретельно перемішуємо.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Потім відокремлені білки збиваємо міксером до білих піків, перекладаємо в основну масу і доводимо до однорідності.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Тепер беремо апельсин гарненько промиваємо, обдаємо окропом, знімаємо з допомогою терки цедру і вносимо в тісто.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Сюди ж додаємо двічі просіяне борошно і перемішуємо до однорідного стану.

Під час просіювання, борошно збагачується киснем і випічка виходить більш пишною.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Коли тісто буде більш густим викладаємо його на робочу поверхню і вже руками не поспішаючи вимішуємо до того моменту, поки воно не перестане прилипати до рук ( у мене на це пішло приблизно 15 хвилин).

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Сухофрукти заливаємо окропом, даємо постояти 5 хвилин, а після перекладаємо на рушник або серветку для видалення зайвої вологи.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

У центрі тіста робимо поглиблення, викладаємо в нього родзинки і нарізану на невеликі шматочки курагу. Після чого, його знову перемішуємо, щоб всі сухофрукти рівномірно розподілилися. Потім поміщаємо в глибоку миску, накриваємо і залишаємо в теплому місці до збільшення його в два рази.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Після, ще раз вимішуємо, поділяємо на відповідні шматки і укладаємо в попередньо вистелені пергаментним папером форми. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Для глазурі збиваємо спочатку до білої піни білок, далі додаємо лимонну кислоту, слідом цукор і продовжуємо збивати до міцної густоти.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Залишилося тільки нанести на пасхи білкової глазур’ю, прикрасити кондитерської посипкою і прикрасити цукровими прикрасами.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Ось такий ароматний паску у мене вийшов. А як вийшло у вас, обов’язково відпишіться?!

Смачна сирна заварна паска (зі сметаною)

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Сир жирний — 500 гр
  • курячі жовтки — 3-4 шт
  • цукор — 100 гр
  • сметана — 200 гр
  • вершкове масло — 100 гр
  • ванільний цукор — 1 ч. л
  • родзинки, горіхи за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом промиваємо родзинки, потім заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Щоб блюдо вийшло більш ніжним, потрібно сир протерти через сито, додати жовтки, сметану, ванільний і звичайний цукор і все добре перемішати.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Після, сюди ж кладемо кімнатної температури шматочки вершкове масла і збиваємо міксером так, щоб всі компоненти як слід змішалися і суміш стала більш соковитою і ніжною.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Далі перекладаємо масу в товстостінну каструлю, ставимо на слабкий вогонь і варимо до перших бульбашок.

Ні в якому разі не потрібно кип’ятити сирну суміш і під час варіння її потрібно постійно помішувати.

Потім ставимо каструлю на холодну водяну баню і помішуємо до того моменту, поки вміст не охолоне і не загусне. Після чого, прибираємо його в холодильник на кілька годин.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

По закінченню часу перекладаємо в застиглу сирну масу просушений ізюм з горіхами, перемішуємо і викладаємо на застелений марлею пасочницу.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Загортаємо марлею, придавлюємо гнітом і прибираємо в холодильник на добу, можна двоє, при цьому не забуваємо підставити під неї чашку, так як буде стікати зайва рідина.

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Залишилося тільки дістати великдень з холодильника, звільнити її від пасочніци з марлею і подаємо до столу.

Рецепт на 1 літр молока

Пасха - 4 рецепта приготовления с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Мука – 3 кг
  • молоко – 1 л
  • сметана — 400 гр
  • яйця курячі – 15 шт
  • вершкове масло – 500 гр
  • соняшникова олія – для змащування форм
  • цукор — 1 кг
  • дріжджі – 100 гр
  • ванілін – 2-3 пакетика
  • родзинки – 300-500 гр
  • глазур і елементи декору.

Спосіб приготування:

1. Першим ділом готуємо всі необхідні за списком продукти. Після чого в каструлі на вогні трохи нагріваємо молоко, потім знімаємо з плити, додаємо 200 гр розм’якшеного вершкового масла, додаємо дріжджі, цукор і невелику частину просіяного борошна так, щоб вийшла консистенція у вигляді рідкої сметани, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 40 хвилин.

2. Тим часом розтоплюємо вершкове масло, родзинки заливаємо окропом, і всі яйця збиваємо до однорідної маси.

3. Тепер коли опара настоялася додаємо в неї ванілін, сметану, розтоплене вершкове масло і борошно. З родзинок зливаємо воду, перекладаємо його в загальну масу і замішуємо тісто.

4. Накриваємо кришкою, рушником і залишаємо підніматися. Так воно має піднятися тричі.

5. Форми змащуємо олією і викладаємо в них тісто.

6. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. На готовність перевіряємо всіма улюбленим способом — сірником.

7. Залишилося тільки оформити паски глазур’ю та кондитерської посипкою.

Дуже смачна і ароматна великдень з неймовірно ніжним і повітряним тестом готова!

Відео приготування паски з сиру в мультиварці

Цей досить простий рецепт стане в нагоді тим, у кого немає духовий печі або тим, хто вперше хоче спробувати спекти це чудове блюдо!

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: