Домашній майонез: 6 найсмачніших покрокових рецептів майонезу в домашніх умовах

Всім привіт! При підготовці будь-якого святкового столу, наприклад новорічного, завжди йде дуже велика кількість майонезу — для заправки салатів і закусок. А навіщо його купувати, коли можна зробити домашній?

Часу на його приготування ви витратите не більше 5 хвилин, а вийде ніжний соус набагато смачніше магазинного. Так і продукти для його рецептури завжди доступні і прості. Ну і, звичайно ж, домашнє набагато краще і корисніше. Ви не будете туди додавати ніяких шкідливих консервантів.

Єдиний мінус — це те, що зберігати такий соус довго неможливо. Як правило максимальний термін придатності становить 4 дні. Тому вибирайте продукти найсвіжіші, щоб продовжити цей термін. Адже можна приготувати його заздалегідь, напередодні свята.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

Робити майонез можна з використанням яєць або без них, або на молоці, а можна навіть на розсолі з банки консервованого горошку. Ось такі дива! Спробуйте приготувати цей ніжний продукт за пару хвилин і ви забудете про магазинний.

Якщо у вас немає блендера або міксера, то використовуйте звичайний кухонний віночок для збивання. Просто часу це займе трохи більше.

Важливо! Для приготування цього соусу всі продукти повинні бути свіжими і однієї кімнатної температури.

Домашній майонез — найсмачніший рецепт в блендері

Представляю вам найпростіший перший варіант. Максимум 2 хвилини і у вас вийде чудовий ніжний соус для заправки вашого страви.

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт
  • Рослинна олія рафінована — 250 мл
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Сік лимона — 1 столова ложка

Приготування:

1. Розбийте яйце в чашу. Додайте туди сіль, цукор, рослинна олія і вичавте з половинки лимона одну столову ложку соку.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

2. Опустіть у чашу занурювальний блендер і починайте збивати на повільній швидкості до тих пір, поки соус не стане густим. Коли він вже загусне, рухайте блендером зверху вниз,щоб він вийшов ще ніжніше.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

3. Готовий майонез перекладіть в банку, закрийте кришкою і поставте в холодильник. Зберігати його слід не більше 4 днів. Тому багато не робіть, щоб потім не викидати зіпсований продукт.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

Класичний покроковий рецепт домашнього майонезу міксером

У цьому рецепті ми додаємо гірчицю і оцет. Я використовую яблучний, але можна взяти і звичайний столовий або винний. Оцет збільшує термін придатності домашнього соусу до 10 днів, але краще не перетримуйте його. Та й навіщо? У мене він швидко йде і я просто готую нову порцію.

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт
  • Рослинна олія рафінована — 200 мл
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Гірчиця — 1 столова ложка
  • Яблучний оцет — 1 столова ложка

Приготування:

1. Розбийте в підготовлену чисту ємність яйце. Додайте сіль, цукор і гірчицю. Починайте збивати міксером, поступово вливаючи цівкою олію.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

2. Коли соус вже більш менш загусне, додайте оцет і продовжуйте збивати. Збивайте до тих пір, поки майонез не стане дуже густим. А потім перекладіть його у підготовлений посуд. Він виходить дуже ніжним і смачним.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

Як зробити майонез без яєць і без гірчиці

Ще один спосіб приготування майонезу. Це буде легкий пісний соус без яєць і молока. Всі ми іноді користуємося консервованим горошком або квасолею, а рідину зливаємо за непотрібністю. Але в даному рецепті саме вона нам і знадобитися.

Інгредієнти:

  • Розсіл з консервованої квасолі або горошку — 350 мл
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Олія соняшникова без запаху — 150 мл
  • Оцет 9 % — 2 чайні ложки

Приготування:

1. Злийте розсіл з консервованого горошку або квасолі в чашу, в якій будете збивати соус. Додайте сіль, цукор і оцет. Збийте блендером кілька секунд.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

2. Потім, продовжуючи збивати блендером, вливайте тонкою цівкою олію. Збивайте до загустіння соусу. Якщо він не виходить досить густий, то можна додати ще трохи олії і знову добре збити.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

3. Наш соус готовий. За бажанням можна в нього додати часник, гірчицю або улюблені спеції. Тоді він стане ще і ароматним. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 0,5 літра готового продукт.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

Рецепт майонезу на молоці, щоб був як магазинний

Цей варіант теж готується без яєць. Але, при виборі молока, обов’язково дивіться на термін його придатності. Можна взяти пастеризоване, і тоді соус може зберігатися трохи довше. А за смаком він виходить як магазинний. Спробуйте і цей спосіб.

До речі, в рецептуру можна ввести ще й свіжий укропчик або інші спеції. Вийде дуже смачний соус до м’яса.

Інгредієнти:

  • Молоко — 100 мл
  • Рослинна олія — 200 мл
  • Лимонний сік — 15 мл
  • Гірчиця — 15 гр
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Цукор — 0,5 чайної ложки

Приготування:

1. У склянку для збивання вилийте молоко і додайте рослинне масло. Збивайте заглибним блендером до тих пір, поки суміш не почне густіти.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

2. Коли соус злегка загус, всипте туди сіль, цукор, влийте лимонний сік і додайте гірчицю. Знову гарненько все збийте блендером. Буквально 3-4 секунди і наш соус повністю готовий.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

3. Виходить дуже красивий і густий майонез. При бажанні можете додати свої улюблені спеції і він стане ще смачніше, і нітрохи не гірше магазинного.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

Готуємо майонез провансаль в домашніх умовах

Всім відомий французький провансаль готується за тим же принципом і також швидко. При бажанні можна додати гірчиці трішки більше, це на ваш розсуд і смак.

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт
  • Рослинна рафінована олія — 300 мл
  • Гірчиця — 0,5 чайна ложка
  • Сіль — 0,5 чайна ложка
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Сік лимона — 1,5 столова ложка

Приготування:

1. Розбийте яйце в чашу для збовтування. Додайте туди сіль, цукор, гірчицю і 1,5 столові ложки соку, вичавленого з половинки лимона.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

2. Тепер опустіть у чашу занурювальний блендер і збовтуйте суміш до тих пір, поки вона не прийме потрібну консистенцію по густоті. За часом це займе приблизно 2 хвилини.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

3. З чаші перекладіть провансаль в приготовлену чисту і суху посуд. На виході виходить десь приблизно 200 гр. Зберігати такий соус можна 5-6 діб, але думаю він піде у вас набагато раніше.

Домашний майонез: 6 самых вкусных пошаговых рецептов майонеза в домашних условиях

Відео про те, як приготувати смачний майонез будинку

У завершенні підібрала для вас докладний відео рецепт приготування нашого домашнього майонезу. Хочу, щоб ви побачили весь процес і зрозуміли наскільки це легко і швидко.

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Гірчиця — 0,5 чайної ложки
  • Перець мелений білий — 0,5 чайної ложки
  • Сік лимона — 1,5 столові ложки
  • Рослинна олія без запаху — 300 мл

Тепер ви переконалися, що робиться він за лічені секунди і виходить дуже густий і неймовірно смачний, та й корисніше покупного.

Спробуйте всі запропоновані варіанти і виберіть для себе найбільш підходящий. Спробувавши хоча б один раз приготувати домашній майонез, ви більше не захочете його купувати в магазині. Свій то краще буде!

Приємного апетиту! Поки!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: