Як готувати заморожені печериці – покрокові рецепти з фото

Як готувати заморожені печериці? Рецепти приготування можуть бути різні, але ми поділимося з вами самими простими, швидкими, і в той же час дуже смачними! Скільки готувати? Основна перевага цих грибів перед іншими видами в тому, що вони не вимагають попередньої термічної обробки, а значить, не віднімуть у вас багато часу.

Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

Печериці у вершковому соусі

Інгредієнти

  • гриби (печериці заморожені) 500 г
  • вершки (10%-ні) 200 мл
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сир 50 г
  • сік лимона 20 г
  • трави сушені 5 г
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 397 ккал

Білки: 19.2 р

Жири: 4.7 р

Вуглеводи: 2 м

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

    Викладіть заморожені печериці на сковороду, поставте на невеликий вогонь і накрийте посуд кришкою. Через 2-3 хвилини гриби дадуть сік, тому рослинне масло додавати не потрібно. Тушкуйте 8-10 хв.

  • Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

    Наріжте ріпчасту цибулю дрібними кубиками і з’єднайте з грибами. Продовжуйте тушкувати до того моменту, поки овоч не стане прозорим і трохи золотистим. Додайте сіль, перець за смаком і ваші улюблені пряні трави (кріп, петрушку, базилік, орегано, розмарин).

  • Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

    Саме час залити в суміш вершки. Добре перемішайте і продовжуйте тушкувати, поки соус не стане густим.

  • Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

    Сир натріть на середній тертці і додайте до печерицям. Трохи збільште вогонь, щоб продукт скоріше розплавився.

  • Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

    Додайте до готового блюда сік лимона.

Рада: при вмісті в рецепті вершків не варто особливо захоплюватися” спеціями, так як при деяких комбінаціях цих продуктів може виникнути гіркуватий смак. Просто дотримуйтесь міри.

Печериці зі свининою та овочами

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 5

Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 239.6 ккал;
  • білки – 6.7 м;
  • жири – 23 г;
  • вуглеводи – 1,4 р.

Інгредієнти

  • гриби (печериці заморожені) – 300 г;
  • м’ясо (свинина) – 400 г;
  • томати – 100 г;
  • болгарський солодкий перець – 100 г;
  • вершки (20%-ві) – 150 мл;
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком;
  • оливкова олія – 100 мл

Покрокове приготування

  1. Заздалегідь розморожену свинину наріжте невеликими кубиками.
  2. У розігрітій сковороді з доданими 50 мл оливкової олії обсмажуйте м’ясо протягом приблизно 15 хв. Посоліть, посипте меленим перцем.
  3. Окремо помідори наріжте кубиками середнього розміру, солодкий перець – тонкими смужками. Розморожені печериці повинні бути у вигляді великих скибочок.
  4. Після того як шматочки свинини стали злегка золотистим, злийте її жир в окремий сотейник і додайте до м’яса залишки олії разом з підготовленими овочами і грибами. Продовжуйте смажити 5-7 хвилин, при цьому постійно помішуючи.
  5. Перекладіть суміш в сотейник з жиром, залийте вершками. Стежте, щоб рідини не менше 2/3 об’єму продуктів. Якщо її недостатньо, додайте трохи води. Тушкуйте страву під кришкою 15-20 хвилин до готовності.
  6. Подавайте, поки гаряче страву. Можна посипати кожну порцію свіжої зеленню. Дуже гарним буде поєднання з відварною або смаженою картоплею та іншими гарнірами з круп.

Рецепт жульєна з печерицями та куркою

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

Енергетична цінність

  • калорійність – 150.3 ккал;
  • білки – 13 г;
  • жири – 8.4 м;
  • вуглеводи – 5.7 р.

Інгредієнти

  • філе куряче (грудки) – 400 г;
  • печериці заморожені – 250 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • вершки (10%-ві) – 250 мл;
  • борошно пшеничне – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сир пармезан – 150 г;
  • сіль, спеції – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Візьміть каструлю, наповніть холодною водою і опустіть туди куряче філе. Варіть приблизно 20-30 хвилин до готовності, трохи підсолюємо. Викладіть на тарілку, дочекайтеся охолодження і наріжте середніми кубиками.
  2. Візьміть 20 г вершкового масла і змастіть їм сковороду, тушкуйте на ньому гриби до рум’яного відтінку.
  3. Подрібніть На тертці цибулю і обсмажте до прозорості в іншій частині вершкового масла.
  4. Додайте овоч гриби, посоліть, поперчіть і продовжуйте готувати ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
  5. Насипте на дно сковороди борошно, злегка обсмажте, додайте вершки і доведіть суміш до кипіння. Змішайте соус курячим м’ясом, цибулею і грибами, вимкніть вогонь і дайте страві трохи охолонути.
  6. Приготуйте спеціальні формочки для запікання і розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Розкладіть жульєн, посипте сиром і поставте в духовку на 20-25 хвилин.

Как готовить замороженные шампиньоны - пошаговые рецепты с фото

Порада: купуючи заморожені печериці, зверніть особливу увагу на їх зовнішній вигляд. Шматочки не повинні бути покриті товстим шаром льоду і прилипати один до одного. Якщо це так, то в магазині гриби неправильно зберігали, до того ж могли заморожувати повторно. Від такої покупки варто утриматися, смачне та корисне страву з цього продукту точно не вийде.

Відмінним доповненням до вишуканих страв з печериць будуть відварену картоплю, макарони і будь-які види круп. Завдяки доступності цих грибів цілий рік, їх завжди можна використовувати в домашній кулінарії та урізноманітнити своє меню. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: