Сезон перців і помідорів в самому розпалі, тому господині поспішають приготувати одне з найулюбленіших страв – перець з начинкою. Найчастіше в якості наповнення для овочів використовують свинячий або фарш асорті. Спробуйте у вигляді виключення приготувати перець з индюшиным фаршем! М’ясо індички насиченішим, ніж куряче, за смаком нагадує телятину, але значно м’якше. Кілька секретів зроблять страва особливо ароматним і апетитним.
Порада: для фаршу можна використовувати индюшиную грудку, але якщо взяти бедреную частина, начинка вийде соковитіше.
Інгредієнти
- рис 100 г
- м’ясо індички 300 г
- часник 1 зубок
- цибуля ріпчаста 100 г
- морква-80 г
- масло вершкове 50 г
- помідор 200 г
- томатна паста 2 ст. л.
- перець болгарський 600 г
- перець запашний мелений 1/2 ч. л.
- сир твердий 150 г
- сіль за смаком
На порцію
Калорії: 281.8 ккал
Білки: 18.7 г
Жири: 15.2 р
Вуглеводи: 17.5 р
Кроки 60 хв. Відео-рецепт
Почніть з підготовки начинки. Першим ділом зваріть рис. Промивайте його у великій кількості води до тих пір, поки вона не стане прозорою. Далі налийте в каструлю з рисом окріп (у 2.5-3 рази більше, ніж крупи) і варіть протягом 15-20 хвилин. Точний час варіння залежить від виду рису.
Розтопіть в сковороді олію. У рецепті вказано саме вершкове, тому що так начинка буде набагато смачніше. Цибулю можна посікти подрібніше, а моркву потріть на крупній тертці. Видавіть часник.
Надішліть смажитися цибулю, а хвилин через десять додайте моркву. Стежте, щоб овочі не потемніли. Краще, якщо вони будуть смажитися на несильному вогні.
М’ясо індички пропустити через м’ясорубку. Воно буде краще відчуватися в страві, якщо використовувати велику решітку. Додайте фарш в сковороду, потім часник, перемішайте.
Наріжте помідори дрібними кубиками і додайте до решти продуктів. Смажте ще близько 5 хвилин.
Як можна ретельніше змішайте всі інгредієнти, не забувши про солі і перці.
Щоб страва виглядало гарнішим, постарайтеся знайти перці однакового розміру. Розріжте їх уздовж, з верху до низу. Все зайве вийміть, промийте. У вас повинні вийти човники, які будуть наповнюватися фаршем.
Застеліть форму для випікання пекарської папером. Укладіть на неї перець фарширований індичкою і рисом, відправте на півгодини в духовку, розігріту до 170°C.
Потім вимкніть духовку, дістаньте перці, посипте тертим сиром. Поставте їх в ще гарячу духовку на 10 хвилин. За цей час сир розплавиться. Покладіть зверху кілька листочків петрушки, і можете подавати.
Перці з індичкою в духовці мають дуже яскравий смак і чудовий аромат. Запах розплавленого сиру дуже швидко пошириться по дому, і ваші рідні будуть з нетерпінням чекати, коли ви почастуєте їх фаршированими перцями у незвичайному виконанні.