Перець, фарширований половинками: рецепт з фото в духовці

Кожна господиня прагне максимально урізноманітнити щоденне меню, щоб здивувати своїх близьких незвичайним і смачним блюдом. Зробивши перець, фарширований половинками в духовці під сиром, ви зможете дуже швидко впоратися з приготуванням відмінного обіду або вечері. Та до того ж і продукти для нього є практично у кожного в холодильнику. Ми підібрали кілька рецептів таких перчиком, абсолютно різняться за списком інгредієнтів, що допоможе вам виявити той, який повністю влаштує.

Рецепт запеченого перцю з м’ясом і сиром

Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

Смачне і ситне блюдо з рум’яною, злегка хрусткою скоринкою стане прикрасою і звичайного, і святкового столу.

Інгредієнти

  • рис 50-60 г
  • масло вершкове 2 ст. л.
  • фарш з яловичини 200 г
  • фарш зі свинини 200 г
  • перець болгарський (великий) 8 шт.
  • морква 1 шт.
  • «Російський» сир 150 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • сіль за смаком
  • перець мелений (чорний) за смаком

На порцію

Калорії: 145.4 ккал

Білки: 7.9 г

Жири: 8.3 р

Вуглеводи: 9.8 г

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

    Очистіть попередньо добре промиті овочі. У перцю обережно відірвіть гілочку з тим місцем, де вона кріпилася – повинно утворитися невеликий отвір. Після розріжте на дві половини вздовж плода. Видаліть всі до одного насіння.

  • Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

    Натріть на тертці з великими отворами морквину. Цибулька дрібненько наріжте ножем.

  • Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

    Розігрійте сковороду, киньте на її поверхню невеликий шматочок вершкового масла і розтопіть його. Після додайте цибульку і моркву, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, злегка припустіть овочі. Перекладіть суміш на тарілку і дайте трохи охолонути.

  • Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

    Відваріть до повної готовності рис. Краще використовувати сорти розсипчастою крупи, приміром, пропарений дліннозерновой рис. Не забудьте трохи посолити. У кінцевому підсумку, у вас повинно вийти близько 200 грам відварного рису.

  • Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

    У великій мисці змішайте два види м’ясного фаршу, додати засмажку, крупу. Посоліть за смаком і приправте перцем (мелений володіє великим ароматом). Не бійтеся спробувати ще сиру начинку – якщо впевнені в якості продуктів, вам нічого не загрожує.

  • Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

    Наповніть щільно підготовлені перці і викладіть їх на деко або у велику форму для запікання. Дно простелите пекарської папером – це збереже емальовану поверхню, яка вкрай важко піддається миттю після запікання. Посипте перці щедро сиром, який заздалегідь подрібніть на тертці. Надішліть ваше творіння в духовку (вона вже повинна палати жаром до цього часу в 180 градусів) хвилин на 45-50. Після подавайте до столу. Можете прикрасити гілочкою зеленушки і присмачити порцією сметани.

Порада: щоб рис у вас вийшов дійсно розсипчастим, не скупіться на кількість рідини, в якій будете варити крупу. Її має бути максимально багато, щоб рисинків в ній вільно плавали. Також не забувайте постійно помішувати (почніть це робити з моменту, коли рис опинився у воді), дуже часто крупа прилипає до поверхні посуду, що навряд чи вас може порадувати як господиню.

Рецепт «Італійського» перцю під сиром

Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

Це блюдо прийшло до нас з далекої Італії, що стане для вас цілком очевидним, варто лише поглянути на список продуктів.

Кількість порцій: 10

Час приготування: 35 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 78.2 ккал;
  • білки – 3.8 м;
  • жири – 4.6 г;
  • вуглеводи – 4.2 р.

Інгредієнти

  • перець солодкий – 5 штук;
  • стиглі томати – 3 шт.;
  • петрушка, зелень – 1 невеликий пучок;
  • маслини – 10 шт.;
  • олія оливкова – 6 ст. л.;
  • сир твердих сортів – 100 г;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Розріжте перець так, щоб у вас в руках виявилося два човники, з яких видаліть усіх «пасажирів». Щоб насіння не залишилося, промийте нутро перцю в струмені води. Перегородки також необхідно обрізати, особливо це стосується досить м’ясистих з соковитими стінками овочів. Черешок не можете видаляти – він додасть певного шарму страви.
  2. У невеликому сотейнику нагрійте до кипіння воду і помістіть в неї на 60 секунд томати. Акуратно дістаньте помідори, щоб не обпектися, трохи остудіть і зніміть шкірку. Як тільки ви торкнетеся вістрям ножа плоду, шкірка практично сама відшарується від овоча. Наріжте помідори невеликими шматочками.
  3. У мисці змішайте помідори з дрібно січеною зеленню (якщо у вас є можливість використовувати свіже листя базиліка – ще краще, він додасть страві справжнього італійського акценту, а бузковий ще й прикрасить своїм кольором палітру) і порізаними кружальцями маслинами.
  4. Наповніть перці начинкою і встановіть на деку (обов’язково простелите його фольгою). Збризніть все оливи маслом і запікайте три чверті години.
  5. Коли до кінця готування залишиться хвилин 5, посипте перці тертим сирком.

Це цікаво: таке блюдо відмінно поєднується з макаронами, пастою або відварною картоплею, який можна полити утворився під час приготування соусом.

Рецепт запеченого перцю з яйцем і сиром

Перец, фаршированный половинками: рецепт с фото в духовке

Приготувати це блюдо – справа далеко не з кропітких. Воно відмінно підійде на сніданок. Ви тільки подивіться, як легко все робиться – гріх не приготувати! Смачно, швидко і недорого!

Кількість порцій: 4

Час приготування: 15 хвилин

Енергетична цінність

  • калорійність – 114.3 ккал;
  • білки – 8.2 м;
  • жири – 8 г;
  • вуглеводи – 2.7 р.

Інгредієнти

  • болгарський перець – 2 шт.;
  • сир твердий – 60 г;
  • кріп, зелень – 1 маленький пучок;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • яйце куряче – 4 шт.

Покрокове приготування

  1. Наріжте кожен перчик навпіл і выскребите насіння. Промийте під водою і обсушити паперовими рушниками. Або просто дайте трохи часу, щоб волога висохла природним шляхом.
  2. Натріть на міні-тертці сир, додайте рубану зелень, перемішайте.
  3. Підготовлені половинки злегка посоліть і збризніть маслом, начиніть: вбийте в кожну по одному курячому яйцю. Запікайте ¼ години, встановивши температуру духовки на 200 градусів.

Не бійтеся експериментувати, перець дає безмежний політ для фантазії. Адже його можна наповнити абсолютно будь-якою начинкою! Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: