Перець фарширований з м’ясом і овочами

Перець, фарширований м’ясом і овочами – одне з улюблених страв літнього і осіннього сезонів. Та й взимку деякі господині не відмовляють собі в задоволенні нагодувати домочадців тушкованими або запеченими перцями. Завдяки смажених овочів і м’ясного фаршу, начинка набуває чудовий смак. До того ж, страва виглядає дуже красиво і неймовірно апетитно. А тим, хто любить гострі страви, можна додати трохи чорного або гіркого перцю.

Перец фаршированный с мясом и овощами

Порада: щоб страва виглядало цікаво і барвисто, придбайте перці різних кольорів. Один перець (зелений) наріжте невеликою соломкою.

Інгредієнти

  • перець солодкий болгарський 6 шт.
  • фарш свинячий ½ кг
  • соняшникова олія 3 ст. л.
  • цибуля ріпчаста 100 г
  • морква 100 г
  • томат 150 г
  • часник 1-2 зубчика
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • перець запашний мелений ½ ч. л.
  • кріп ½ пучка

На порцію

Калорії: 442.2 ккал

Білки: 14.6 м

Жири: 37.5 р

Вуглеводи: 11.5 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Цибулю наріжте маленькими шматочками. Деякі господині пропускають його через блендер, але в цьому випадку він виділяє багато соку і погано обсмажується. Моркву можна натерти на крупній тертці, але смачніше всього вийде, якщо її нарізати дрібною соломкою. Часник посеките як можна дрібніше.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Зніміть шкірку з помідорів і наріжте їх кубиками.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Почніть смажити цибулю в добре розігрітій олії. Постійно перемішуйте, щоб він рівномірно прожаривался.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Коли цибуля злегка підрум’яниться, додати моркву і перець, через хвилину зменшіть вогонь. На середньому вогні овочі не пригорять, зате набудуть необхідну консистенцію.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Коли овочі розм’якшаться, покладіть помідори і часник. Протушкувати все разом, помішуючи, хвилин 10.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Гарненько змішайте смажені овочі з сирим фаршем, сіллю і запашним перцем. За бажанням додайте чорний перець.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Залишилися перці вимийте і розріжте кожен на 2 частини. Очистіть їх від насіння і зріжте перегородки. Плодоніжку залиште.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Підготуйте форму для запікання за розміром і застеліть її пергаментом. Викладіть на неї половинки перцю. Наповніть кожну начинкою.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Розігрійте духовку до 200°C і поставте в неї форму, накриту фольгою. Випікайте протягом чверті години. Потім зніміть фольгу. Зменшіть Температуру до 160°C, і залиште страву в духовці ще на 25-30 хвилин.

  • Перец фаршированный с мясом и овощами

    Наріжте дрібно кріп. Коли будете подавати запечені перці до столу, посипте зеленню.

Важливо: чим мясистей перець, тим більш смачним і соковитим вийде блюдо.

Дуже яскравими і ароматними вийшли фаршировані перці! Подавайте їх у якості самостійного блюда, доповнивши зеленню, сметанним соусом. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: