Рецепт жюльєна – гриби з куркою і сиром в духовці, покроковий рецепт з фото

Знаменита гаряча закуска – жюльєн – прийшла у світову кулінарію з Франції. Вважається, що спочатку це були нашатковані овочі, тушковані з м’ясом півня в горщику, які після заливалися відваром і нагадували якусь юшку. Сучасні уявлення про страві трохи змінилися. Сьогодні традиційне популярна страва від кухарів Парижа не можна уявити без ароматних грибів, ніжною курки і сирної скоринки.

Це цікаво: раніше жюльєн готували у спеціальному горщику – “кокоте”, а страва спочатку так і називалося – “посудина”. Однак через деякий час закуску перейменували, так як овочі нарізали особливим чином – соломкою або, як кажуть кулінари, “жюльєном”.

Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

Вишукане французьке блюдо, всупереч переконанням, досить просто у виконанні. За звичаєм воно готується в печі. Але господині можуть без праці зробити гарнір в духовці у себе вдома, що нітрохи не зіпсує рецепт жюльєна. Вийде не менш смачно!

Готувати традиційну страву, використовуючи гриби з куркою і сиром, необхідно в кокотнице. Але якщо у вас такого посуду не знайшлося, її можна легко замінити горщиком, пиалой, алюмінієвої чашкою або скляній формою. Візуально блюдо навряд чи буде нагадувати класичний жюльєн, але смакові якості залишаться тими ж.

Про подробиці і секрети створення знаменитого страви розповість наш покроковий рецепт з фото.

Інгредієнти

  • курка (краще філе) 300 г
  • печериці 200 г
  • сирої ріпчасту цибулю 2 шт.
  • сир 150-200 г
  • вершки 10% 200 г
  • борошно 2 ч. л.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вершкове масло 20 г
  • сіль за смаком
  • свіжа петрушка кілька листочків

На порцію

Калорії: 137 ккал

Білки: 11.6 р

Жири: 9 р

Вуглеводи: 3.1 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Курку промийте. Наріжте на рівні середні шматочки. Обсмажте на сковороді на рослинному маслі з усіх боків до рум’яного кольору. Після м’ясо остудіть і наріжте тонкою соломкою.

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Цибулю подрібніть. Окремо обсмажте його на соняшниковій олії. Як тільки овоч стане приємного коричневого кольору, знімайте з вогню і відкладіть в сторону на тарілці.

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Гриби очистіть від піску, бруду та землі. З капелюшків видаліть верхній шар шкірки. Наріжте тонкою соломкою. Так само окремо обсмажте на сковороді до рум’яності.

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Коли всі інгредієнти будуть готові, можна приступити до соусу. Для цього в суху чисту сковороду всипте борошно. На тихому вогні при постійному помішуванні томіть її до тих пір, поки продукт не знайде легкий карамельний відтінок.

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Додайте вершкове масло. Змішайте, щоб не утворювалося грудочок. Влийте вершки, посоліть.

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Гарячий соус прямо на сковороді збийте вінчиком до утворення пінки. Не знімаючи посуду з вмістом з вогню, додайте до соусу всі підготовлені продукти. Гарненько змішайте. Вимкніть плиту.

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Розкладіть масу порційно по горщикам. Присипте страва товстим шаром тертого сиру. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів півгодини.

  • Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

    Подавайте на стіл, не виймаючи жюльєн з посуду, в якій він готувався. Прикрасьте гарнір листочками петрушки.

Рецепт жюльена - грибы с курицей и сыром в духовке, пошаговый рецепт с фото

Хорошу компанію ” на столі страви французької складуть салати зі свіжих і тушкованих овочів, закуски по-корейськи, хрусткий хліб. З напоїв відмінно підійде сухе червоне вино або томатний свіжовичавлений сік. Обов’язково спробуйте це ситне, дуже смачне і просте у приготуванні страва!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: