Вовнянки, смажені з картоплею в сметані – покроковий рецепт з фото

Смажені вовнянки в сметані — дуже ситне і цікаве блюдо. Шанувальники цих грибочків знають, що вони відрізняються приємними і ніжними смаковими якостями, а також тонким лісовим ароматом. У поєднанні з домашньої картоплею такий делікатес не залишить байдужим жодного гурмана. До речі, за смаковими характеристиками вовнянки дуже схожі з груздями. Тому багатьох кулінарів, особливо початківців, турбує питання, чи можна смажити ці гриби на сковороді або в мультиварці. Приготувати вовнянки смажені з картоплею будинку нескладно. Високих кулінарних навичок не знадобиться.

Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото

Важливо: необхідно враховувати, що цей гриб відноситься до умовно отруйних і пробувати його в сирому вигляді смертельно небезпечно. А при температурній обробці дари лісу не тільки нешкідливі для здоров’я, але і неймовірно смачні.

Для ніжності і м’якості рекомендується зробити смажені вовнянки в сметані з додаванням відвареної картоплі. Про класичному рецепті страви читайте на нашому сайті.

Інгредієнти

  • Гриби вовнянки 1 кг
  • Ріпчаста цибуля-2 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Картопля 5-6 шт.
  • Сметана 20% 400 г
  • Сливичное масло 30 г
  • Лавровий лист 3-4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Свіжа зелень петрушки або кропу 1 пучок
  • Рослинна олія 2 ст. л.

На порцію

Калорії: 91.7 ккал

Білки: 1.9 м

Жири: 5 р

Вуглеводи: 9.7 р

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото

    Вовнянки необхідно правильно підготувати до обжарке. Для цього замочіть їх з сіллю на дві доби. Тричі в день легкий розчин міняйте. Після гриби покладіть в каструлю. Залийте чистою водою таким чином, щоб рідина повністю покривала інгредієнт. Після закипання зменшіть напір газу і продовжуйте варіння ще 20 хвилин. Відкиньте вовнянки на друшляк. Дочекайтеся, поки рідина стече. Залиште для висихання на 15 хв. Тепер можна приступити до смаження смакоти.

  • Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото

    Вовнянки наріжте зручним для себе способом. Рекомендується акуратна соломка. На вершковому маслі гриби обсмажуйте до рум’яного кольору.

  • Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото

    На окрему сковороду влийте рослинне масло. Додайте нарізаний півкільцями цибулю. Тушкуйте 5 хвилин на середньому вогні. Після приготування перекладіть цибульку на тарілку.

  • Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото

    На цю ж сковороду відправте смажитися скибочки картоплі. Якщо рослинного масла на ваш погляд буде замало, влийте ще трохи. Регулярно помішуючи, тушкуйте картоплю до рум’яності. Як тільки з’явиться скориночка, зменшіть вогонь і тушкуйте коренеплід під кришкою до повної готовності.

  • Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото

    Відправте до картоплі гриби, цибулю, лавровий лист, часник. Заправте інгредієнти сметаною. Змішайте.

  • Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото

    Продовжуйте готування ще 7 хвилин. Потушкуйте конфорку. Розкладіть порційно страву по тарілках. Подавайте на стіл, попередньо прикрасивши гілочками свіжої зелені.

Волнушки, жаренные с картошкой в сметане - пошаговый рецепт с фото
Вовнянки, смажені зі сметаною, підійдуть для сімейного вечері, а також святкового застілля. Компанію для смакоти складуть свіжі або тушковані овочі, різні салати, заправлені олією, житній хліб або випічка, а також будь-які соління.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: