Фаршировані кальмари – Прості і смачні рецепти приготування

Кальмар — це загін десятируких головоногих молюсків. Багато з цього виду їстівні і їх використовують в кулінарії. У їжу застосовують тушку і щупальця, при цьому відчищаються від шкури. Найпоширеніші види приготування: тушкування, смаження, відварювання. Так само використовуються в салатах разом з іншими представниками морепродуктів, і як самостійна закуска.

Даний продукт мають цілком прийнятні ціни. Тому, хоча б на кілька свят в нашій родині з’являються з нього страву, наприклад таке як салат з кальмарів.

Сьогодні ми поговоримо з вами про фаршированих кальмарах, я розповім як просто, смачно і швидко приготувати їх в домашніх умовах.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Найпоширеніші місця видобутку морепродукта – це південні моря азіатських країн, таких як Китай, В’єтнам, Японія та багато інших. Так само їх видобувають в Охотському морі, на шельфі Патагонії, в водах Перу і Еквадорі.

Фаршировані кальмари рисом і грибами. Просто і смачно

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

У даному рецепті об’єднаємо дари моря і ліси, а так само зернівку. Ці продукти господині дуже часто використовують окремо. А ми трохи пофантазуємо і отримаємо в результаті гідне блюдо.

Інгредієнти:

  • Кальмар — 600 гр.
  • Печериці — 250 гр.
  • Рис — 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сир — 100 гр.
  • Петрушка, сіль, перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. Промиваємо рис і ставимо на вогонь, варимо до напівготовності. В цей час очищаємо цибулю і шампіньйони дрібно ріжемо, обсмажуємо на рослинному маслі хвилин 15 і не забуваємо посолити.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

2. Промиваємо кальмари під проточною водою, всередині і зовні, виймаємо хребет і очищаємо від плівки.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

3. Сир натираємо на дрібній тертці, кришимо петрушку. Потім з’єднуємо всі інгредієнти в одній мисці, пробуємо на сіль.

4. Наповнюємо начинкою тушки, скріплюємо їх зубочисткою і викладаємо на деко. Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо в нього кальмари на 20 хвилин.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

По закінченню час блюдо готове до подачі, приступаємо до дегустації. Приємного апетиту.

Фаршировані кальмари приготовані в духовці соусі

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • Кальмари – 5-7 шт. бульйон – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець горошком – 7 шт.
  • Вода – 1 літр
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

1. Кальмари очищаємо, перекладаємо в каструлю і ставимо на плиту. Після закипання варимо протягом 2 хвилин, додаємо сіль, лаврушку, перець горошком. Потім прибираємо плівку.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

2. Фаршируємо тушки, дрібно рубленим, посмажені ріпчастою цибулею, нарізаними черрі, і тертим сиром, так само можна додати зелень за смаком. Закріплюємо шпажками і перекладаємо в деко.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

3. Зливаємо розсіл в кухоль, він нам знадобитися. У сотейнику розтопити вершкове масло, додаємо туди борошно, сіль, перець за смаком, заливаємо все молоком. Потім вливаємо розсіл, добре розмішуємо.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

4. Перелити соус в деко з кальмарами, посипаємо сиром і ставимо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Вкусняшка готова. Приємного апетиту.

Простий рецепт фаршированих кальмарів крабовими паличками

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Інгредієнти:

  • Кальмар — 2 шт.
  • Рослинна олія — 30 мл
  • Яйце — 1 шт.
  • Соєвий соус — 1 ст. ложка
  • Крабові палички — 250 гр.
  • Вершки — 50 гр.
  • Перець, сіль — за смаком
  • Петрушка — за смаком
  • Болгарський перець — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Відварюємо кальмар в гарячій воді. Знімаємо його як тільки закипить вода.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

2. Перець нарізаємо на дрібні кубики, відправляємо на сковороду і обсмажуємо до напівготовності.

3. Крабові палички очищаємо від харчової плівки, натираємо на тертці і відправляємо до перцю. Варене яйце так само нарізаємо дуже дрібно.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

4. Фаршируємо кальмар на половину, закріплюємо шпажками і опускаємо в подсоленую воду, варимо хвилин 15-20.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

5. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і соєвий соус. Кладемо фаршировані морепродукти і обсмажуємо 3 хвилин.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Подавати таку страву можна як цілими шматочками, так і нарізаними. Приємного апетиту.

Як приготувати фаршировані кальмари сиром і яйцем

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Цей рецепт не зовсім звичайний, але в технології приготування простий. Для начинки ми використовуємо сир і яйця, саме собою таке блюдо потрібно їсти в холодному вигляді в якості закуски.

Інгредієнти:

  • Тушки кальмарів — 4 шт
  • Яйця — 2 шт
  • М’який сир — 100 гр
  • Мариновані печериці — 20 шт
  • Зелень за смаком
  • Сіль, чебрець — по 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Тушки обмиваємо в холодній воді. Занурюємо в киплячу воду на 15-20 секунд, очищаємо нутрощі, знімаємо плівку, обрізаємо виступаючі частини.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

2. Обрізані частини поріжемо невеликими стрічками, нарізаємо кубиком варені яйця і сир, з’єднуємо все в одній тарі, додаємо сіль і чебрець.

3. Підготовлені кальмари фаршируємо, посипаємо зеленню і ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 220 градусів на 20 хвилин. За такий час сир встигне розплавиться, а тушки трохи підрум’яняться.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Подаємо до столу відразу після запікання і тішимо близьких. Приємного апетиту.

Рецепт фаршированих кальмарів креветками на сковороді

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Такий рецепт об’єднує відразу два подарунки від Посейдона. Вже просто цим блюдом легко уявити, що ти знаходишся на березі моря. Ну, а в якості прилагающего напою необхідно відкрити пляшку червоного вина.

Інгредієнти:

  • Кальмари — 4 шт.
  • Креветки очищені — 900 гр.
  • Помідори — 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 4-5 шт.
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Зелень петрушки — 20 гр.
  • Сіль — 2-3 щіпки
  • Перець чорний мелений — 2 щіпки
  • Соєвий соус — 5 ст. ложок
  • Вода — 100 мл
  • Сухі трави — 2-3 щіпки (базилік, прованські трави)
  • Рослинне масло — 1-2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Розморожуємо морепродукти і очищаємо від нутрощів. Потім на хвилину опускаємо в окріп.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

2. Моєму овочі, потім нарізаємо їх дуже дрібними кубиками. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію і обсмажуємо продукти. Вливаємо соєвий соус, через 30 секунд воду і даємо покипіти 2 хвилини. Після чого додаємо підготовлені креветки.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

3. Дрібно кришимо зелень, додаємо в сковороду разом із сухою травою, сіллю і меленим перцем. Готуємо ще пару хвилин.

4. Начиняємо отриманою начинкою тушки, кладемо в киплячу воду на 20 хвилин, потім викладаємо на сковорідку, обсмажуємо. Вливаємо залишився соус.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Приємного апетиту.

Смачні кальмари фаршировані овочами в домашніх умовах.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Овочі і м’якоть кальмара ідеально поєднуються і в результаті ми отримуємо повноцінне, низькокалорійні страви. Подавати страву на стіл необхідно відразу, поки гаряче, на другий день воно втратить свої смакові якості.

Інгредієнти:

  • Гриби — 200 гр.
  • Кальмари — 3 шт.
  • Маслини (оливки) — 10 шт.
  • Зелень — за смаком
  • Помідори — 2 шт.
  • Перець — 1 шт.
  • Масло — 1 ст. ложка
  • Соєвий соус — 3 ст. ложки
  • Для соусу:
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Масло рослинне — 3 ст. ложки
  • Часник — 2 зубчики
  • Томатний сік — 1 стакан
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування:

1. Промиваємо, нарізаємо гриби не дуже дрібно. Так само кришимо оливки кругляшком. 1 помідор і перець робимо кубиками.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

2. Чисту зелень шаткуємо, змішуємо з усіма інгредієнтами, заливаємо столовою ложкою олії і соєвим соусом і все перешиваємо.

3. Кальмари ретельно очистимо від плівки. Заповнюємо їх не до кінця і скріплюємо.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

4. Заздалегідь розігріваємо сковороду з маслом і кладемо порізану цибулю, також відправляю туди часник і помідор розрізаний на великий кубик.

5. Кладемо кальмари в соус, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин

Порада: Якщо після 20 хвилин гасіння морепродукти залишаються жорсткими, додаємо в соус трохи столової соди.

Фаршированные кальмары - Простые и вкусные рецепты приготовления 

Блюдо готове і його можна подавати. Приємного апетиту.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: