Форшмак з оселедця — класичний рецепт приготування форшмаку

Якщо, це назва кому не знайоме, то дане блюдо відноситься до закусок, готується з оселедця, яку необхідно запекти разом з картоплею, сметаною, цибулею й овочами на ваш розсуд.

Форшмак, це страва європейської кухні, запозичене з східно-прусської кухні, правда назву його відрізнялося і називалося»Закуска з смаженої оселедця». Раніше його подавали гарячим, але європейці визнали, що в холодному вигляді така страва стане ще більш прекрасним.

Сьогодні я розповім і покажу Вам декілька простих, класичних рецептів приготування форшмаку з оселедця в домашніх умовах. Не займе багато часу, а результат Вас дуже здивує.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Якщо раптом Вам захочеться поекспериментувати, то рибу можна замінити на яловичину, свинину, баранину. З’єднати м’ясо з грибами, картоплею, сметаною, овочами і багатьом іншим. Не бійтеся, готувати щось новеньке, знаходите для себе ідеальне блюдо. Так само пропоную оцінити Лазанью з фаршем за класичним рецептом.

Форшмак з оселедця за класичним рецептом

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Інгредієнти:

  • Оселедець – 350 гр. (ціла, солона)
  • Яблуко – 170 гр.
  • Батон черствий – 2 шматочки
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. ложка
  • Сік лимонний – 1 ст. ложка
  • Молоко – 50 мл
  • Перець чорний – за смаком

Спосіб приготування:

1. Ставимо відварювати яйця на 10 хвилин, потім заливаємо холодною водою, залишаємо остуджуватися і очищаємо. Потім, підготуємо оселедець, очищаємо, відріжемо голову, хвіст, потрошимо і звільняємо від кісток.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

2. Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями, заливаємо лимонним соком і трохи залишимо під пресом для маринування, всього знадобитися 5 хвилин. Яблуко чистимо від шкіри, звільняємо серцевину.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

3. Черствий батон рівномірно заллємо молоком, залишимо розмикати. Потім перекрутимо всі інгредієнти на м’ясорубці або блендері. Після чого перчимо, солимо і вливаємо олію.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Прибираємо в холодильник для того щоб форшмак ущільнився, а смаки возз’єдналися. Приємного апетиту.

Форшмак з оселедця по-єврейськи

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйце варене — 2 шт.
  • Яблуко (кисло-солодке) — 1 шт.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Оцет (яблучний) — 1 ст. ложка
  • Чорний перець — за смаком

Спосіб приготування:

1. Насамперед, розберемося з рибою. Застеляємо стіл газетою, пергаментом. Відрізаємо голову, хвіст, потім 1 см черевця, так як в ньому найбільше дрібних кісток.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Порада: Краще не брати готове філе, так як воно буде відрізнятися за смаком, на відміну від свіжої.

2. Далі видаляємо всі нутрощі, ретельно вичищаємо, уздовж спини робимо надріз, виймаємо хребет (він забирається дуже легко, разом з усіма кістками). Останній крок, видаляємо шкіру з риби.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

3. Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і ріжемо на дрібні частини. Заздалегідь підготовлені варені яйця, розділимо навпіл і також очищену цибулину. Пропускаємо все через м’ясорубку разом з вершковим маслом та оселедцем.

4. Так як одного разу буде недостатньо, ми процедуру прокрутіть через м’ясорубку повторюємо двічі. Добре перемішуємо, перчимо і вливаємо яблучний оцет.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

5. Обсмажуємо чорний хліб без масла на сковороді. Викладаємо на шматочки наше страву і прикрашаємо.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Страва з риби по-європейськи готово. За рахунок того, що в рецепті присутній оцет, його можна зберігати 3-4 дні. Приємного апетиту.

Як приготувати форшмак з оселедця з плавленим сиром

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт.
  • Яйце — 3 шт.
  • Цибуля — 1 головка
  • Масло вершкове — 100 гр.
  • Масло рослинне — 2 ст. ложки
  • Сир плавлений — 200 гр.
  • Спеції — за смаком

Спосіб приготування:

1. З оселедцем виконати обряд очищення від непотрібних нутрощів, відріжемо голову і хвіст. Філе наріжемо невеликими шматочками.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

3. Очищаємо цибулю нарізаємо довільно, так як вам подобається. Відварені яйця шаткуємо часточками.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

3. В гущавину блендера поміщаємо інгредієнти подрібнені, додаємо вершкове масло, плавлений пастоподібний сир і вливаємо 2 ст. ложки рослинного масла, після чого все збиваємо до однорідності.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

4. Додайте спеції і перекрутіть ще раз або збийте міксером, щоб вийшла пишна маса.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

От і все. Намазуйте готову закуску на тости, тарталетки, прикрашайте і подавайте до столу. Приємного апетиту.

Рецепт форшмаку з картоплею

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт.
  • Картопля — 3 шт.
  • Хліб — 100 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Майонез — 3/4 склянки
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка
  • Цибуля ріпчаста — 1/2 шт.
  • Мускатний горіх (за бажанням) — 1/4 ч. ложки
  • Сухарі панірувальні
  • Яблуко — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Очищаємо картоплю відварюємо до готовності. Розігріваємо сковороду з маслом, дрібно кришимо цибулю і обсмажуємо.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

2. Заздалегідь замочуємо булку хліба у воді. Викладаємо цибулю, картоплю в одну глибоку миску, розминаємо, збиваємо яйце. Подрібнюємо хліб в блендері і кладемо до всіх інгредієнтів.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

3. Туди ж натираємо очищене яблуко. З оселедцем виконати маніпуляцію, після чого вона залишиться без голови, хвоста, кісток і шкіри. Потім дрібно подрібнюємо.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

4. З’єднуємо всі інгредієнти додаємо мускатний горіх, майонез (сметану), перчимо і все перемішуємо.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

5. Форму змащуємо рослинним маслом, посипаємо сухарями, викладаємо масу. Скроплюємо маслом і зверху посипаємо сухарями. Ставимо в розігріту духовку на 45 хвилин при 180 градусах.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Знімаємо пробу, ділимося результатом. Приємного апетиту.

Як зробити форшмак з оселедця з морквою

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Такий вид закуски в народі називають «помилкова ікра». Якщо ви спробуєте цю закуску з закритими очима, то ви не зможете відрізнити смак від ікри.

Інгредієнти:

  • Оселедець — 1 шт.
  • Морква — 3 шт.
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Сир плавлений — 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Заздалегідь готуємо всі інгредієнти. Оселедець очищаємо, моркву чистимо і відварюємо, масло залишаємо при кімнатній температурі, сирки виймаємо з упаковки.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

2. Сир і масло пропускаємо через м’ясорубку першими, так як вони будуть прилипати до стінок, потім оселедець і моркву. Отриману масу добре розмішуємо.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Дуже швидко, смачно і такого не знайдеться на прилавках магазину. Вымазываем на хліб і їмо з задоволенням. Приємного апетиту.

Найсмачніший форшмак з оселедця

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Інгредієнти:

  • Жирні оселедці — 2 шт
  • Яблуко кисле — 1 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Яйце варене — 2 шт.
  • Кріп — 1 ст. ложка
  • Зелена цибуля — ст. ложка
  • Вершкове масло — 100 гр.
  • Картопля відварна — 1 шт.
  • Соняшникова олія — 1 ст. ложка
  • Оцет — 1 ч. ложка
  • Суміш перців — за смаком

Спосіб приготування:

1. Вимочуємо оселедець, щоб прибрати сіль, потім разделаем, видаляємо голову, хвіст, нутрощі і шкіру. Нарізаємо тонкими кубиками.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

2. Ставимо варитися на вогонь яйця. Лук очищаємо, дуже дрібно кришимо і відправляємо смажитися до рум’яності і додаємо суміш перців.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

3. Яблука чистимо від шкірки, розрізаємо і прибираємо серцевину. Картоплю варимо, остуджуємо. Видавлюємо сік лимона.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

4. Беремо велику тертку і натираємо картоплю, яйця, яблуко. Відправляємо все в глибоку миску і вливаємо лимонний сік, перемішуємо, це для того щоб, інгредієнти не потемніли. У миску викладаємо всі інгредієнти, можна трохи посолити.

Форшмак из селедки — классический рецепт приготовления форшмака

Такий форшмак можна подати у звичайному вигляді. як салат, а можна викласти з допомогою форми. Приємного апетиту.

Сподіваюся, що дані рецепти для Вас обов’язково стануть корисними.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: