Глінтвейн в домашніх умовах — Класичні рецепти приготування з червоного вина і (не тільки)

Погода не дає можливості нам насолодитися теплими весняними днями. В даний період часу погода оманна, повертаючись додому можна прозябнуть як слід. Після прогулянки по вулиці, варто закутатися в теплий плед і насолодитися пряним гарячим глінтвейном (глювайн). Вже кілька сотень років, цей напій є традиційним порятунком від холоду в скандинавських країнах, Німеччині, Великобританії, Австралії.

Готується цей напій на основі червоного вина, який нагрівають до 70-80 градусів з цукром і спеціями. Перші схожі рецепти, були відомі ще в Стародавньому Римі. А вже справжній гарячий напій почали виготовляти в середньовіччі на основі бордо, який поліпшувався травою галангал. Так само пропоную Вам спробувати приготувати вино з червоної смородини в домашніх умовах за моїми рецептами.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Сьогодні хочу розповісти Вам про правильно приготуванні такого дивного гарячого напою, як глінтвейн в домашніх умовах.

Глінтвейн в домашніх умовах з червоного сухого вина

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Інгредієнти:

  • Червоне вино (сухе) – 200 мл
  • Зірочка бадьяна
  • Мускатний горіх – частина
  • Кардамон – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Запашний перець – 3 шт.
  • Кориця — маленька паличка
  • Цедра лимона і апельсин
  • Яблука – 14 частина
  • Мед – 1 ч. ложка
  • Вода – 50 мл

Спосіб приготування:

1. У сотейник наливаємо 50 мл. води, кладемо спеції і кип’ятимо їх, потім викладаємо в окрему чашку і даємо настоятися 5-10 хвилин.

Порада: Спеції краще використовувати цілі, якщо брати мелені, то вийде каша, пити не зручно і не приємно.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

2. Поки спеції відстоюються, ми підготуємо фрукти. Тут можна використовувати два варіанти. Нарізати все часточками і покласти в гаряче вино або ж тільки для смаку зрізати цедру лимона і лимона. Я скористаюся другим варіантом.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

3. Засипаємо в каструлю, заливаємо вином, ставимо на вогонь і підігріваємо. Саме необхідно підігріти до 70 градусів не більше. Якщо ми почнемо кип’ятити, то напій втратить всі свої корисні властивості.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

4. Як тільки починають з’являтися перші бульбашки, ми знімаємо з вогню сотейник і пропускаємо через сито спеції, які вже настоялися. Накриваємо кришкою і даємо постояти 5 хвилин.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

5. Коли вино настоялося, у склянку кладуть ложечку меду і наливаємо глінтвейн, після чого розмішуємо.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Корисний і ароматний напій готовий.

Класичний рецепт глінтвейну з червоного напівсолодкого вина

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Інгредієнти:

  • Червоне напівсолодке вино – 150 мл
  • Кориця – 1 паличка
  • Кардамон – 1 шт.
  • Суцвіття гвоздики – 3 шт.
  • Запашний перець –
  • Мед гречаний – ½ ч. ложки
  • Цедра апельсина

Спосіб приготування:

1. Ставимо каструлю на середній вогонь, переливаємо вино, відразу ж додаємо спеції. Головне правило, рідина не повинна кипіти. При появі перших бульбашок, можна зрозуміти, що напій досяг 70 градусів.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

2. Вимикаємо плиту, додаємо мед, добре розмішуємо.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

3. Зрізаємо цедру апельсина і закидаємо її в каструлю. Накриваємо кришкою, даємо настоятися 10 хвилин.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

4. Проціджуємо вино в склянку айріш, якщо такий є.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

За бажанням можна додати зірочку бадьяна і приступаємо до дигустації.

Рецепт глінтвейну з білого вина

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Інгредієнти:

  • Вино біле – 0,75 л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Імбир (корінь) – 1 див.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Сік апельсина – 100 мл
  • Меліса (сушена) – 5 листочків
  • Мед – 2 ст. ложки
  • Бадьян – 3 шт.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо під проточною водою апельсин і яблуко. Нарізаємо великими скибочками апельсин, а яблуко середнього розміру шматочками. Корінь імбиру відрізаємо кружечками.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

2. Беремо емальовану каструлю, виливаємо вино, потім додаємо апельсин, яблуко, корінь імбиру.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

3. Виливаємо апельсиновий сік. Висипаємо листочки меліса, які мають лікувальні властивості, сушену гвоздику, вона має велику кількість макро-і мікроелементів, додаємо цілу паличку кориці і бадьян.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

4. Ставимо каструлю на повільний вогонь і нагріваємо рідину до 70 градусів. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10 хвилин.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

5. Напій проціджують через сито і не допускаємо його остигання інакше він втратить свій смак і аромат. Додаємо мед, ретельно перемішуємо і відразу ж розливаємо по склянках.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Готовий глінтвейн обов’язково подаємо гарячим саме в цьому і полягає принадність даного напою. Прикрашаємо часточками сушеного апельсина. Зазвичай його вживають разом з часточками яблук, апельсина, виноградом.

Простий рецепт глінтвейну без алкоголю

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Інгредієнти:

  • Виноградний сік – 1 літр
  • Журавлинний сік – 2 гуртки
  • Вода – 2 гуртки
  • Суміш спецій для глінтвейну:
  • Кориця – 3 палички
  • Родзинки – щіпка
  • Бадьян – 1 шт.
  • Запашний перець – 3 горошини
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Імбир (сушений) шматочок
  • Апельсин – 2 шт.
  • Мандарин – 2 шт.
  • Журавлина – чверть чашки

Спосіб приготування:

1. Ставимо каструлю на середній вогонь, виливаємо в неї підготовлений сік виноградний, і тепер дві чашки води і журавлинного соку.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

2. Додаємо спеції і повільно прогріваємо на середньому вогні.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

3. За цей час підготуємо фрукти. Апельсин і мандарин промиваємо і разом з шкіркою нарізаємо на чотири частини, щоб вичавити сік, а другий апельсин кришу шматочками для того, щоб додати глінтвейн.

4. Вичавлюємо в каструлю цитрусовий сік, прогріваємо, не доводячи до кипіння, знімаємо з вогню і залишаємо настоятися на 2 години.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

5. Проціджуємо безалкогольний напій через сито, додаємо апельсин і журавлину. Все ще раз підігріваємо і можна подавати до столу.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Ось таке ароматне, смачне насолоду у нас вийшло.

Алкогольний напій з малим градусом

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Інгредієнти:

  • Вино червоне – 1 пляшка
  • Апельсин – 1 шт.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Кориця – 1 паличка
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Імбир (мелений) – 1 ч. ложка
  • Бадьян – 3 зірочки
  • Вода – 100 мл
  • Цукровий пісок – 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Спеції закидаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і трошки помішуємо.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

2. Залишаємо спеції в бік, настоятися 10 хвилин. Додаємо цукровий пісок і вливаємо вино, гріємо на великому вогні до 70 градусів.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

3. Потім перемикаємо плиту на середній вогонь і починаємо доводити до кипіння, це необхідно для того, щоб алкоголь почав випаруються і за рахунок цього наше гаряче вино стає менш алкогольних.

4. Промиваємо під проточною водою апельсин і додаємо його. Потім проціджуємо через сито напій.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Подаємо в красивому склянці, беремо плед і сідаємо дивитися комедію.

Як приготувати глінтвейн від застуди

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Інгредієнти:

  • Червоне сухе (напівсолодке вино – ½ пляшки
  • Мед – 1 ч. ложка
  • Прянощі:
  • Гвоздика – 7 шт.
  • Бадьян – 2 зірочки
  • Духмяний перець – 4 шт.
  • Кориця – 1 паличка
  • Цедра апельсина
  • Цедра лимона

Спосіб приготування:

1. Наливаємо ½ пляшки вина в кухлик. Додаємо 1 ч. ложка меду і злегка розмішуємо.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

2. Жоден глінтвейн не може обійтися без палички кориці, анісу, гвоздики і перцю. Всі ці прянощі кладемо в ківш з напій і медом. Додаємо цедру лимона і апельсина.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

3. Ароматну суміш ставимо на середній вогонь, гріємо і вчасно знімаємо з вогню. Накриваємо кришкою і даємо настоятися.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

4. Готове вино наливають в склянку.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

При застуді гарячий напій потрібно випивати відразу, поки він теплий. А якщо заново нагріти, то він втратить всі корисні властивості і смак.

Напій з апельсином і яблуком

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Інгредієнти:

  • Сухе червоне вино – 2 літра
  • Вода – 300 гр.
  • Кориця – 2 трубочки
  • Апельсин – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Мандарин – 1 шт.
  • Мед/цукровий пісок – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Наші фрукти ми ретельно вимили. Починаємо нарізати кільцями. Мандарин чистимо і поділяємо на часточки.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

2. Вливаємо 2 склянки води в каструлю, засипаємо прянощі. Занурюємо всі фрукти, окрім мандарина. Доводимо до кипіння, чекаємо ще хвилинку.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Чому ми кип’ятили воду з фруктами, саме тому, що вино не можна доводити до кипіння, а якщо не кип’ятити, то фрукти не передадуть всій своїй насиченості.

3. Відкриваємо вино і заливаємо наші фрукти. Нагріваємо до 70-80 градусів. Кладемо мандаринки. Знімаємо пробу по температурі. По 1 ч. ложечки меду кладемо в склянку і переливаємо глювайн.

Глинтвейн в домашних условиях — Классические рецепты приготовления из красного вина и (не только)

Відразу ж починаємо знімати пробу.

Сподіваюся, що мої рецепти для Вас були корисними. До нових зустрічей!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: