Грузді мариновані на зиму – Рецепти приготування грибів

Цей їстівний гриб можна зустріти в листяних і мішаних лісах. Зростає зазвичай великими групами. Сезон, в який їх зазвичай збирають: серпень-вересень, в деяких районах липень-серпень.

До речі вони більш придатні для засолювання. Але якщо ми їх правильно замаринуем, то вони вийдуть не менш смачними. В маринованому вигляді вони будуть хрусткими, ароматними і поживними. Ваші друзі, рідні обов’язково оцінять таку закуску до картоплі, що ви і оком не моргнете, а вже треба йти за добавкою.

Сьогодні розповім і покажу Вам кілька цікавих, але дуже простих способів маринування груздів. Дам кілька порад, які повинні обов’язково стане у нагоді. А так само пропоную оцінити рецепти приготування свіжого папороть орляк.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Мариновані грибочки більш безпечніше ніж солоні. Адже в даному випадку вони відварюються. Вони не терплять поспіху, тому заздалегідь будьте готові до цього процесу. У груздях міститься багато білка, а по енергетичній цінності і поживності, вони ні чим не поступаються м’ясу. Так само в них містяться натуральні антибіотики, які борються з інфекційними хворобами легень і дихальних шляхів і навіть туберкульоз.

Грузді мариновані гарячим способом в домашніх умовах

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Інгредієнти:

  • Грузді — 20 шт.
  • Сіль —
  • Часник — 3 зубчики
  • Листя чорної смородини — 3 аркуша
  • Вода — 1 літр
  • Перець горошок

Спосіб приготування:

1. Заготовляємо гриби. Замочуємо їх у воді на дві доби, міняємо кожні 3 години воду, для того щоб вийшла вся гіркота. Великі грузді розрізаємо на частини навпіл або на четвертинки, викладаємо в каструлю. Заливаємо водою, ставимо на вогонь, як тільки вода закипить зливаємо воду і промиваємо грибочки.

Порада: В першу воду при вимочуванні можна додати трохи солі, таким чином можна позбутися від усіх жуков.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

2. Складаємо назад в каструлю, заливаємо 1 літр води, додаємо 1 ст. ложку солі з гіркою, кладемо листя смородини.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

3. Доводимо до кипіння і варимо 20 хвилин, з’явилася знімаємо піну. На дно банки, заздалегідь простерилізованій в мікрохвильовці або духовій шафі, викладаємо очищений, нарізаний часник, перець і перекладаємо гриби. За бажанням можна додати кріп.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

4. Щільно утрамбували, заливаємо маринад, закриваємо кришкою. Ставимо в прохолодне місце в холодильник або льох.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Мариновані гриби таким способом можна їсти через 10 днів, а можна залишити до зими. Вони виходять смачними і ароматними. Приємного апетиту.

Грузді мариновані холодним способом

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Інгредієнти:

  • Грузді — 1 кг
  • Сіль велика — 40 гр (2 ст. ложки з гіркою)
  • Суцвіття кропу

Спосіб приготування:

1. Замочуємо гриби на 3 дні, два рази на день міняємо воду. На другий день після змінною води накриваємо їх кришкою.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

2. По закінченню трьох днів дістаємо грузді і кожен ретельно промиваємо, розрізаємо на частини.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

3. На дно каструлі, миски, відра (емальований посуд), висипаємо трохи солі, потім викладаємо гриби пластинками вгору, між шарами кладемо суцвіття кропу.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Зверху засипаємо залишилася сіль. Залишаємо на місяць-півтора в прохолодному місці під гнітом.

Рецепт маринування груздів без стерилізації

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Інгредієнти:

  • Маринад на 0,5 л. води
  • Сіль — 0,5 ст. ложки
  • Цукровий пісок — 0,5 ст. ложки
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Чорний перець горошок — 10-12 шт.
  • Гвоздика — 2 шт.
  • Насіння кропу — 0,5 ч. ложки
  • Оцет 70% — 1 ч. ложка
  • Гриби
  • Часник — 1 зубчик
  • Масло рослинне — 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1. Заливаємо грузді водою і з допомогою зубної щітки очищаємо їх капелюшки, ножем перемо верхній шар, видаляємо нижні пластинки. Добре промиваємо під проточною водою.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

2. Великі розрізаємо на шматки поменше, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. У процесі варіння прибираємо з’явилася піну.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

3. Варити потрібно 20 хвилин, промиваємо холодною водою. Потім гриби знову кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою. Знову варимо пів години.

4. Через 30 хвилин, знову знімаємо з плити і промиваємо. Готуємо маринад, в сотейник наллємо півлітра води, поставимо нагріватися. Додаємо цукровий пісок, сіль, чорний перець горошком, гвоздику, насіння кропу, все розмішуємо.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

5. Маринад почав закипати, перекладаємо в нього гриби. Після закипання зменшуємо вогонь, варимо 15 хвилин. Після чого вливаємо оцет і кладемо лавровий лист.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

6. В стерилізовану банку кладемо 1 великий зубчик часнику, перекладаємо грибочки і заливаємо маринадом, зверху вливаємо олію, закручуємо кришкою.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Тепер необхідно остудити і прибрати в темне, прохолодне місце. Таким простим способом можна швидко замаринувати гриби. Приємного апетиту.

Грузді мариновані в банках на 3 кг

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Інгредієнти:

  • Гриби — 1 кг
  • Сіль — 50 гр.
  • Вода — 2 л
  • Цукровий пісок — 40 гр.
  • Оцет 9% — 120 мл
  • Лавровий лист — 4 шт.
  • Перець горошок — 5 шт.
  • Гвоздика — 5 шт.

Спосіб приготування:

1. Замочуємо гриби на годину, потім очищаємо їх від сміття і бруду зубною щіткою з м’якою щетиною. Вимочуємо дві доби грузді в холодній воді з сіллю (сіль 10 гр. на 1 літр води). Бажано часто міняти воду 3-4 рази в день.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

2. Через два дні проварюємо грузді 2-3 рази в солоній воді, це необхідно щоб видалити молочну кислоту. Кожен раз після варіння добре промиваємо під холодною водою. Обов’язково знімаємо піну, яка утворилася.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

3. Готуємо маринад. В один літр води висипаємо сіль, цукровий пісок, перець, лавровий лист, гвоздику. Чекаємо поки все закипить, кладемо туди гриби, варимо 10 хвилин, вливаємо оцет.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

4. Викладаємо грузді в трилітрову банку, яку заздалегідь простерилизовали. Заливаємо гарячим маринадом гриби, щоб він повністю покривав. Закручуємо герметично кришками, ставимо дном вгору, закутуємо ковдрою і чекаємо повного остигання.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Зберігати таку страву можна всю зиму, дегустувати їх краще не раніше ніж через тиждень, після маринування. Приємного апетиту.

Грузді мариновані простим способом

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Інгредієнти:

  • Гриби
  • Вода
  • Лимонна кислота — 1 ст. ложка
  • Сіль — 1,5 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Перець духмяний горошок і — по 15 шт.
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Лист смородини — 4 шт.

Спосіб приготування:

1. Заливаємо гриби водою, добре промиваємо, перебираємо.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

2. У каструлю з 3 л. води додаємо лимонну кислоту і таким розчином заливаємо грузді. Вимочуємо 12 годин. Зливаємо воду, добре промиваємо і знову на 12 годин заллємо таким же розчином.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

3. У велику каструлю вливаємо воду, доводимо до кипіння, викладаємо грибочки і варимо 10 хвилин. Дістаємо з допомогою друшляка, промиваємо холодною водою.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

4. Наливаємо в тару 2 літри води, всипаємо 1,5 ст. ложки солі, коли вода закипіла викладаємо гриби, лавровий лист, перець, лавровий лист і смородини, головку очищеного лука. Варимо приблизно 50 хвилин після закипання. Хвилини через 3 до готовності вливаємо 1, 5 ст. ложки оцтової есенції.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

5. Готовий продукт розкладаємо по стерилізованим банкам, закрити пластиковою кришкою і чекаємо охолодження, потім прибираємо в прохолодне місце.

Грузди маринованные на зиму - Рецепты приготовления грибов

Приготовлені гриби за таким рецептом можна їсти відразу, а можна дочекатися повної маринування, це приблизно 1 місяць.

Відео про те, як приготувати мариновані грузді скатерть самобранка

Діліться такими смачними і простими рецептами зі своїми друзями. Поки, доки.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: