Як посолити горбушу в домашніх умовах – Смачні і швидкі рецепти

Горбуша — вид анадромных, що входять в сімейство лососевих. Найменші за розмірами і швидкозростаючі представники з роду тихоокеанських лососів.

Ця риба не тільки смачна, але і дуже корисна. З неї можна приготувати суп, салат, закуску. Так само вона відносно не дорого коштує і практично у всіх магазинах можна придбати. Якщо раптом ви купили в магазині і вона пересолена, порекомендую Вам зробити це правильно в домашніх умовах самостійно так само, як ми робили скумбрію в минулих статтях . Найголовніше контролюйте весь процес приготування потрібний час, після чого вийде по-справжньому корисний і смачний продукт.

Сьогодні розповім Вам кілька цікавих, смачних і дуже швидких рецептів засолювання горбуші в домашніх умовах. Повірте, після того, як ви спробуєте свій шедевр, просто пальчики оближіть і зрозумієте наскільки це чудове страву.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Підсумковий продукт може зберігатися у вашому холодильнику протягом кількох діб, а може навіть і більше.

Як швидко засолити горбушу в домашніх умовах за добу

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Інгредієнти:

  • Горбуша — 1 шт.
  • Сіль — 1,5 ложка
  • Цукровий пісок — 1,5 ложка

Спосіб приготування:

1. У риби відрізаємо голову, розрізаємо навпіл, виймаємо нутрощі. За допомогою ножиць відрізаємо хвіст. Ретельно промиваємо під проточною водою.

Порада: Голову можна не викидати, а зварити з неї, наприклад, юшку.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

2. Після чого її можна обернути в паперовий рушник і обсушити. Вздовж хребта робимо розріз і ділимо на дві частини. Видаляємо кістки і ще раз промиваємо тушки.

3. Змішуємо сіль та цукровий пісок і кладемо рибу в миску, в яку заздалегідь насипали суміш. Зверху щедро присипаємо сіллю і цукром і з допомогою рук розподіляємо.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

4. Другу частину кладемо зверху і також посипаємо сіллю. Накриваємо целофановим пакетом і ставимо в прохолодне місце на добу.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Після чого дістанемо і промиємо холодною водою. Малосольна рибка готова. Приємного апетиту.

Солимо горбушу сухим способом будинку

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Інгредієнти:

  • Горбуша — 1 шт.
  • Сіль — 60 гр.
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Перець чорний горошком — 20 шт.

Спосіб приготування:

1. Тушку відокремлюємо від хребта, виймаємо всі кісточки. Беремо філе, ріжемо його на широкі шматочки.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

2. Змішуємо 4 столові ложки солі з двома столовими ложками цукрового піску.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

3. Щедро присипаємо сумішшю всі шматочки риби. Потім поливаємо лимоном і рослинним маслом.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

4. Складаємо все в миску, риба дасть сік, накриваємо тарілкою і ставимо під гніт в прохолодне місце на добу.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

По закінченні часу дістаємо, промиваємо і кличемо до столу близьких. Приємного апетиту.

Посол горбуші в розсолі

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Інгредієнти:

  • Горбуша — 1 шт.
  • Сіль — 4 ст. ложки
  • Цукровий пісок — 4 ст. ложки
  • Лавровий лист
  • Суміш перців

Спосіб приготування:

1. Змішуємо сіль, перець горошок в одній тарі, заливаємо окропом, добре перемішуємо до розчинення компонентів, прибираємо в бік.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

2. Рибу очищаємо під проточною водою, відрізаємо голову, хвіст, виймаємо серединку.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

3. Ріжемо на порційні шматочки, приблизна товщина, відстань двох пальців. Прибираємо в тарілку і ставимо в холодильник.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

4. Розсіл охолов. Кладемо рибу в банку і заливаємо маринадом. За допомогою звичайної кришки закриваємо, збовтуємо і прибираємо в холодильник, як мінімум на добу.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Як тільки час минув її можна їсти, просто класти на бутерброди або використовувати для вашого салату. Приємного апетиту.

Покроковий рецепт засолки горбуші цілком

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Інгредієнти:

  • Горбуша — 1 шт.
  • Сіль — 60 гр.
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Перець чорний запашний — за смаком

Спосіб приготування:

1. Розморозимо магазинскую рибу. Розбираємо її, не видаляємо непотрібні частини, хвіст, плавники, відрізаємо голову. Прибираємо нутрощі, добре промиваємо під проточною водою, обсушим.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

2. Знімаємо з горбуші шкіру, акуратно піддягаємо гострим ножем, видаляємо. Дістаємо всі кісточки, отримуємо дві частини тушки.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

3. Робимо суміш цукрового піску, солі і перцю. Обвалюємо рибу з двох сторін. Кладемо в емальований посуд.За бажанням можна покласти лавровий лист.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

4. Накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику на 24 години для просолення.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Насолоджуємося ароматної і смачної солоною рибкою. Приємного апетиту.

Засолювання горбуші під сьомгу

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Інгредієнти:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 5 ст. ложки
  • Цукровий пісок — 2 ст. ложки
  • Перець чорний горошок — кілька штук.
  • Коньяк — 1 ст. ложка
  • Рослинна олія —
  • Горбуша — 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Приготуємо розсіл. В 1 літр кип’яченої води додаємо, 5 ст. ложок солі, 2 ст. ложки цукрового піску, чорний перець горошком. Розчиняємо сіль і цукор і охолодити до холодного стану.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

2. Горбушу промиваємо під проточною водою, відрізаємо голову, виймаємо серединку, і знову моєму.

Порада: Берете рибу, яка була в глибокому заморожуванню і розморожуйте не до кінця, а до такого стану, щоб було зручно різати.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

3. Розбираємо тушку. Уздовж хребта встромляємо ніж, ріжемо. Очищаємо від кісток, вирізаємо плавники, знімаємо шкірку. Вийшли филешки.

4. Тепер нарізаємо їх на шматочки по 1 см завтовшки. Викладаємо в глибоку миску.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

5. Маринад охолов, додаємо 1 ст. ложку коньяку і заливаємо рибку. Вона повинна побути в цьому розсолі хвилин 20.

Порада: Можна і без коньяку, але саме він надає своєрідний смак, після чого рибка стає схожа на сьомгу.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

6. Потім дістаємо її на сито, даємо стекти, викладаємо шматочки на паперові рушники, обсушим.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

7. Беремо контейнер будь, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо шарами горбушу. Кожен шар збризкуємо рослинним маслом. Можна додати чорний перець, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на годину.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Блюдо готове, викладаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Як просто посолити горбушу шматочками

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Інгредієнти:

  • Філе горбуші — 2 шт.
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Перець чорний горошок — 30 шт.
  • Лавровий лист — 7 шт.

Спосіб приготування:

1. Розбираємо тушку, очищаємо від кісток, шкіри, отримуємо філе, ріжемо на шматочки. Змішуємо цукровий пісок і сіль в одній мисці.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

2. Беремо тару, в якій будемо солити. Дно посипаємо змішаними сіллю і цукром, і викладаємо рибу. Зверху так само солимо-сахарим і викладаємо лавровий лист і чорний перець горошком.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

3. Знову викладаємо шар з риби, так само солимо-сахарим і додаємо спеції. Таким чином солимо все.

Как посолить горбушу в домашних условиях - Вкусные и быстрые  рецепты 

Накриваємо кришкою, ставимо в холодильник на добу. А через 24 години можна пробувати.

Відео про те, як посолити горбушу в маслі

Сподіваюся, що рецепти будуть для Вас корисними. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: