Як приготувати горбушу в духовці соковитою і м’якою

Всім привіт! Сьогодні мова піде про дуже смачною і багатьма улюбленої горбуші.
Ця одна із видів риб сімейства лососевих. В ній міститься дуже багато вітамінів, наприклад, РР-нікотинова кислота, яка покращує роботу шлунково-кишкового тракту, B12, кальцій, натрій, сірка і багато інших.

Приготувати з неї блюдо дуже просто і швидко. Можна посолити, підсмажити, зварити з неї суп, запіканку і т. д.
У цій статті я Вам розповім і покажу кілька рецептів приготування соковитою, ніжною горбуші в духовці. Ви зможете без праці її запекти, здивувати своїх близьких майстерністю кулінарії, навіть якщо не вважаєте себе першокласним кухарем. Так само рекомендую оцінити скумбрію запечену у фользі, дуже смачно.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Найголовніше це вибрати якісну рибку. Відрізнити її можна за декількома якостями вона повинна бути гладка, чиста без різних плям. Зябра повинні бути світло-червоного кольору. Хвіст не повинен бути сухим і обвітреним, а інакше можна вважати, що її заморожували неодноразово.

Як приготувати горбушу в духовці у фользі цілком

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Спосіб приготування:

  • Горбуша — 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Рослинна (оливкова) олія — 3 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Перець червоний мелений — за смаком
  • Лимон — 1 шт.
  • Петрушка — за смаком

Інгредієнти:

1. Тушку очищаємо від луски, відрізаємо плавники, хвіст. Дістаємо всі нутрощі, ретельно промиваємо тушку і добре обсушим її.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

2. Змащуємо рибку зовні і зсередини рослинним (соняшниковою олією). Змішуємо сіль з меленим перцем і солимо з усіх боків і всередині.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

3. Нарізаємо кругляшками лимон, і півкільцями цибулю, зелень дрібно кришимо. Лимон викладаємо в якості подушечки на фольгу.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

4. Викладаємо рибку на лимон, починаємо фарширувати, кладемо лимон, цибулю, зелень.

Порада: Чим більше інгредієнтів ви покладете, тим більше соку ви отримаєте, завдяки цьому страва буде танути в роті.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

5. Щільно закутуємо горбушу фольгою і відправляємо її в розігріту духовку на 180 градусів на пів години.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

6. Через пів години дістаємо, відкриваємо фольгу і відправляємо допікати на 15 хвилин.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Все, блюдо готове, обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом. Приємного апетиту.

Соковита горбуша з картоплею в духовці

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Спосіб приготування:

  • Горбуша свіжа — 1 шт.
  • Картопля свіжий — 3 шт.
  • Морква свіжа — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Майонез — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Рослинне масло — змазати деко

Інгредієнти:

1. Очищаємо від кісток і луски рибу розрізаємо на дві частини, солимо, перчимо за смаком і змащуємо майонезом, щоб блюдо не вийшло сухим, викладаємо тушку в змащену маслом форму для випікання.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

2. Очищаємо картоплю під проточною водою, нарізаємо і викладаємо поверх риби, перчимо, солимо.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

3. Очищений цибулю і моркву нарізаємо кільцями, по черзі кладемо у форму і знову солимо і перчимо, в кінці змащуємо все майонезом.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

4. Зверху накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо до готовності.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Соковитий вечеря готова. Приємного апетиту

Горбуша зі сметаною в духовці

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Спосіб приготування:

  • Горбуша — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Сметана — за смаком
  • Сіль, перець — за смаком
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Масло рослинне — 3 ст. ложки
  • Спеції — на вибір
  • Борошно — 1 ст. ложка

Інгредієнти:

1. Тушку промиваємо, видаляємо всі нутрощі, відрізаємо голову, знімаємо шкіру. Тушку розрізаємо вздовж і потім шматочками. Викладаємо інгредієнт у змащену олією форму, додаємо лавровий лист.

Порада: Якщо ви не любите возитися з кістками, поки риба не зовсім розморожена, видаліть хребет.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

2. Солимо, перчимо за смаком. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Добре розігріваємо сковороду, наливаємо олію й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

3. Висипаємо в миску борошно, додаємо дрібку солі і викладаємо сметану, наливаємо трохи води і замішуємо соус.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

4. Готовий цибулю викладаємо на деко, заливаємо все сметанним соусом. Накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

5. Через 20 хвилин знімаємо фольгу і продовжуємо пекти 15-20 хвилин, залежно від вашої духовки.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Запрошуємо рідних і близьких скуштувати соковиту рибку. Приємного апетиту.

Смачний рецепт горбуші шматочками

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Спосіб приготування:

  • Філе горбуші — 400 гр.
  • Картопля — 700 гр.
  • Сир твердий — 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  • Олія соняшникова
  • Фольга

Інгредієнти:

1. Картоплю очищаємо і нарізаємо дрібною соломкою, моркву кришимо півкільцями, ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями. З’єднуємо всі в одній мисці, солимо, перчимо до смаку, добре все розмішуємо і можна влити олію.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

2. Тушку нарізаємо шматочками, солимо з двох сторін. Фольгу розрізаємо на квадратики і викладаємо на неї овочі і поруч шматочок рибки. загортаємо фольгу, але не залишаємо повністю відкритий простір.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

3. Ставимо в розігріту духовку до 200 градусів. Тим часом натираємо сир на крупній тертці.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

4. По закінченню 40 хвилин, виймаємо деко засипаємо сиром і знову відправляємо в духовку на 7-10 хвилин.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Блюдо готове за бажанням можна присипати зеленню. Приємного апетиту.

Червона риба з майонезом запечена з овочами

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Спосіб приготування:

  • Горбуша — 1,5 кг
  • Морква — 2 шт.
  • Картопля — 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки
  • Соняшникова олія — 4 ст. ложки
  • Будь-які спеції — за смаком

Інгредієнти:

1. Горбушу прочищаємо, миємо, видаляємо всі плавці, ріжемо на порційні шматочки і щедро присипаємо рибу спеціями, розподіляємо по всій поверхні і всередині. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо маринуватися на 20 хвилин.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

2. Тим часом, четвертинками нарізаємо очищений цибулю, моркву і картоплю чистимо і кришимо гуртками. Так само можна додати болгарський перець і помідор. Всі інгредієнти кладемо в ємність, присипаємо сіллю, вливаємо олію 2 ст. ложки, добре перемішуємо.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

3. Форму або на деко змащуємо олією, викладаємо на дно цибулю, щоб наша страва не підгоріло, потім кладемо горбушу.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

4. Починаємо фарширувати черевце риби, і навколо неї. Додамо трохи приправи, видавимо лимонний сік.

Порада: Якщо риба не жирних сортів, змащуємо зверху рослинним маслом. З’явиться невелика скоринка.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

5. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо форму на 40 хвилин.

Как приготовить горбушу в духовке сочной и мягкой 

Відео про те, як приготувати ніжну і соковиту горбушу в духовці

Звичайно ця риба не сама жирна, але зробивши додаткові заходи, ми зробимо її соковитою і ніжною

Приємного апетиту, сподіваюся, що дані способи приготування горбуші Вам обов’язково знадобляться. Поки, доки.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: