Як приготувати свіжий папороть орляк в домашніх умовах

Орляк звичайний — це різновид папороті, зелене листя, які перисто-розсічені, досягають висоти 30-120 див Восени листя цієї рослини стають бронзового кольору.
У всіх лісах, особливо якщо вони соснові, то дуже популярним вважається це рослина. Дізнатися його дуже просто, листя великого розміру з неправильної трикутної листям, займають майже горизонтальне положення, розташовуються в основному один від одного далеко і завжди поодинці. Це найголовніша відмінність від інших видів.

Сьогодні ми поговоримо про те, як же приготувати таку смакоту в домашніх умовах, без праці. Таке блюдо можна з легкість вважати делікатесом. Ви обов’язково здивуйте своїх близьких і вони неодмінно попросять добавки. А так само пропоную оцінити рецепти малосольних огірків в пакеті з часником і кропом і помідори по-корейськи.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Так само він поширений в медицині. У Китаї його використовують як жарознижуючий засіб. В Індії відвар п’ють при інфільтраті селезінки. Так само не рідко вживають від кашлю, рахіту і багато іншого.

Як приготувати свіжий папороть орляк в домашніх умовах

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Папороть орляк — 0,5 кг
  • Олія — для смаження
  • Сіль — за смаком
  • Сушений кріп — за смаком
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики

Спосіб приготування:

1. Промите під проточною водою рослина, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо хвилин 10 після закипання, але це тільки в тому випадку, якщо ви його замочували, якщо ж ні то тривалість варіння збільшується на годину, а іноді і на два.

Порада: Перед тим, як в нашу голову прийшла ідея приготувати це рослина, найкраще його замочити на добу у воді, періодично міняючи її.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

2. Після варіння вони стали м’якими, не ламкими і ми виймаємо з каструлі, промиваємо і кришимо на пропорції, тут все залежить від вашого уподобання.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

3. Розігріваємо олію в сковороді і кладемо наш інгредієнт. Обсмажуємо на сильному вогні.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

4. Після 20 хвилин смаження солимо, видавлюємо зубчики часнику, додаємо приправу і кладемо лавровий лист, і дожариваємо протягом ще 5 хвилин.

5. Коли папороть готовий, викладаємо його на блюдце і даємо оцінити близьким. Найкраще таку страву подавати з смаженою картоплею.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Час приготування у всіх різне, так як потужність плити індивідуальне. У цьому рецепті ми зберегли натуральність продукту, не додавали різні спеції, але якщо раптом смак вас не потроїть, за бажанням можете всипати будь-які приправи. Приємного апетиту.

Рецепт засолки папороть орляк на зиму

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Папороть — 4,5 кг.
  • Сіль — 1 кг.

Спосіб приготування:

1. Пов’язуємо пучки гумкою або ниткою, обрізаємо рівне стебла у папороті.

Порада: Якщо ємність кругла, то необхідно на сонці рослина подвяліть, воно стане гнучким.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

2. Знімаємо з пучків нитки (гумки), укладаємо на дно нашої тари. Кладемо пучок засипаємо кожен шар сіллю і такі дія проробляємо з усім папороттю. Робиться все дуже швидко без яких-небудь зусиль.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

3. Зверху кладемо тарілку і ставимо вантаж. Це може бути гирка, банку з водою і т. д, накриваємо кришкою. Лишаємо в такому вигляді на три дні, потім все перевернемо і ще залишимо на дні 4.

4. Коли рослина дасть сік, виливаємо його. Ще раз можна пересолити і зробити сольовий розсіл, 5 літрів води на 1 кг. солі і все залити знову. Коли солять у воді він залишається соковито зелених.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

5. Нехай постоїть у водному розсолі ще 2-3 дні і можна сміливо розкладати по банках.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Приємного апетиту.

Рецепт салату з свіжого папороть орляк

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Папороть свіжий — 500 гр.
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль — 1 ст. ложка
  • Олія — для смаження
  • Соєвий соус

Спосіб приготування:

1. Невелику каструлю заповнюємо водою, ставимо на плиту, підсолимо. Добре промиваємо папороть, відрізаємо засохлі стебла і ділимо на три частини, кладемо в киплячу воду. Варимо 5-7 хвилин на сильному вогні. Як тільки він зварився. знімаємо з вогню і прибираємо постояти трохи в розсолі.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

2. Готуємо овочі. Цибулю очищаємо від лушпиння, крупно його шаткуємо. Ставимо сковороду і обсмажуємо цибулю в рослинній олії. Натерту моркву висипаємо до цибулі і продовжуємо смажити разом.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

3. Як тільки овочі підсмажилися, перекладаємо орляк і даємо 3-4 хвилини потушиться на повільному вогні.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

4. В цей час натираємо на тертці два зубчики часнику. Додаємо в сковороду 2 ст. ложки соєвого соусу , подрібнений часник, ретельно перемішуємо і залишаємо на 2-3 хвилини під кришкою.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Салат викладаємо на тару в якій будемо подавати, його можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту.

Смачний омлет з папороть орляк

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Яйця — 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1/2 головки
  • Солоний папороть
  • Молоко — 100 мл
  • Олія для смаження
  • Сіль — за смаком
  • Перець за смаком

Спосіб приготування:

1. Попередньо вимочуємо рослина протягом 10-12 годин, щоб він став практично прісним. Опускаємо папороть гарячу воду і варимо протягом 5-7 хвилин.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

2. Відварену інгредієнт нарізаємо невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю дрібно кришимо або крупно на ваш розсуд.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

3. У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо, перчимо і вливаємо трохи молока і все ретельно збиваємо.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

4. Вливаємо в сковороду олію, розігріваємо, злегка обсмажуємо цибулю. Коли цибуля зарум’яниться, викладаємо до нього папороть і обсмажуємо 3-4 хвилини, трохи посолити.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

5. Зменшуємо вогонь до середнього і заливаємо яйця з молоком. Накриваємо сковороду кришкою і чекаємо поки омлет схопитися по краях. Потім робимо вогонь нижче середнього і смажимо до готовності.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Вимикаємо вогонь, але не знімаємо кришку, так як із-за різниці в температурі омлет впаде. Знімаємо сковороду з плити і чекаємо 5 хвилин, після чого подаємо до столу. Приємного апетиту.

Приготування папороть орляк по-корейськи

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Папороть
  • Вода — для варіння
  • Часник — 2 зубчики
  • Олія — для смаження
  • Соус чилі — 0,5 ч. ложки
  • Соєвий соус — 50-70 мл
  • Чорний перець мелений — за смаком

Спосіб приготування:

1. Свіжий папороть ретельно промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо до кипіння. Пробуємо на гіркоту, зливаємо воду. Якщо він досі гірчить, то знову заливаємо водою і доводимо до кипіння.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

2. Часник очищаємо від лушпиння, видавлюємо через чеснокадавилку. Включаємо плиту, ставимо суху сковороду, наливаємо 70-90 гр. рослинного масла , чекаємо поки загостритися.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

3. В розпечену сковороду висипаємо чорний перець, приблизно 0,5 ч. ложки. Як перець закипів, заливаємо соєвий соус 50 мл, соус чилі 1 ч. ложку.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

4. Вимикаємо плиту, все добре перемішуємо. Заливаємо папороть заправкою, добре розмішуємо і додаємо часник.

Как приготовить свежий папоротник орляк в домашних условиях

Пробуємо на сіль, на перець, якщо чогось не вистачає, можна додати. Так само за бажанням додайте моркву по-корейськи.

Відео про те, як готувати папороть орляк з м’ясом

Сподіваюся, що дані рецепти Вам знадобляться, Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: