Яловичина запечена у фользі в духовці — 6 рецептів соковитого і м’якого м’яса

Привіт дорогі друзі! Сьогодні ми будемо готувати з вами смачну їжу для всієї родини. Сьогодні у нас на обід яловичина у фользі, запечена в духовці. Дуже важливо це блюдо правильно замаринувати. Саме цим ми і займемося. Ви побачите, що навіть вельми жорстке м’ясо стане соковитим і м’яким.

Все ближче Новий рік, а з ним і застілля. З святковими салатами ми вже визначилися. Розібралися як запекти різдвяного гусака. Хто боїться жирності гусей, ті готують ніжного кролика в духовці. А тепер подумаємо про інших м’ясних стравах. Яловичину люблять і дорослі і діти. А якщо її добре приготувати, то таке частування змітається зі столу миттєво.

Ви можете запекти м’ясо одним цілим шматком або порційно. На мій погляд, дуже апетитно виглядає запечена на кістки грудинка. Дуже легко готується печеня з яловичини у фользі з картоплею. У будь-якому виконанні це частування гідно для подачі самим шановним гостям.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Є одне важливе правило для отримання ніжної і соковитої яловичини.

М’ясо слід ставити тільки в розігріту до потрібної температури духовку.

Це робиться для того, щоб верхній шар швидко схопився. Тоді виділяється при смаженні м’яса сік не буде витікати. У цій статті для вас кілька простих і смачних рецептів.

Зміст:

  • Яловичина у фользі — рецепт соковитого і м’якого м’яса запеченого в духовці
  • Покроковий рецепт яловичини у фользі з овочами
  • Оригінальна яловичина на кістці в духовці запечена у фользі
  • Відео рецепт соковитою і м’якою яловичини в духовці цілим шматком
  • Як приготувати яловичину у фользі шматочками з картоплею
  • Яловичі реберця в духовці з соєвим соусом

Калорійність страви — 200 ккал на 100 грамів. Якщо выследите за своєю вагою, намагайтеся вибирати філе на якому трохи менше жиру. І, звичайно, вибирайте свіжий продукт, який ще не заморожували.

Яловичина у фользі — рецепт соковитого і м’якого м’яса запеченого в духовці

Цей варіант простий, без зайвих добавок. Я готувала його вже неодноразово, а сім’я завжди їла цю страву на «ура». Знадобиться кілька хвилин, щоб обробити і замаринувати філе. Потім пара хвилин, щоб його загорнути у фольгу і відправити в духову шафу. І отримане страва стане вашим фаворитом назавжди. Навіть якщо до цього ви не були любителем яловичини.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Запечемо ми її у фользі і збережемо всі корисності м’яса. Одним шматком краще запікати молоду телятину. Але, хоча яловичина вважається жорсткою, її ви теж отримаєте ніжною і соковитою. Приготуйте, і ви самі в цьому переконаєтеся. Ми спробуємо запекти один великий шматок. Потім його можна порізати на порції. Чи він стане в нагоді для приготування бутербродів, салатів або інших холодних закусок.

Для цього рецепту ми взяли такі інгредієнти:

  • 1 кг. філе телятини
  • 1 головка часнику
  • щіпка чорного перцю
  • орегано
  • гірчиця (насіння)
  • сіль за смаком

Процес приготування яловичини у фользі:

1. Спочатку розберіться з шматком м’яса. Вирізуйте без жалю зайві прожилки і прошарки жиру. Потім добре вимийте і обсушіть філе. Я взяла яловичу вирізку. Товщина шматка не більше 5-6 див. Можна брати лопатку або іншу частину відповідного розміру.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

2. Часник поділіть на зубки і очистіть. Кожен зубок поріжте вздовж на 2-3 частини. У підготовленому філе зробіть невеликі надрізи і впихните туди часточки часнику.

3. Натріть шматок з усіх боків прянощами і сіллю. Я використовую чорний перець і орегано. Ви можете взяти інші спеції, які вам більше подобаються.

Маринувати м’ясо треба не менше трьох годин.

Накрийте Миску харчовою плівкою і приберіть в холодильник. У цей час можна зайнятися іншими стравами або своїми справами.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

4. Після того як шматок вже добре промариновался, упакуйте його в фольгу. Відріжте великий лист і складіть його вдвічі, щоб був щільніше. Складайте матовою стороною всередину.

Пам’ятайте, що сік, що виділяється при смаженні, не повинен витікати.

Покладіть м’ясо на середину, а краї все загорніть догори. Таким чином, упаковка буде герметичною.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

5. Попередньо нагрійте духовку до 200 грд. Відправляйте в неї страву і випікайте півтори години. За цей час можна встигнути зробити гарнір.

Порада для тих, хто любить м’ясо з рум’яною скоринкою. За 15 хвилин до готовності витягнути деко і трошки зверху розгорнути упаковку.

Після закінчення часу виймаємо, даємо охолонути прямо у фользі.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Нарізаємо на шматочки, викладаємо на тарілку. Прикрашаємо за бажанням. Наприклад, гілочками кропу і петрушки. Зелень добре доповнює блюдо і надає йому ще більше апетитності.

Покроковий рецепт яловичини у фользі з овочами

Є один новий, оригінальний рецепт. Такої страви ви ще точно не пробували. Готую я яловичину в духовці з цибулею, морквою і солодким перцем. Якщо хочете, можете ще додати більше овочів. Я робила ще з помідорами, було теж дуже смачно.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Як приготувати таку соковиту смакоту я зараз докладно вам розповім. Немає нічого складного і продуктів буде потрібно небагато.

Компоненти:

  • яловичої м’якоті — 600 гр.
  • моркви — 2 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • часнику — 2 зубчики
  • перець солодкий — 2 шт.
  • соєвий соус — 3 ст. л.
  • мед — 1 ст. л.
  • сіль і перець за смаком

Покрокове опис приготування:

1. Першим ділом готуємо м’ясо. Добре миємо, даємо стекти воді. Бажано обсушити паперовими серветками. Тому що чим сухіше буде філе, тим краще воно вбере маринад. Нарізаємо на шматочки середнього розміру.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

2. Другим етапом зробимо заливку. У глибокій мисці змішуємо соєвий соус, мед і подрібнений часник. Добре перемішуємо і відправляємо туди яловичину.

Маринад повинен повністю покрити м’ясо.

Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник. Для маринування таких невеликих шматочків досить дві години.

3. За цей час ми підготуємо овочі. Порізати їх можна як вам подобається. Я люблю коли овочі тримають форму після приготування. Тому нарізаю не маленькими шматочками, а середніми за величиною. Моркву і цибулю кільцями.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

4. Відрізаємо шматок фольги потрібного розміру і кладемо її на деко. По черзі викладаємо продукти. Спочатку потрібно покласти шар овочів. Зверху на овочі шматки м’яса, і зверху інші овочі. Кожен шар солимо і перчимо. Краї фольги загортаємо наверх, прикриваючи ними блюдо. І відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів.

5. Випікаємо блюдо 40 хвилин. Виділений сік залишається у фользі і робить страву соковитою. Просочене їм м’ясо має незвичайний смак і аромат.

Приготуйте таку страву на вечерю своєї сім’ї. Все точно залишаться задоволеними!

Оригінальна яловичина на кістці в духовці запечена у фользі

Запечене в духовці м’ясо на кісточці мені подобається більше, ніж смажене на грилі. Воно ще й набагато корисніше. А готується досить швидко і просто. Спочатку його треба замаринувати, а потім просто загорнути у фольгу. І через годину у вас смачне, апетитне блюдо на столі. Тому давайте почнемо готувати, не втрачаючи часу.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

У мене кілька невеликих шматочків м’яса на кісточці. Я їх загорну у фольгу всі разом. Хоча, можна і кожен окремо упакувати.

Необхідні інгредієнти:

  • шматочки телятини на кістки — 2 кг
  • перець мелений чорний
  • перець запашний мелений
  • насіння гірчиці
  • хмелі-сунелі
  • сіль

Кожній приправи візьміть однакову кількість. Наприклад, по 5 грам.

Етапи приготування яловичини на кістці:

1. М’ясо потрібно ретельно промити. Обрізати зайвий жир, видалити плівку. Обсушити за допомогою паперового рушника. Для цього рецепта краще всього підійде молода телятина. Вона швидше приготується і буде більш ніжною.

2. У невеликій мисці з’єднаємо спеції. Висипаємо суміш перців, чорний перець, хмелі-сунелі, сіль. Перемішуємо. Натираємо цією сумішшю шматки м’яса з усіх сторін. Складаємо всі шматочки в макітру і закриваємо. Щоб смак був більш насиченим, потрібно дати постояти деякий час. Наприклад, близько години. І тільки тоді запікати.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

3. Увімкніть духовку на прогрівання до 180 градусів. Поки піч буде грітися загорнемо мяско в подвійний шар фольги.

4. Можна упакувати кожен шматочок окремо, але разом вони соковитіші. Герметично загорнувши фольгу, відправляємо кісточки в духовку запікатися. На запікання піде приблизно близько 1 години часу.

5. Через годину, якщо хочете підрум’янити блюдо, розгорніть фольгу і дайте м’ясу трохи підсмажитися.

Таке гаряче відмінно підійде до будь-якого свята. Подати його можна як окрему страву, так і разом з гарніром. На столі воно виглядає дуже апетитно. А смак просто приголомшливий!

Відео рецепт соковитою і м’якою яловичини в духовці цілим шматком

Якщо ви хочете догодити всім гостям, то приготуйте яловичину за цим рецептом. Такого соковитого і м’якого м’яса вони давно не їли. Коли я побачила цей рецепт, він мені відразу сподобався. І через пару днів я випробувала це блюдо. Аромат стояв на весь будинок. Рекомендую подивитися відео, та зробити на вечерю цю смакоту.

При виборі м’яса обов’язково звертайте увагу на його стан.

Жовті жирові вкраплення, говорять про те, що ця корова була вже досить похилого віку. Для запікання в фользі, краще вибирати між вирізкою, лопаткою або товстим краєм.

У цьому відео показано, як Тетяна готує овочі на пару. Вони будуть хорошим доповненням до запеченої вирізці. Смачно і корисно!

Як приготувати яловичину у фользі шматочками з картоплею

Можна зробити м’ясо разом з гарніром у духовці. Ось ми і зробимо зараз відмінне спекотне. Яловичина у фользі в духовці з картоплею. Спробувавши хоч один раз, ви будете готувати постійно.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Апетитне м’ясо з овочами цілком доречно на святковому столі. Для приготування нам потрібен простий і доступний набір продуктів.

  • яловичина — 500 гр
  • картопля — 6-7 шт.
  • морква — 2 шт.
  • цибулина — 1 шт.
  • соєвий соус — 3 ст. л.
  • сіль, перець, спеції — за смаком

1. Блюдо починайте готувати з м’яса. Яловичу вирізку вимийте, видалите зайвий жир і наріжте на шматочки. Нарізайте не дуже великими шматками, 5-6 див. Можете порізати брусочками. Я більше люблю кубиками.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

2. Щоб надати м’ясу м’якості, його необхідно замаринувати в соєвому соусі. Він зробить яловичину м’якою і ніжною. Залийте соусом шматочки і додайте трохи перцю. Можна закрити миску кришкою або плівкою.

Солити не потрібно, так як соєвий соус сам по собі дуже солоний.

3. Залиште м’ясо в сторону на 40 хвилин. В цей час займіться овочами. Спочатку почистіть і поріжте картоплю. Нарізайте як вам зручно. Я порізала кубиками, приблизно такого розміру, як і м’ясо.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

4. Подрібніть цибулину і моркву. Додайте в миску з картоплею. Посоліть, посипте любимыеми приправами і добре перемішайте.

5. Коли м’ясо промаринується, включайте нагрів духовки на 180 грд. Відріжте великий шматок фольги і складіть удвічі. Дивіться уважно скільки потрібно відміряти, щоб помістилося і м’ясо і овочі. На деко покладіть фольгу. В центр листа викладіть підготовлену картоплю з м’ясом. Загорніть щільно і герметично.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

6. Надсилайте пакет в прогрітий духовий шафа на одну годину. Через годину дістаньте, розгорніть верх фольги і дайте страві ще хвилин 20 підрум’янитися.

Готову страву перекладіть на блюдо і прикрасьте зеленню. Додайте свіжі або мариновані помідори або огірочки і подавайте на стіл. Смачний і ситний вечеря готовий!

Яловичі реберця в духовці з соєвим соусом

У вашому холодильнику з’явилися яловичі реберця? Ви не знаєте що з них приготувати? Цей рецепт чудово вам пасуватиме. Пропоную запекти їх в духів в соєвому соусі — це просто смакота. Таке блюдо чудово підійде для сімейного вечері або посиденьок з друзями.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Склад продуктів:

  • телячі ребра — 800 гр
  • соєвий соус — 50 мл
  • насіння гірчиці — 2 ст. ложки
  • часник — 2 зубчики
  • зелень для прикраси

Як приготувати:

1. Для початку моєму м’ясо під проточною водою. Ділимо на порційні шматочки. Якщо присутній жир і плівки видаляємо.

2. Приготуємо маринад. Беремо глибоку миску. Наливаємо в неї соєвий соус і висипаємо подрібнений часник. Складаємо туди ж і реберця. Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися. Для маринування буде потрібно близько двох годин.

За цей час треба перемішати реберця кілька разів.

3. Включаємо піч на 200грд. Розстилаємо на деко складену вдвічі фольгу. На неї акуратно розкладаємо в ряд кісточки і зверху виливаємо соус. Краї фольги загортаємо, прикриваючи ними м’ясо.

4. Ставимо деко в прогріту духовку. Приблизно через 1 годину дістати і відкрити краї фольги. І дати страві підсмажитися ще хвилин 20.

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Такі запечені реберця можна подати з будь-яким гарніром. Зверху прикрасити подрібненою зеленню. Приємного апетиту!

Впевнена, друзі, що тепер ви знайшли для себе підходящий рецепт. А я прощаюся з вами до нових смачних зустрічей. Дякую всім, хто готував сьогодні разом зі мною!

Якщо вам сподобалися рецепти, натисніть на кнопочки соцмереж і стаття збережеться на вашій сторінці!

   			Говядина в фольге запеченная в духовке — 6 рецептов сочного и мягкого мяса

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: