Лазанья з фаршем : Класичний рецепт лазаньї в домашніх умовах

Лазанья, приготовлена з фаршем, прийшла до нас з самої італійської кухні. У наші дні цю страву стало дуже популярне і в Україні, так само як і м’ясо по-французьки. Не закохатися в неї насправді не можливо! А починається ця любов з першого шматочка! Збирається вона, як конструктор. Чергуються шари листя лазаньї (за складом і смаком, як і будь-які інші макаронні вироби) з м’ясним соусом і соковитим фаршем, в основному з Бешамель. Існує її велику кількість видів. Ну а сьогодні я хочу приготувати, звичайно ж, один з найпопулярніших видів.

На перший і чесно сказати оманливий погляд, може це блюдо здатися складним і трудомістким, теж саме я думав і про лагмане. А от насправді це зовсім не так. Тому що готується воно просто, а от часу для його приготування піде (ну що поробиш) трохи більше, ніж хотілося б нам. Але запевняю вас, витрачений на нього час, варта цього!

Якщо ви ще не з’їсти це блюдо, то саме час ознайомитися з приготуванням лазаньї з фаршем в домашніх умовах! Отже, насамперед необхідно сходити в супермаркет і купити листя лазаньї. Якщо з якихось причин вас це ускладнило, то їх можна приготувати і самим у себе вдома.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Лазанья приготована за класичним рецептом

Якщо ви любите італійську кухню, в такому випадку повинні знати, як правильно приготувати таку страву. Цей рецепт в принципі простий і вважається одним з найвідоміших у світі м’ясних ситних страв.

Інгредієнти:

Соус болоньєзе:

  • Свинина — 700 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • помідори — 4 шт
  • часник — 3 зубчики
  • олія оливкова — 2 столові ложки
  • базилік, орегано — за смаком
  • чорний перець — щіпка
  • сіль — за смаком.

Для соусу Бешамель:

  • Борошно — 50 гр
  • вершкове масло — 50 гр
  • молоко — 3 склянки
  • мускатний горіх — 1/3
  • сіль.

Для листів:

  • Яйця курячі — 4 шт
  • борошно 4 ст. ложки
  • моцарелла — 300 гр
  • пармезан — 100 гр
  • сіль.

Спосіб приготування:

Чистимо й нарізаємо цибулю півкільцями, злегка обсмажуємо на оливковій олії.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Встановлюємо м’ясорубку і робимо з м’яса фарш.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Перекладаємо в сковороду до цибулі і готуємо на середньому вогні.

Щоб фарш рівномірно підрум’янився і не підгорів його необхідно постійно помішувати лопаткою і розбити всі великі грудочки.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Робимо на помідорах невеликі надрезики як на фото і заливаємо окропом хвилин на п’ять.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Після знімаємо з них шкірку і подрібнюємо в блендері.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

В приготоване м’ясо додаємо базилік, чорний перець і сіль за смаком і вливаємо подрібнені томати. Продовжуємо тушкувати протягом 15 хвилин.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Для соусу:

Розтоплюємо на плиті в чашці вершкове масло, всипаємо в неї борошно і ретельно збиваємо з допомогою віночка. А після, злегка обсмажуємо.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Вливаємо молоко маленькими порціями і інтенсивно перемішуємо, додаємо мускатний горіх, сіль.

Суміш повинна вийти по консистенції нагадує тісто для оладок.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

В миску просіваємо борошно і вбиваємо яйце. Замішуємо тісто, повинна вийти крихта, яку висипаємо на чистий стіл і ще домішують руками.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Виходить досить пружне тісто, яке потрібно загорнути в плівку і залишити на 30 хвилин.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Далі розділяємо цей шматок на чотири рівні частини і тонко розкачуємо кожну частину.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Тепер нам треба нарізати його смужками, приблизно на рівні частини.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Натираємо на дрібній тертці сир і починаємо збирати лазанью.

Для цього нам необхідно взяти відповідну форму з високим бортом, яку обмазуємо соусом бешамель.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

І викладаємо в нахлест листя.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Поверх розкладаємо рівним шаром соус болоньеза з фаршу.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Все знову ретельно змащуємо бешамель.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

І посипаємо всю масу натертим сиром.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Викладаємо шари у тому ж порядку, як зробили в перший раз.

Загортаємо форму фольгою (намагайтеся акуратніше не зачіпаючи сиру) і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після знімаємо її і запікаємо ще 10-15 хвилин до готовності.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Витягаємо страву з печі і залишаємо, щоб трохи охололо.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Лазанья з фаршем за класичним рецептом готова, нарізаємо на порції і подаємо до столу.

Як приготувати соус Бешамель для лазаньї

Інгредієнти:

  • Вершкове масло — 50 гр
  • борошно — 3 столові ложки
  • молоко — 400 гр
  • мускатний горіх — 1/2 чайної л.
  • білий мелений перець — щіпка
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку обсмажуємо на середньому вогні просіяне борошно до легкого золотистого кольору на сухій сковороді.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Туди ж кладемо трохи розтоплене вершкове масло і, постійно помішуючи лопаткою тримаємо на вогні хвилини дві.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Далі вливаємо тепле молоко і доводимо до стану загустіння.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Після чого додаємо спеції: мускатний горіх, перець і сіль за смаком. Тушкуємо ще трошки.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

В самому кінці приготування, додаємо лаврушку, закриваємо сковороду кришкою, вимикаємо плиту і даємо настоятися 10-15 хвилин до готовності.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Залишилося тільки вийняти з соусу Бешамель лавровий лист.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

І кому сподобалося, готуйте на здоров’я.

Смачна лазанья з куркою і грибами

Вас зацікавила ця страва? У такому випадку вам цей рецепт обов’язково стане у нагоді. Виходить воно досить універсальним і підійде як для звичайного сімейного вечері, так і для святкового.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр
  • печериці — 300 гр
  • твердий сир — 180 гр
  • вершки 10% — 100 мл
  • соняшникова олія — для смаження
  • Соус Бешамель
  • паста лазанья
  • розмарин і коріандр — за смаком.

Спосіб приготування:

Куряче філе моєму, відварюємо 5 хвилин, після чого охолодити його і нарізаємо на невеликі кубики.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Далі промиваємо печериці, дрібно шаткуємо, а після обсмажуємо в сковороді на середньому вогні і соняшниковій олії до рум’яного кольору.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Сюди ж додаємо нарізане куряче філе і вливаємо вершки.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Перемішуємо і тушкуємо протягом п’яти хвилин, додаємо приправи, солимо, перчимо за смаком.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Тепер беремо відповідний глибоке деко, змащуємо її рослинним маслом і на дно наливаємо рівним тонким шаром соус Бешамель, а зверху викладаємо листи лазаньї.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Знову наносимо соус і викладаємо вже на нього начинку з обсмаженого м’яса та грибів.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Посипаємо зверху натертим на крупній тертці сиром.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Накриваємо лазаньєю. Саме у такій же послідовності повторюємо такі, верхні шари. І завершуємо формування страви викладанням листів на які наносимо Бешамель і посипаємо сиром.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Поміщаємо заправлений деко в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин до готовності.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Наше блюдо готове, даємо йому трохи охолонути і подаємо до столу.

Рецепт лазаньї з лаваша з фаршем

Любителям такого ситного і смачного страви знадобиться цей простенький рецепт, який готується просто і швидко, а по своїм смаковим якостям не поступається класичної.

Інгредієнти:

  • Лаваш — 3 аркуша
  • фарш м’ясний — 500 гр
  • протерті помідори — 500 мл
  • часник — 1 зубчик
  • пармезан — 150
  • моцарелла — 250 гр
  • оливкова олія — для готування
  • вершкове масло — 30 гр
  • перець чилі — щіпка
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Доводимо фарш на середньому вогні в сковороді до золотистого кольору, солимо і перчимо.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Натираємо сир: пармезан на дрібній тертці, а моцарелу на крупній.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Часник дрібно шаткуємо й обсмажуємо на оливковій олії, присипавши його перцем чилі.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

І переливаємо туди ж натерті томати. За смаком солимо, перчимо і тушкуємо на слабкому вогні 12-15 хвилин до загустіння всієї маси.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Лаваш необхідно нарізати на чотири рівні частини, кожна з них, щоб був рівний дну дека.

Змащуємо форму маслом і викладаємо в неї один лист лаваша і промазуємо його томатним соусом.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Зверху рівномірно розподіляємо половину фаршу і присипаємо пармезаном. Кладемо наступний пласт і проробляємо теж саме, тільки вже сир моцарелла.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

У такій послідовності робимо ще раз, а на четвертий лаваш викладаємо на нього томатний соус і присипаємо залишилися сиром.

Ставимо деко в попередньо розігріту духову піч до 180 градусів на 30-35 хвилин.

Лазанья с фаршем : Классический рецепт лазаньи в домашних условиях

Блюдо готове, їжте на здоров’я.

Лазанья болоньєзе під соусом бешамель (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: