Як приготувати тонке і м’яке тісто в домашніх умовах? Дуже легко, навіть легше, ніж Ви думаєте насправді. Кожна людина, яка готує піцу обов’язково хоче, щоб його куховарство була набагато краще, ніж у піцерії.
Щоб все вийшло на ура, обов’язково потрібно бути впевненим у собі і своїх силах. Готувати потрібно з позитивним настроєм. Для того щоб тісто вийшло м’яким і тонким, його необхідно вимішувати, досить довго. До того моменту, поки воно не перестане прилипати до рук і не стане еластичним.
Сьогодні ми розглянемо 5 способів, як легко і швидко замісити тісто для піци тонке і м’яке, як у піцерії. А так само рекомендую глянути на рецепти домашніх чебуреків.
- Тонке і м’яке тісто для піци без дріжджів
- Інгредієнти для тіста:
- Тісто для піци в хлібопічці — Покроковий рецепт приготування
- Інгредієнти для тіста:
- Спосіб приготування:
- Тонке тісто для піци на кефірі
- Інгредієнти для тіста:
- Спосіб приготування:
- Рецепт м’якого тіста на дріжджах
- Інгредієнти для тіста:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати м’яке тісто для піци без дріжджів на воді
- Інгредієнти для піци:
- Спосіб приготування:
Тонке і м’яке тісто для піци без дріжджів
Інгредієнти для тіста:
- Сода – 1/3 ч. ложки
- Олія оливкова (можна замінити на соняшникова) – 3 ст. ложка
- Сіль – 1/4 ч. ложки
- Борошно – 400 гр.
- Молоко – 150 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сода – 0,5 ч. ложки
- Оцет (9%) -1 ч. ложка.
Спосіб приготування:
1. Беремо миску розбиваємо туди 2 яйця. Разбалтываем віником (не збиваємо, а просто з’єднуємо білок з жовтком).
2. Додаємо до яєць 150 мл. молока.
3. Вливаємо 3 ст ложки рослинної олії (оливкової).
4. І додаємо ¼ ч. ложки солі. Все добре перемішуємо.
5. Додаємо 0,5 ч. ложки соди.
6. І сюди ж наллємо 1 ч. ложку оцту.
7. Тепер поступово всипаємо 400 гр. просіяного борошна.
8. Спочатку замішуємо в мисці, потім викладаємо на стіл і починаємо місити руками. Досить вимішувати хвилин 5 – 10.
9. Тісто виходить еластичним.
10. Прибираємо його в пакет, для того щоб воно дійшло, поки ви робите начинку. Приємного апетиту.
Тісто для піци в хлібопічці — Покроковий рецепт приготування
Інгредієнти для тіста:
- Масло вершкове – 20 гр.
- Вода (тепла) – 550 мл
- Сіль – 3,5 ч. ложки
- Борошно – 920 гр.
- Дріжджі сухі – 1 ст. ложка
- Олія оливкова (можна замінити соняшниковою) – 2 ст. ложки
Спосіб приготування:
1. В хлібопічку кладемо вершкове масло.
2. Вливаємо до нього теплу воду.
3. Всипаємо 3, 5 ч. ложки солі.
4. Додаємо поступово 920 гр. просіяного борошна.
5. І трошки перемішаємо.
6. Кладемо 1 ст. ложку сухих дріжджів.
7. Вливаємо 2 ст. ложки оливкової олії (можна замінити рослинним).
8. Ставимо відерце в хлібопічку і вибираємо програму для дріжджового тіста.
9. Закриваємо на півтори години кришкою.
10. По закінченню півтори години тісто виходить м’яке, пухке.
11. Розкачуємо його і додаємо начинку на ваш смак. Приємного апетиту.
Тонке тісто для піци на кефірі
Інгредієнти для тіста:
- Кефір – 400 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сода — ½ ч. ложки (без гірки)
- Борошно пшеничне — 2,5 склянки
- Сіль — ½ ч. ложки (дрібної)
- Оцет – трохи, для гасіння соди.
Спосіб приготування:
1. Візьмемо глибоку тару, розіб’ємо в неї яйця і гарненько збиваємо міксером (можна використовувати віночок), а потім поступово додаємо цукор, при цьому помішуємо, додаємо сіль і знову все добре збиваємо. Далі вливаємо тонким струменем кефір.
2. Окремо в гуртку гасимо в невеликій кількості оцту соду.
3. Вливаємо її до решти інгредієнтів і знову все гарненько перемішуємо.
4. Через дрібне сито просіваємо борошно (це необхідно для того, щоб піца була ніжною).
5. Тепер додаємо його в тісто.
6. Починаємо вимішувати до того, поки воно не набуде однорідної консистенції.
7. Для початку в тарі, потім викладаємо на стіл і хвилин 5 добряче замішуємо.
8. Прибираємо тісто в миску, накриваємо його рушником.
9. Протягом часу він настоїться і його вийде досить багато, вистачить на велике деко. Приємного апетиту.
Рецепт м’якого тіста на дріжджах
Інгредієнти для тіста:
- Борошно – 500 гр.;
- Вода – 1 склянка (250 мл);
- Дріжджі сухі – 5 гр.;
- Сіль – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. В кружку додаємо теплу воду, додаємо дріжджі, перемішуємо і чекаємо поки вони повністю розчиняться.
2. Борошно необхідно просіяти (по можливості 2 рази. Коли вона просіюється, наповнюється киснем і набуває легкість і м’яке стан).
3. Після, додаємо борошно в глибоку тару.
4. У неї додаємо сіль.
5. Вливаємо олію.
6. До всіх інгредієнтів відправляємо розведені у воді дріжджі.
7. Все ретельно перемішуємо.
8. Висипаємо борошно на стіл і продовжуємо місити (це необхідно для найкращого результату). Місимо протягом 5 – 10 хвилин. Тісто має перестати липнути до рук і стати повністю однорідним.
5. Після того як ми його добряче замісили, розрізаємо на 4 рівних частини і надаємо їм форму кульок, накриваємо рушником і прибираємо відпочити в тепле місце приблизно на 1 годину (при бажанні можна накрити харчовою плівкою).
Як приготувати м’яке тісто для піци без дріжджів на воді
Інгредієнти для піци:
- Борошно – 250 гр.
- Вода – 200 мл
- Сіль – ¼ ч. ложки
- яйця — 2 шт
- Олія оливкова (можна замінити соняшниковою) – 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
1. Беремо глибоку тару висипаємо 250 гр. борошна, додаємо в неї ¼ чайної ложки солі, і все висипаємо на стіл, в центрі гори робимо дірочку.
2. В окремій ємності змішуємо воду, оливкова олія та яйця. Все гарненько збиваємо до однорідності і отриману рідину починаємо вливати в борошно з сіллю і все добре перемішуємо.
3. Тісто у нас вийде досить липким, саме тому руки періодично обов’язково потрібно посипати борошном.
4. Коли вийшла маса перестане прилипати до рук і стане достатньо еластичною, починаємо формувати з неї куля, поміщаємо його в глибоку миску і зверху накриваємо рушником з натуральної тканини (це необхідно для того, щоб була постійно повітряна циркуляція).
5. Через 20-25 хвилин тісто буде готове.
6. Далі можна застосовувати його в якості основи для піци з будь-якої вибраної вами начинкою.
7. Додаємо за смаком інгредієнти і ставимо запікатися.
Приємного Вам апетиту!!!