Тісто для піци на кефірі – Смачні покрокові рецепти

Будь-яка господиня любить балувати своїх рідних і близьких такою смакотою, як домашня піца. І всі хочуть домогтися такого ж результату, як у піцерії. І тут починається пошук в інтернеті, а як же зробити тісто м’яким і смачним.

Існує дуже багато рецептів по приготуванню тіста для піци. Один з них, це на кефірі. Воно виходить не житким, а щільним. Це самий підходящий варіант для тих хто мріє здивувати своїх рідних кулінарними здібностями.

Сьогодні ми розглянемо 5 смачних рецептів приготування тіста для піци на кефірі. А так само пропоную Вам оцінити рецепти шаурми в домашніх умовах, виходить дуже смачно!

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

Бездріжджове тісто для піци на кефірі

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

Піцу любить кожен, але не кожен знає рецепт приготування м’якого, пишного тесту. Тісто на піцу на кефірі і без дріжджів швидко і просто. Готується з простих інгредієнтів всього лише за годину.

Інгредієнти:

  • Кефір — 500 мл
  • Борошно — 800 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Соняшникова олія — 50 мл
  • Вершкове масло — 40 гр.
  • Цукор — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Сода — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Виливаємо теплий кефір в глибоку тару.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

2. Розбиваємо в нього одне яйце.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

3. Додаємо сіль, цукор, соду.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

4. Все добре збиваємо віником.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

5. Вливаємо олію. Перемішуємо.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

6. Висипаємо просіяне борошно в окрему тару, до неї додаємо масло вершкове. Втираємо масло в борошно з допомогою рук. Заливаємо кефіром масою.

7. Починаємо замішувати тісто. Так як воно спочатку виходить рідким, то ми додаємо ще борошна.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

8. Викладаємо його на дощечку і починаємо вимішувати руками.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

9. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

10. По закінченню часу тісто готове.

Як приготувати дріжджове тісто для піци

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

Простий і швидкий спосіб приготування тесту на кефірі дріжджове. Таке тісто можна використовувати не тільки для піци, але і для приготування пиріжків, пончиків, коржів.

Інгредієнти:

  • Кефір — 300 мл
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • Сода – ½ чайної ложки
  • Рослинне масло — 3 ст. ложки
  • Дріжджі — 2 ч. ложки.

Спосіб приготування:

1. Для початку подогреем трошки кефіру.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

2. Вливаємо його в тару, висипаємо 2 ложки дріжджів.

3. Додаємо дві щіпки солі (1 ч. ложка).

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

4. Всипаємо ½ ч. ложки соди.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

5. Вливаємо три столові ложки рослинної олії.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

6. Все гарненько перешиваємо. Ретельно збиваємо виделкою.

7. Висипаємо дві склянки борошна і починаємо замішувати не туге тісто.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

8. Закриваємо його і залишаємо на годину при кімнатній температурі.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

9. Через годину тісто готове.

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

Можна приступати до готування.

Тісто для піци на кефірі без яєць

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

Багато господинь вважають, що тісто на кефірі без яєць на багато краще. Кажуть, що воно легше засвоюється організмом. Відмінно підходить, як і для смаження на сковороді, так і запікання в духовці.

Інгредієнти:

  • Кефір — 0,5 л.
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Рослинна олія (бажано не рафінована) — 2-3 ст. ложки
  • Борошно — 600 гр.
  • Сіль — 1 ч. ложка.

Спосіб приготування:

1. В першу чергу подогреем кефір до кімнатної температури. Вливаємо його в глибоку посуд.

2. Додаємо в нього соду, добре перешиваємо і на хвилин 5 залишимо в теплому місці (за це час сода загаситься).

3. Наступним етапом ми додамо сіль і масло, перемішати.

4. Починаємо поступово всипати просіяне борошно.

5. Тісто вимішуємо 5 хвилин і відразу ж починаємо формувати форму для

піци. Приємного апетиту.

Смачне тісто для приготування піци в духовці

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

Це найсмачніше тісто для піци, яке ви коли-небудь пробували. Готується протягом не великого часу, працювати з ним одне задоволення. Піца з такого тіста вийде дуже тонкою і неймовірно смачною.

Інгредієнти:

  • Кефір — 250 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1/2 ч. ложка (неповна)
  • Цукор — 1/2 ч. ложки
  • Сода — 1/2 ч. ложки
  • Борошно — 2,5 склянки
  • Рослинна олія — 4 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. У скляний посуд, вливаємо в неї кефір.

2. Змішуємо його з содою, додаємо 1/2 ч. ложки цукру і 1/2 ч. ложки солі.

3. Вливаємо олію.

4. Розбиваємо 1 яйце. Ретельно збиваємо інгредієнти.

4. У кілька прийомів додаємо просіяне борошно.

5. Беремо ложку і починаємо замішувати тісто.

6. А потім приступаємо до замішування руками.

7. Переміщаємо його на стіл і починає місити до м’якого, однорідного тіста.

8. Тепер необхідно перекласти його в ємність і вкрити полтенцем або харчовою плівкою.

9. Даємо настоятися 30 хвилин.

10. Через пів години тісто готове, воно виходить м’яким і зовсім не липне до рук. Приємного апетиту.

Найкраще тісто для піци на кефірі для хлібопічки

Тесто для пиццы на кефире - Вкусные пошаговые рецепты

Тісто на кефірі в хлібопічці виходить ніжним і неймовірно пишним. Плюс такого замішування тіста в тому, що це не займе багато зусиль.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 450 гр.
  • Вода — 250 мл
  • Олія оливкова — 2 ст. ложки
  • Кухонна сіль — 1 ч. ложка
  • Дріжджі швидкодіючі — 1 ч. ложка (3 гр.)

Спосіб приготування:

1. У миску хлібопічки вливаємо 250 мл теплої питної води

2. Всипаємо туди сіль і ложкою акуратно перемішаємо.

3. Слідом вливаємо 2 ст. ложки оливкової олії (можна замінити рафінованим).

4. Просіваємо в миску хлібопічки борошно.

5. І потім висипаємо швидко діючі дріжджі.

6. Вставляємо миску і включаємо режим «Тісто». Приблизний час 1, 5 години.

7. Тісто вийде пружним і ніжним.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: