Будь-яка господиня любить балувати своїх рідних і близьких такою смакотою, як домашня піца. І всі хочуть домогтися такого ж результату, як у піцерії. І тут починається пошук в інтернеті, а як же зробити тісто м’яким і смачним.
Існує дуже багато рецептів по приготуванню тіста для піци. Один з них, це на кефірі. Воно виходить не житким, а щільним. Це самий підходящий варіант для тих хто мріє здивувати своїх рідних кулінарними здібностями.
Сьогодні ми розглянемо 5 смачних рецептів приготування тіста для піци на кефірі. А так само пропоную Вам оцінити рецепти шаурми в домашніх умовах, виходить дуже смачно!
- Бездріжджове тісто для піци на кефірі
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати дріжджове тісто для піци
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Тісто для піци на кефірі без яєць
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачне тісто для приготування піци в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Найкраще тісто для піци на кефірі для хлібопічки
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
Бездріжджове тісто для піци на кефірі
Піцу любить кожен, але не кожен знає рецепт приготування м’якого, пишного тесту. Тісто на піцу на кефірі і без дріжджів швидко і просто. Готується з простих інгредієнтів всього лише за годину.
Інгредієнти:
- Кефір — 500 мл
- Борошно — 800 гр.
- Яйце — 1 шт.
- Соняшникова олія — 50 мл
- Вершкове масло — 40 гр.
- Цукор — 2 ст. ложки
- Сіль — 1 ч. ложка
- Сода — 1 ч. ложка
Спосіб приготування:
1. Виливаємо теплий кефір в глибоку тару.
2. Розбиваємо в нього одне яйце.
3. Додаємо сіль, цукор, соду.
4. Все добре збиваємо віником.
5. Вливаємо олію. Перемішуємо.
6. Висипаємо просіяне борошно в окрему тару, до неї додаємо масло вершкове. Втираємо масло в борошно з допомогою рук. Заливаємо кефіром масою.
7. Починаємо замішувати тісто. Так як воно спочатку виходить рідким, то ми додаємо ще борошна.
8. Викладаємо його на дощечку і починаємо вимішувати руками.
9. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
10. По закінченню часу тісто готове.
Як приготувати дріжджове тісто для піци
Простий і швидкий спосіб приготування тесту на кефірі дріжджове. Таке тісто можна використовувати не тільки для піци, але і для приготування пиріжків, пончиків, коржів.
Інгредієнти:
- Кефір — 300 мл
- Сіль — 1 ч. ложка
- Сода – ½ чайної ложки
- Рослинне масло — 3 ст. ложки
- Дріжджі — 2 ч. ложки.
Спосіб приготування:
1. Для початку подогреем трошки кефіру.
2. Вливаємо його в тару, висипаємо 2 ложки дріжджів.
3. Додаємо дві щіпки солі (1 ч. ложка).
4. Всипаємо ½ ч. ложки соди.
5. Вливаємо три столові ложки рослинної олії.
6. Все гарненько перешиваємо. Ретельно збиваємо виделкою.
7. Висипаємо дві склянки борошна і починаємо замішувати не туге тісто.
8. Закриваємо його і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
9. Через годину тісто готове.
Можна приступати до готування.
Тісто для піци на кефірі без яєць
Багато господинь вважають, що тісто на кефірі без яєць на багато краще. Кажуть, що воно легше засвоюється організмом. Відмінно підходить, як і для смаження на сковороді, так і запікання в духовці.
Інгредієнти:
- Кефір — 0,5 л.
- Сода — 1 ч. ложка
- Рослинна олія (бажано не рафінована) — 2-3 ст. ложки
- Борошно — 600 гр.
- Сіль — 1 ч. ложка.
Спосіб приготування:
1. В першу чергу подогреем кефір до кімнатної температури. Вливаємо його в глибоку посуд.
2. Додаємо в нього соду, добре перешиваємо і на хвилин 5 залишимо в теплому місці (за це час сода загаситься).
3. Наступним етапом ми додамо сіль і масло, перемішати.
4. Починаємо поступово всипати просіяне борошно.
5. Тісто вимішуємо 5 хвилин і відразу ж починаємо формувати форму для
піци. Приємного апетиту.
Смачне тісто для приготування піци в духовці
Це найсмачніше тісто для піци, яке ви коли-небудь пробували. Готується протягом не великого часу, працювати з ним одне задоволення. Піца з такого тіста вийде дуже тонкою і неймовірно смачною.
Інгредієнти:
- Кефір — 250 гр.
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — 1/2 ч. ложка (неповна)
- Цукор — 1/2 ч. ложки
- Сода — 1/2 ч. ложки
- Борошно — 2,5 склянки
- Рослинна олія — 4 ст. ложки.
Спосіб приготування:
1. У скляний посуд, вливаємо в неї кефір.
2. Змішуємо його з содою, додаємо 1/2 ч. ложки цукру і 1/2 ч. ложки солі.
3. Вливаємо олію.
4. Розбиваємо 1 яйце. Ретельно збиваємо інгредієнти.
4. У кілька прийомів додаємо просіяне борошно.
5. Беремо ложку і починаємо замішувати тісто.
6. А потім приступаємо до замішування руками.
7. Переміщаємо його на стіл і починає місити до м’якого, однорідного тіста.
8. Тепер необхідно перекласти його в ємність і вкрити полтенцем або харчовою плівкою.
9. Даємо настоятися 30 хвилин.
10. Через пів години тісто готове, воно виходить м’яким і зовсім не липне до рук. Приємного апетиту.
Найкраще тісто для піци на кефірі для хлібопічки
Тісто на кефірі в хлібопічці виходить ніжним і неймовірно пишним. Плюс такого замішування тіста в тому, що це не займе багато зусиль.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 450 гр.
- Вода — 250 мл
- Олія оливкова — 2 ст. ложки
- Кухонна сіль — 1 ч. ложка
- Дріжджі швидкодіючі — 1 ч. ложка (3 гр.)
Спосіб приготування:
1. У миску хлібопічки вливаємо 250 мл теплої питної води
2. Всипаємо туди сіль і ложкою акуратно перемішаємо.
3. Слідом вливаємо 2 ст. ложки оливкової олії (можна замінити рафінованим).
4. Просіваємо в миску хлібопічки борошно.
5. І потім висипаємо швидко діючі дріжджі.
6. Вставляємо миску і включаємо режим «Тісто». Приблизний час 1, 5 години.
7. Тісто вийде пружним і ніжним.
Приємного Вам апетиту!!!