Азербайджанський плов з куркою – рецепт з сухофруктами і яловичиною

Східна їжа відрізняється пряністю, гостротою і дивовижними поєднаннями продуктів. Плов – споконвічно східне блюдо. Він широко зарекомендував себе в різних кухнях світу. Рис з м’ясом готують в Азербайджані, Україні, Киргизії, Туреччини, Індії та арабських країнах. Плов кожної з країн унікальний, готується по-своєму і має оригінальними смаковими якостями. Дуже популярний плов азербайджанською. Згідно з класичним рецептом, блюдо готують з бараниною, однак, для прихильників не такою жирною кухні м’ясо барана можна замінити птахом.

Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

Чудовий золотистий плов виходить з куркою. Завдяки нашим рецептом з фото і відео, можна переконатися, що зварити його легко. Цікаво те, що плов готується з особливого рису покроково. Тобто спочатку необхідно приготувати гарнір, який потомзаправить м’ясом, спеціями і сухофруктами.

Рецепт азербайджанського плову з куркою

Інгредієнти

  • рис 2 ст.
  • вершкове масло 200 г
  • курка ціла 1 шт.
  • сметана 2 ст. л.
  • куряче яйце 2 шт.
  • курага 200 г
  • чорнослив 200 г
  • родзинки 200 г
  • каштани 150 г
  • чорний мелений перець і сіль за смаком
  • шафран 1 щіпка

На порцію

Калорії: 137.6 ккал

Білки: 9.7 р

Жири: 4 р

Вуглеводи: 13.1 р

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    Для початку необхідно зварити рис. Крупу перебираємо, промиваємо в проточній воді, використовуючи дрібне сито. Деякі господині вважають, що після промивки рис треба висушувати.

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    На газ ставимо каструлю з водою. Після закипання підсолюємо воду. Перемішуємо до повного розчинення солі. Додаємо рис. Варимо до напівготовності, тобто 7-8 хвилин на середньому вогні. Відкидаємо крупу на друшляк або дрібне сито, проціджуємо. Зверху рясно поливаємо холодною водою (це робиться для того, щоб рис не злипався).

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    Дно каструлі, в якій варився рис добре змащуємо вершковим маслом. Готуємо газмаг – основу під плов (він може бути абсолютно різним і робитися з різних інгредієнтів). Для приготування основи знадобиться сметана, яйця і трохи відвареного рису. Інгредієнти змішуємо і акуратно розподіляємо по дну каструлі.

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    На окремій сковороді розтоплюємо вершкове масло.

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    Рис пошарово викладаємо на газмаг і поливають вершковим маслом, присипаючи шафраном і куркумою. Викладаємо кілька шарів. Останній шар поливати і заправляти спеціями не потрібно. Каструлю щільно накриваємо кришкою і ставимо на маленькій вогонь нудитися на 30 хвилин.

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    В цей час замочуємо сухофрукти в теплій воді. Залишаємо їх набухати на 10-15 хвилин.

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    Каштани обсмажуємо в сковороді на вершковому маслі. Посуд ставимо на середній вогонь приблизно на 7-8 хвилин.

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    Курку ретельно промиваємо у воді, розрізаємо на маленькі шматочки. Солимо, перчимо. Обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки. Смажимо на суміші вершкового і соняшникової олій.

  • Азербайджанский плов с курицей - рецепт с сухофруктами и говядиной

    Як тільки рис буде готовий, вимикаємо вогонь. Зверху укладаємо шматочки птиці, сухофрукти та каштани. Подаємо на стіл, попередньо прикрасивши зеленню і зернятками граната.

Порада: курку краще купувати домашню, так як вона натуральна і, отже, більш жирна. Плов вийде маслянистим і солодким, завдяки сухофруктам.

Для приготування цього плову краще всього використовувати саме рис “Басматі”. Це довгозерний сорт, який не розварюється, рисинків практично не злипаються і ймовірність того, що плов перетвориться в в’ялену кашку, дуже мала. Завдяки нашим рекомендаціям у вас вийде дивний, солодкий, апетитний плов.

Крім того, спосіб приготування можна змінити. Курку замінити яловичиною. Так як м’ясо яловичини трохи сухувато, то його не рекомендується смажити на сковороді, а стушкувати в казанку з цибулею, морквою, заправивши гранатовим соком. Азербайджанський плов з сухофруктами і яловичиною зможе здивувати навіть найвибагливішого гурмана. Сухофрукти подарують страви солодощі, а м’ясо з гранатовим соком додасть трохи кислинки і прянощі.

Азербайджанський плов подають на стіл з легкими салатами. З напоїв краще всього запропонувати лимонний або м’ятний шербет. У поєднанні з пловом – обід вийде відмінним.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: