Ферганський плов – покроковий рецепт з фото, приготування в казані з баранини

Одним з кращих рисових гарнірів прийнято вважати плов. Це блюдо люблять і готують практично в усіх країнах світу, але особливу різноманітність і пікантність має східна кухня. Справжній плов по-ферганськи настільки смачний і ароматний, що спробувавши один раз, обов’язково захочеться навчитися його готувати.

На сході класичний варіант передбачає, що робити страву будуть на великому багатті на мангалі, але якщо правильно освоїти ази цього кулінарного шедевра, то на домашній кухні це блюдо вийде не менш вишукано і апетитно, в чому легко переконатися, подивившись фото і відео.

Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

Рецепт ферганського плову

Інгредієнти

  • баранина 700 г
  • рис девзира 700 г
  • 400 г цибуля
  • морква 550 г
  • олія рослинна 200 мл
  • часник 30 г
  • зіра 20 г
  • базилік 10 г
  • куркума 10 г
  • сіль поварена харчова 40 г
  • окріп 1 л

На порцію

Калорії: 229 ккал

Білки: 10.5 м

Жири: 8.5 г

Вуглеводи: 27.7 р

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    У казан налити олію і поставити розігріватися на сильний вогонь.

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    Покришити цибулю, швидко обсмажити до рум’яного кольору.

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    М’ясо порізати на зручні не дуже дрібні шматки і обережно, щоб не обпектися, викласти в казан. Коли воно злегка просмажиться, кинути натерту моркву, і, акуратно помішуючи, готувати на середньому вогні хвилин 10.

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    Влити 500 мл окропу, посолити, додати базилік, куркума, зіру і часник. Тушкувати під кришкою 20 хвилин.

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    Підготувати рис, промивши до чистої прозорої води.

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    Потім пересипати крупу в казан, долити решту води і варити на дуже слабкому вогні 20 хвилин.

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    Коли плов буде практично готовий, вимкнути і залишити настоюватися ще півгодини.

  • Ферганский плов - пошаговый рецепт с фото, приготовление в казане из баранины

    Подавати до столу можна прикрасивши зеленню або помідорами.

Порада: кількість солі зазначено в рецепті приблизно, для цього плову кожен кухар на свій розсуд може додати або навпаки, зменшити її кількість. Але хороший казан повинен бути пересоленим на смак, адже рис дуже сильно вбирає в себе солоність страви.

Досвідчені кухарі в залежності від сорту рису і жирності м’яса контролюють кількість рідини. Щоб плов вийшов не перевареним і не сухим, потрібно наливати води приблизно на 1,5 см вище рівня рису.

Ті чи інші навички приготування приходять з досвідом. Спробуйте зробити це блюдо не тільки з бараниною, але і зі свининою або яловичиною, можливо, саме такий варіант припаде до смаку всій вашій родині.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: