Плов в казані на багатті з баранини – як приготувати, покроковий рецепт з фото

З того часу, як тільки сонечко навесні стає ласкавим, мало не до перших морозів люди прагнуть проводити дозвілля на природі. Природно, коли відправляєш, наприклад, в ліс на цілий день, та ще й великою компанією, потрібно подбати про те, щоб був достатній запас провізії.

Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

Але ідеальний варіант — взяти з собою продукти і приготувати що-то прямо на свіжому повітрі, на багатті. Будь-яке блюдо, навіть найпростіше, створене таким способом, набуває особливий смак. Прекрасна ідея — плов з баранини на багатті: ситно, смачно і нічого складного. Подивившись відео, ви переконаєтеся, що й самі зможете зробити не гірше.

Інгредієнти

  • рис 1 кг
  • баранина 1 кг
  • курдючне сало 100 г
  • цибуля 1 кг
  • морква 1 кг
  • часник 3 головки
  • соняшникова олія 250 мл
  • зіра 20 г
  • коріандр (порошок) 10 г
  • сіль, мелений чорний перець за смаком

На порцію

Калорії: 320 ккал

Білки: 10.6 г

Жири: 19.8 г

Вуглеводи: 25 г

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Щоб слідувати рецептом не відволікаючись (а від цього залежить 50% успіху), підготуйте всі інгредієнти заздалегідь, а потім тільки закладайте їх в казан. І починати краще з м’яса. Для плову ідеально підходить м’якоть на кісточках, оскільки саме вони дають навар, роблять смак насиченим, а сама страва — більш поживним. Гарненько вимийте баранину, обсушіть паперовим рушником і нарізати на великі шматки. Ні в якому разі не подрібнюйте, інакше м’ясо вийде жорстким, несочным, пересушеним.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Цибулю очистіть від шкірки і наріжте півкільцями. Чим тонше вони будуть, тим соковитіше вийде блюдо. Нарізати цибулю таким чином зручніше, якщо залишити хвостик: просто тримайте за нього, і шари не будуть розповзатися при нарізці.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Почистіть моркву і наріжте довгою тонкою соломкою.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Підготуйте рис. Якщо вибрали не пропарений, промийте його в декількох водах, щоб змити весь крохмаль, інакше при варінні рис буде склеюватися. Замочіть крупу в теплій воді на півгодини. Якщо рис пропарений, достатньо просто один раз його промити і злити воду. Рис в плові можна замінити на перловку, сочевицю, булгур або нут.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Часник очистіть від верхнього шару лушпиння, зріжте корінець, але так, щоб головка не розпалася на зубки. Гарненько промийте.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Курдючне сало промийте, обсушіть і наріжте невеликими кубиками.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Спеції теж тримайте під рукою. У продажу є готові приправи для плову, але ви можете зібрати букет самостійно. Для цього в рівних пропорціях змішайте куркуму, зіру, барбарис, мелену паприку і сушені помідори.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Настав час поетапно закладати всі інгредієнти. Встановіть великий казан. Можете зробити це, підвісивши його на спеціальних підпорах, або розмістивши на решітці. Розведіть вогнище.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Коли казан прогріється, влийте соняшникову олію. Як тільки воно почне трохи диміти, опустіть баранину. Постійно помішуйте м’ясо до появи золотистої скоринки.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Додайте шматочки курдючного жиру. Обсмажуйте, регулярно помішуючи, поки вони не зменшаться в розмірах у кілька разів.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Киньте в казан цибулю, перемішайте і дайте йому потушиться близько 20 хвилин. Весь цей час намагайтеся підтримувати в багатті великий вогонь.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Влийте в казан близько півтора літрів води. Краще, якщо це буде окріп. Але коли немає можливості окремо закип’ятити воду на природі, підійде і звичайна питна. Варіть страву під кришкою до тих пір, поки баранина не приготується.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Якщо ви вибрали для плову м’ясо на кістці, виловите його з казана, трохи остудіть, видаліть кісточки і поверніть м’якоть назад у посудину.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Додайте моркву, тут же киньте сіль і спеції і добре перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися по вмісту казана. Тушкуйте протягом 10 хвилин. В результаті у вас вийде основа будь-якого плову, яка називається казан.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Застроміть в казан цілі головки часнику і викладіть зверху рис. Ні в якому разі не перемішуйте вміст казана.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Акуратно влийте воду так, щоб не скаламутити рис. Краще знову ж таки, якщо це буде окріп. Рідина повинна покривати рис приблизно на 2 див.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    На цьому етапі перестаньте підкидати дрова у багаття, щоб жар не був таким сильним і плов не кипів, а нудився. Варіть під кришкою до готовності рису. Це займе близько 20 хвилин. Потім потримайте плов на вогні без кришки ще трохи, щоб випарувалася зайва рідина.

  • Плов на костре в казане из баранины - как приготовить, пошаговый рецепт с фото

    Відсуньте казан, накрийте і дайте настоятися близько півгодини. Потім вийміть головки часнику і можете подавати смачний і ароматний плов.

Порада: рис вибирайте довгозерний, він не розварюється, і страва виходить розсипчастим, яким і повинен бути справжній узбецький плов. Важливо також, щоб зерна були не гладкими, а з ребристою поверхнею — вони краще вбирають сік від м’яса і овочів. Для спрощення процесу приготування рекомендується купувати пропарений рис: він не потребує попереднього промиванні і замочуванні.

Щоб приготувати справжній узбецький плов з бараниною на багатті, важливо покроково слідувати рецептом, правильно дотримуватися пропорції і готувати неодмінно з душею. Коли всі етапи процесу проілюстровані фото, зробити це зовсім нескладно. Смачних вам пікніків і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: