Плов в тесті – рецепт приготування з фото в духовці

Незвичайний, дуже ефектний для подачі на святковий або повсякденний стіл плов може приготувати будь-яка, навіть недосвідчена господиня за нашим рецептом з фото і відео. Плов по легендарної чимкентскій технології виходить розсипчастим і ароматним. Спробуйте зробити його хоча б раз, і ви обов’язково додайте запис заповітну скарбничку рецептів. М’ясо для цього плову вибирайте будь-який, по своєму смаку. Готувати можна з баранини, свинини, яловичини або курки. Результат буде все одно чудовим.

Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

Інгредієнти

  • рис 300 г
  • борошно 200 г
  • яйця 2 шт.
  • курка 700 г
  • цибуля 200 г
  • морква 200 г
  • сіль 20 г
  • рослинна олія 100 г
  • лавровий лист 1 шт.
  • чорний перець 1 г
  • червоний перець 1 г
  • приправа для плову 10 г

На порцію

Калорії: 173.4 ккал

Білки: 4.1 р

Жири: 7.7 м

Вуглеводи: 21.7 р

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Гарненько рис промити і зварити до напівготовності.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Приготувати тісто як на пельмені, замісивши борошно, яйце і додати води так, щоб воно було еластичним і відставало від рук.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Згорнути тісто джгутом, накрити серветкою або харчовою плівкою і покласти в холодильник.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Приготувати казан, окремо пожарив на олії цибулю з морквою і м’ясо.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    З’єднати курку з обсмаженими овочами, і включивши духовий шафа на розігрів, почати формувати плов.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Для запікання підійде глибока сковорідка зі зйомною ручкою. Дно її змастити рослинним маслом і розкачати тісто до товщини приблизно 2-2,5 мм.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Перенести коло на сковороду, на нього викласти м’ясо з обсмаженими овочами і посипати усіма спеціями, перцем і лавровим листом.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Поверх м’яса йде шар полуотварного рису. Його треба розрівняти і накрити тістом.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин, поки корж не зарум’яниться.

  • Плов в тесте - рецепт приготовления с фото в духовке

    При подачі на стіл викласти на блюдо і різати як пиріг безпосередньо перед їжею.

Особливість приготування в листковому тісті

Тісто може бути і готовим листковим, і приготованим самостійно. Важливо дотримуватися правила: сильно розкачати пласт не треба. Якщо це готові квадратні аркуші, то їх злегка розтягують качалкою і кладуть не занадто гарячий казан на один пласт, покладений на сковороду, накривають іншим і защипують. Час приготування теж скорочується до 30-40 хвилин.

Варити цей плов надзвичайно приємно і просто. Порадуйте своїх домашніх і гостей цікавою стравою. Компліменти і похвала вам буде забезпечено. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: