Плов з баранини в мультиварці – рецепт з фото покроково в редмонд, поларіс, панасонік

Унікальний кухонний прилад мультиварка дозволяє сучасної господині готувати страви будь-якої складності за максимально короткий термін. Завдяки чудовому приладу різні гарніри, супи і випічка вийдуть чудовими навіть у людини, далекої від кулінарії. Справа в тому, що ця кухонна техніка настільки проста у використанні і “розумна” за рахунок вбудованих програм, що зіпсувати продукти практично неможливо.

Плов из баранины в мультиварке - рецепт с фото пошагово в редмонд, поларис, панасоник

Також в мультиварці легко і просто можна приготувати складне східна страва – плов. Така функція передбачена практично у всіх популярних брендах приладу: “Вітьок”, “Мулинекс”, “Панасонік”, “Поларіс”, “Редмонд”, “Скарлет”, “Філіпс” та інших. У них плов виходить дуже смачний, розсипчастий, як самий справжній узбецький гарнір. Слід лише правильно налаштувати час приготування і температурний режим для кожної моделі.

Пропонуємо вашій увазі покроковий рецепт з фото і відео інструкцію, дотримуючись яких ви зможете зробити дивовижний східний плов з баранини в мультиварці. При цьому ваше блюдо вийде нітрохи не гірше, ніж приготований в казані.

Інгредієнти

  • бараняче м’ясо 600-700 г
  • білий круглий рис 400 г
  • морква 3 шт.
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • лавровий лист 3 шт.
  • спеції і приправи (зіра, чорний мелений перець, шафран, барбарис, коріандр) за смаком
  • сіль за смаком
  • рослинна олія 3 ст. л.

На порцію

Калорії: 139.4 ккал

Білки: 6 р

Жири: 10.5 м

Вуглеводи: 9.8 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Плов из баранины в мультиварке - рецепт с фото пошагово в редмонд, поларис, панасоник

    Замочити крупу на ніч у холодній, злегка підсоленій воді. М’ясо попередньо вимочити. Залити шматки очищеної водою, додати одну чайну ложку лимонного соку і залишити на 2 години.
    Цибулю і моркву очистити від шкірки, нарізати довільним способом – півкільцями, кубиками або великими кільцями.

  • Плов из баранины в мультиварке - рецепт с фото пошагово в редмонд, поларис, панасоник

    Включити прилад на режим “Смаження”. Влити в чашу мультиварки рослинне масло. Додати баранину. Посолити, поперчити, кинути листочки лаврушки. Обсмажувати до золотистого відтінку з усіх боків. Процес займе приблизно 20 хвилин. Після до м’яса додати цибулю і моркву. Обсмажувати все разом, іноді помішуючи, до повного розм’якшення морквини і до приємної “золотавості” лука.

  • Плов из баранины в мультиварке - рецепт с фото пошагово в редмонд, поларис, панасоник

    Додати склянку теплої кип’яченої води. Закрити кришку. Включити режим “Гасіння”/”Плов”. Залишити на 30 хвилин.
    Відкрити, всипати рис. Втопить в крупу зубчики часнику, не розрізаючи їх. Зверху присипати спеціями і приправами. Залити очищеною водою таким чином, щоб рідина виступала вище рису на 1,5 см. Тушкувати ще півгодини. Перемкнути у режим “Підігрів” на 20 хвилин. Готово!

Порада: баранина для плову повинна бути свіжою і мати яскравий червоний колір м’яса. Краще вибирати задню частину, лопатку або грудку.

Особливості приготування плову в мультиварці

Плов из баранины в мультиварке - рецепт с фото пошагово в редмонд, поларис, панасоник

Для отримання відмінного результату потрібно слідувати деяким правилам.

  1. Продукти обов’язково додають в кухонний прилад поетапно.
  2. Стандартна функція “Плов” є практично у всіх видах мультиварок. Якщо ж такої не знайшлося, то її легко замінити. Поєднуючи режими і регулюючи час і температуру, можна створити будь-який кулінарний шедевр. Наприклад, у програмі “Рис” готують пісний, дієтичний плов без м’яса. Також цю функцію рекомендується використовувати для приготування солодкого плов з сухофруктами або молоком. Режим “Випічка” можна застосовувати для обсмажування овочів і м’яса. Функція “Каша” – альтернативний варіант режиму “Плов”. Завдяки цій програмі рідина відмінно випаровується, а інгредієнти просочуються ароматами і робляться соковитими.
  3. В залежності від моделі та потужності кухонного приладу, плов в мультиварці може готуватися різний час. Швидше за все блюдо вийде у скороварці, де процес відбувається під тиском пара в герметично закритому посуді.
  4. Головні плюси роботи розумного приладу – рівномірний підігрів всіх інгредієнтів, функція “термоса”. Завдяки цьому продукти практично ніколи не підгорають. Можна не додавати величезну кількість масла при приготуванні різних страв. Гарніри, каші виходять більш дієтичними і пісними.

Найпопулярніший плов в мультиварці – з бараниною. Це м’ясо жирне і соковите, воно відмінно просочує будь-які сорти рису, і гарнір виходить чудово насиченим і апетитним.

Для пікантності та оригінальності в рецепт можна додати деякі унікальні “нотки”. Наприклад, цікаво з м’ясом і рисом будуть поєднуватися яблука, родзинки, чорнослив. Особливо смачний плов виходить з грибами, їх обсмажують разом з овочами і м’ясом. Головний секрет апетитного плову – приготування його з якісних продуктів з фантазією і любов’ю.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: