Плов з фаршем в мультиварці – рецепт приготування з фото

Якщо ви хочете зробити ідеальний плов, не витрачаючи на це багато сил і часу, скористайтесь мультиварка. В ній страва вийде не менш смачним, ніж якщо готувати в казані.

Плов с фаршем в мультиварке - рецепт приготовления с фото

Потрібна складна і оригінальна ідея? Спробуйте плов з фаршем, приготування якого займе мінімум ваших сил. В рецепті надано варіант з двох видів м’яса, але на свій смак можна взяти ціле м’ясне асорті. Вирішуйте самі, з чим варити, – з жирною свининою або ж вибрати дієтичний варіант з яловичини, курки, кроля або індички, більш доречний для дитини. Можна експериментувати зі смаком і пікантністю, додавати різні свіжі і сушені спеції, овочі для соковитості. На нашому сайті ще багато рецептів з фото і відео, які можуть бути вам цікаві.

Інгредієнти

  • рис 500 г
  • вода 900 мл
  • 400 г цибуля
  • морква 350 г
  • рослинна олія 70 мл
  • яловичина 200 г
  • куряче філе 300 г
  • часник 50 г
  • сіль 50 г
  • перець горошком 5 шт.
  • лавровий лист 5 шт
  • куркума ½ ст. л.
  • шафран ½ ст. л.

На порцію

Калорії: 236.1 ккал

Білки: 11.8 м

Жири: 5.2 м

Вуглеводи: 35.5 р

Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт

  • Плов с фаршем в мультиварке - рецепт приготовления с фото

    Цибулю і моркву почистити, промити і нарізати кубиками.

  • Плов с фаршем в мультиварке - рецепт приготовления с фото

    У чашу мультиварки налити рослинне масло, покласти овочі і включити режим “Випічка” або “Смаження” на 20 хвилин.

  • Плов с фаршем в мультиварке - рецепт приготовления с фото

    Яловичину і куряче філе перемолоти через м’ясорубку і відправити в зажарку, тушкувати ще 30 хвилин. У смажену масу кинути сіль, перець, лаврушку, куркума і шафран.

  • Плов с фаршем в мультиварке - рецепт приготовления с фото

    Потім промити рис до “чистої води” і готовий кинути в казан. Продовжити гасіння ще 25 хвилин.

  • Плов с фаршем в мультиварке - рецепт приготовления с фото

    Налити воду і дати проготовиться в режимі “Гасіння” 15 хвилин.

  • Плов с фаршем в мультиварке - рецепт приготовления с фото

    Далі залишити плов на підігріві протягом 30 хвилин, щоб добре настоявся.

Важливо: перед початком процесу прочитайте інструкцію, щоб уточнити умови додавання води, а також скільки гасити плов до готовності.

Цей рецепт розрахований для мультиварки Редмонд або Поларіс, але ви сміливо можете підлаштувати цей процес для доступною вам техніки. Готуйте домашню їжу із задоволенням!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: