Плов з грибами – рецепт в мультиварці, покрокове приготування з печерицями, калорійність з м’ясом і без, фото

У Вірменії будь розсипчаста крупа, приготовлена особливим чином, називається пловом. В це блюдо кладуть родзинки, сухофрукти, і рис замінюють булгуром або нутом. Можна згадати даний вірменське скарб, ачар, приготований з полбой, хоча на Кавказі немає традицій готувати їжу з грибами. А ось на Сході їх люблять, в тому числі і в поєднанні з рисом. Нижче ми наведемо рецепт пісного плову з грибами і дамо покрокове приготування. Калорійним його назвати важко, особливо в порівнянні з тим, який зроблений з жирного м’яса. Для більшої наочності на нашому сайті для вас підготовлені не тільки фото процесу, але і відео.

Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

Інгредієнти

  • рис 250 г
  • свіжі печериці 500 г
  • морква 150 г
  • цибуля ріпчаста 200 г
  • лавровий лист 2 шт.
  • чорний перець горошок 8 шт.
  • головка часнику 1 шт.
  • петрушка суха 2 г
  • кріп сухий 1 г
  • вода 250 г
  • рослинна олія 50 г

На порцію

Калорії: 134.2 ккал

Білки: 3.9 р

Жири: 4.9 р

Вуглеводи: 18.6 р

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Залити рис холодною водою на 30 хвилин.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Помити, почистити і порізати слайсами гриби.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Ріпчасту цибулю подрібнити квадратиками, моркву тонкими довгими смужками.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Обсмажити в товстостінній сковороді на рослинному маслі цибулю протягом 5 хвилин до рожевого кольору, а потім моркву до зміни відтінку.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Окремо припустити з маслом гриби і викласти їх на дно сковороди або казана.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Потім йдуть готові цибулю і моркву, потім спеції і суха зелень.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Гарненько промити відстояний рис в семи водах і укласти його на цибулю з морквою. В середину увіткнути головку часнику.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Додати приблизно склянку води, можна і більше і готувати на повільному вогні, не закриваючи кришку.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    Приблизно через 25 хвилин зняти з конфорки і перемішати для того, щоб плов з грибами був розсипчастим.

  • Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

    При подачі викладіть на блюдо і прикрасьте свіжою зеленню і помідорами.

Порада: не треба класти багато спецій, щоб не губився аромат грибів, які самі по собі цікаві. Якщо використовується духовка, то є сенс накрити казан або сковороду. Добре підійде фольга або сира коржик з дріжджового тіста. Страва ніколи не підгорить зверху і збереже свій аромат.

Особливості приготування з різними типами грибів

Гриби для плову можна використовувати будь-які. Сухі і свіжі, екзотичні начебто шиитак або всім нам звичні гливи з найближчого супермаркету. Важливо тільки одне. Згідно з технологічною картою, сухі гриби вимагають більш тривалої підготовки. Перед приготуванням їх як слід споліскують від пилу, а потім протягом години (мінімум) вимочують у холодному молоці або воді.

Свіжі гриби необхідно почистити і, якщо потрібно, то відварити і посмажити. Так надходять з маслюками та білими грибами, вони дають багато соку при термічній обробці і якщо відразу готувати з крупою, то рис перетравиться. Печериці мають властивість забарвлювати бульйон в темний колір, тому використовується “подушка” з овочів і сухофруктів.

Заморожувати лісові гриби для плову має сенс відварними. Вони зберігають аромат, але дають значно менше рідини, тому краще обсмажуються. Якщо ви любите рисові суміші з магазину, то домашній плов вийде нітрохи не гірше. Морожені продукти здатні істотно урізноманітнити зимове меню, було б де їх зберігати. Добре, коли є об’ємна камера, здатна вмістити стільки продуктів, скільки потрібно.

Плов с грибами - рецепт в мультиварке, пошаговое приготовление с шампиньонами, калорийность с мясом и без, фото

Особливості приготування в мультиварці

По суті, мультиварка — це великий горщик-термос, така товстостінна каструля з підігрівом. Плов в ній готується під кришкою, можна сказати, пропарюється. Отже, при варінні втрачається менше рідини. Рецепт дуже простий. В мультиварку треба доливати не більше 100 грам води, а в скороварку і зовсім 50 р. Вже обсмажені гриби і овочі ставлять на режим “Плов”, у всіх моделях Редмонд він є. Якщо у вашій диво-каструльці такої опції немає, то ставте варити на 15 хвилин і залишайте ще на чверть години на підігріві.

Порада: плов з грибами може бути і не вегетаріанський, але дієтичний, якщо додати м’ясо індички. Або зовсім ні тим ні іншим, але дуже смачним, якщо при приготуванні використовується свинина. Можна взяти нежирний шматок м’яса, наприклад, свинячу вирізку. Знизити кількість кілокалорій допоможе бурий або коричневий рис. Білий сорт замінюють гречка, перловка, а гриби — баклажан або сушений чорнослив.

Якщо ви ніколи не робили цей плов, то спробуйте приготувати його хоча б раз. Його смак приємно здивує, а когось вразить. Плов з овочами, грибами і бурим рисом є прекрасною альтернативою тому, що зварений з звичайним білим. Він готується точно так само, але калорійність на сто грамів продукту значно нижче. Якщо у вашій родині є дитина, то блюдо, приготоване за нашим рецептом, він може вживати в їжу після семи років.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: