Плов з гуся – покроковий рецепт з фото в казані і мультиварці

Плов – страва, закрепившееся в меню багатьох господинь. Традиційно його тушкують з бараниною, але є варіанти і зі свининою, яловичиною, куркою. На нашому сайті багато рецептів з фото і відео, на які слід звернути увагу. А от рис з гускою стане справжнім одкровенням.

Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

Домашній гусак відрізняється від іншого м’яса високим вмістом натурального жиру, саме тому плов виходить ситним, розсипчастим і маслянистим. Поєднувати його рекомендується з білим круглим рисом. Цей сорт краще вбере в себе зайву м’ясний жир, і не буде злипатися в процесі варіння.

Готувати плов можна:

  • у казані;
  • сковороді;
  • каструлі;
  • утятнице;
  • мультиварці.

Посмажити оригінальний і апетитний плов з гуски на сковороді нескладно. При бажанні можна запекти його в духовці або тушкувати на багатті. Якщо слідувати всім рекомендаціям і дотримуватися важливі умови, блюдо вийде дивовижним.

Рецепт плову з гусака

Інгредієнти

  • м’ясо гусака домашнього 500-600 г
  • білий круглий рис 250-300 г
  • морква 2 шт.
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • вершкове масло 30 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • приправи та спеції за бажанням
  • лавровий лист 3-4 шт.
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 317.8 ккал

Білки: 6.2 г

Жири: 9.7 р

Вуглеводи: 46.6 м

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Необхідно підготувати рис для плову. Крупу залити злегка підсоленою очищеною водою і залишити на годинку. Після воду злити, рис ще разочок обполоснути.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Тим часом можна зайнятися овочами. Із зняти лушпиння цибулі, нарізати кубиками середнього розміру або півкільцями. З моркви зрізати брудну шкірку. Вимити овоч. Натерти соломкою, використовуючи тертку або блендер зі спеціальною насадкою.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    М’ясо гусака промити. Нарізати птицю невеликими порціями, не забувши видалити жирні прошарку.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Для смаження плову рекомендується взяти глибоку чавунну сковорідку. Посуд змастити вершковим маслом, налити трохи рослинного масла і помістити м’ясо.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Шматочки гусака обсмажувати на олійної суміші до рум’яної скоринки з усіх боків. На сильному вогні це займе 20-25 хвилин. Потрібно регулярно перевертати, щоб м’ясо не пригоріло.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Налити в сковороду склянку окропу. Додати лавровий лист. Накрити посуд кришкою.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Додати до гусака цибулю і моркву. Тушкувати на середньому вогні, добре помішуючи 7-10 хвилин. Томити ще 20-30 хвилин. Щоб переконатися, що гуска добре протушился, проткніть його виделкою. Якщо м’ясо легко відокремлюється від кістки, значить, воно готове.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Після насипати рис. Рівномірно розподілити крупу по сковороді. Залити склянкою теплої води. Всипати спеції за власним смаком. Посолити. Покласти зверху 2 розрізаних навпіл зубчики часнику.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Закрити кришку. Зробити мінімальний вогонь. Тушкувати до повної готовності 20-25 хвилин.

  • Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

    Подавати плов з різними свіжими салатами, томатним соком і зеленню.

Порада: коли плов буде готовий, рекомендується залишити його на плиті під закритою кришкою ще на 15-20 хвилин. Рис набереться соку, а також просочиться ароматами спецій і приправ.

Особливість приготування в казані і мультиварці

Апетитний маслянистий плов можна приготувати в мультиварці Поларіс або Редмонд, наприклад. Рекомендується тушкувати плов з ніжок гусака. Вважається, що саме в цій частині птиці зосереджена найбільша кількість жиру.

Плов из гуся - пошаговый рецепт с фото в казане и мультиварке

Страва готуватиметься в два етапи. Овочі і м’ясо необхідно буде зробити, використовуючи режим “Смаження”, а рис – на програмі “Плов”. М’ясо птиці обсмажують в чаші близько 40 хвилин. Менше часу готувати не варто, так як гусак жорсткий, і він може не протушкувати до кінця.

Після приготування плову бажано залишити в режимі “Підігрів” ще на 20 хвилин.

На замітку: щоб додати страві оригінальних ноток покладіть трохи шафрану або барбарису.

Що стосується казана, то тут ніяких особливостей у порівнянні з приготуванням на сковороді немає. У ньому роблять оригінальний узбецький варіант.

Апетитний і смачний плов з гуся подають на великому блюді, попередньо прикрасивши його свіжою зеленню. Відмінним партнером” на столі стануть овочі. В зимову пору можна з’їсти плов з солоними огірками або гострим маринованою помідором.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: