Плов з перловки з куркою – рецепт з фото покроково

Класичний узбецький плов складається з декількох основних інгредієнтів: зірвака і особливого сорту рису. Проте досвідчені господині знайшли альтернативні, не менш смачні страви, які можна приготувати смачний і апетитний плов. Жирну баранину замінюють різними сортами м’яса: яловичиною, свининою, куркою, утятиной. А замість бурого або білого рису варять нут і перлову крупу.

Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

Інгредієнти

  • курка (філе або крильця) ½ кг
  • перлова крупа 300-350 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 2 шт.
  • часник 2-3 зубчики
  • томатний сік 1 ст.
  • сіль за бажанням
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • барбарис за смаком
  • шафран за смаком
  • коріандр за смаком
  • вершкове масло 25 г
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок

На порцію

Калорії: 153 ккал

Білки: 7.9 г

Жири: 9.4 г

Вуглеводи: 11.6 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

    Курку вимити в проточній воді. Нарізати порційними шматочками таким чином, щоб їх потім було зручно перемішувати в казані.

  • Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

    Цибулю, очищений від лушпиння, наріжте півкільцями або акуратними середніми кубиками. З моркви зніміть шкірку, вимийте овоч. Нашаткуйте соломкою, використовуючи комбайн або тертку.

  • Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

    Казан поставте на середній вогонь. Змішайте в посуді вершкове і рослинне масло. Як тільки суміш прогріється, засипте цибулю. Обсмажте його до золотистого відтінку. Додайте моркву. Тушкуйте ще 5 хвилин.

  • Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

    Покладіть овочі м’ясо птиці. Смажте, не збавляючи вогню, зі всіх сторін 7 хвилин.

  • Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

    Всипте перлову крупу. Залийте томатним соусом. Покладіть кілька листочків лаврушки, поперчіть, посоліть. Додайте спецій. Ретельно перемішайте.

  • Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

    Влийте гарячу очищену воду. Рідина повинна покрити крупу на 2 см вище її поверхні. Тушкуйте на маленькому вогні 25-30 хвилин. Якщо готуєте на плиті, то вимкніть її. Казан щільно укутайте рушником. Залиште плов потомитися ще на 30 хвилин.

  • Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

    Гарнір перекладіть в зручне велике блюдо, прикрасьте свіжою зеленню. Перловий плов з куркою можна подавати до столу.

Томатний сік для рецепта можна купити в магазині, однак корисніше і безпечніше буде зробити соус в домашніх умовах. Це легко і швидко. Свіжі помідори без шкірки треба пропустити через соковижималку, блендер або м’ясорубку. Злегка посолити. Видавити в отриману масу зубчики часнику. Гарненько змішати. Соус для плову готовий.

Порада: з перловою крупою можна також приготувати ніжний і економний плов з курячою печінкою. Такий рецепт має деякі особливості. Печінку обсмажують до напівготовності на цибулевої “подушці” під кришкою, потім її прибирають в інший посуд. Під кінець варіння гарніру цей напівфабрикат викладають поверх крупи і тушкують разом з нею до готовності. Потім все акуратно перемішують. Виходить дуже смачне і недороге блюдо!

Плов из перловки с курицей - рецепт с фото пошагово

Рецепт плову з перловкою одночасно оригінальний і простий. Для різноманітності до гарніру можна додати свіжі гриби. Соковитий, ніжний плов з цієї каші приємно здивує і порадує не тільки ваших домочадців, але й гостей. Крім того, таке блюдо значно економить бюджет і приносить велику користь організму – обов’язково спробуйте його приготувати. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: