Плов з перловки зі свининою – рецепт приготування в мультиварці

З усіх круп, які ми використовуємо для приготування їжі, перловка за своїм корисним властивостям стоїть чи не на першому місці. Дієтологи навіть називають її «кашею краси».

Але от біда: у багатьох в пам’яті перловка — це несмачне друге на обід в дитячому саду. А якщо по-особливому її приготувати, можна не тільки отримувати користь, але і насолоджуватися. Прекрасний варіант — плов зі свининою. І тут покроково описано рецепт приготування з фото.

Плов з перловки зі свининою

Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

Інгредієнти

  • свинина 400 г
  • перлова крупа 400 г
  • цибуля 100 г
  • морква 150 г
  • томатна паста 50 г
  • соняшникова олія 50 мл
  • часник 1 голівка
  • лавровий лист 3 шт.
  • зіра за смаком
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 436 ккал

Білки: 9.6 г

Жири: 25.4 р

Вуглеводи: 42.6 р

Кроки 2 год. 0 хв. Відео-рецепт

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Підготуйте перлову крупу. Для цього уважно переберіть її, видаліть сміття, промийте і замочіть в теплій воді годин на 5, а краще — на всю ніч.

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Злийте з перловки воду, а потім трохи обсмажте крупу на сухій розпеченій сковороді, регулярно помішуючи.

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Почистіть цибулю і моркву. Цибулю порізати на тоненькі півкільця, а моркву подрібнити на крупній тертці. У казані прожарити соняшникова масло і обсмажуйте на ньому овочі до тих пір, поки вони не почнуть золотитися.

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Свинину вимийте, обсушіть паперовим рушником, порізати на великі кубики і киньте в казан з овочами. Тушкуйте близько 15 хвилин.

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Посоліть, поперчіть, додайте зіру і лавровий лист. Влийте трохи води, викладіть томат-пасту і занурте в центр вмісту казана цілу головку часнику, з якої попередньо зніміть верхній шар лушпиння.

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Через 10 хвилин видаліть часник і викладіть на м’ясо з овочами перловку.

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Не розмішуючи, залийте водою, щільно накрийте кришкою і варіть на повільному вогні протягом півгодини. Періодично знімайте кришку і підливайте води, якщо потрібно. Пробуйте перловку на готовність.

  • Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

    Перед подачею на стіл дайте плову настоятися не менше півгодини.

Порада: щоб надати страві особливого смаку, можете додати в нього кілька шматочків гострого перцю. Робити це потрібно на етапі закладки спеції.

Готуємо плов з перловки зі свининою в мультиварці

Приготування цієї страви — невелика наука. А в мультиварці це робити і того простіше.

Особливість готування в цій диво-машині в тому, що всі інгредієнти повинні бути заздалегідь підготовлені і знаходитися, що називається, під рукою. Так що для початку перемойте і подрібніть всі овочі та м’ясо. Замочіть, процідіть і прожарити перлову крупу і тримайте в полі зору спеції.

Плов из перловки со свининой - рецепт приготовления в мультиварке

Для початку в режимі «Смаження» розігрійте олію. Викладіть в нього нарізане м’ясо і готуйте без кришки близько 15 хвилин. Потім додайте овочі: спочатку цибулю, а через 5 хвилин — морква. Обсмажуйте близько 10 хвилин.

Після цього настав час солі, спецій і томат-пасти. Тепер влийте трохи гарячої води і готуйте в режимі «Гасіння» півгодини.

Викладіть поверх м’яса з овочами перловку, видавіть часник, влийте воду і готуйте в режимі «Рис» або «Плов» хвилин 40.

Незважаючи на те, що калорійність цієї страви досить висока, це так звані «правильні» калорії, які засвоюються належним чином і не осідають ненависними сантиметрами на боках. Неодмінно увімкніть перловку в свій раціон. У такому вигляді зробити це простіше простого. Адже плов з перловки зі свининою — смакота, що просто пальчики оближеш. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: