Плов з свинини — 7 покрокових рецептів в домашніх умовах

Плов — це страва, яке увійшло в кулінарію багатьох країн, завдяки східної кухні, так само як і шурпа класична. Ця страва популярна на сході ще з X—XI століть, про це згадується в літописах. Тоді він був особливою стравою і його подавали на великі свята, такі як весілля, поминки і багато іншого.

Існує легенда, що знаменитий учений лікар Авіценна використовував його для лікування знаті. Рісу приписували цілющі властивості, давали після операцій, важкої фізичної праці для того, щоб підняти імунітет.

Це національне блюдо таджиків і узбеків, так само користується своєю популярністю в багатьох країнах. Існує безліч рецептів приготування цього кулінарного шедевра, взяти наприклад плов з куркою, дуже смачно.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Кілька фактів. Він як і шашлик не любить жіночих рук, це страва повинні готовити винятково чоловіки. В Ірані це страва внесено в меню всіх ресторанів швидкого харчування Макдональдс. І нарешті, в Китаї в 2007 році в одному казані приготували цілу тонну.

Плов з свинини в сковороді по узбецьки

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр.
  • Олія — для смаження
  • Рис — 200 гр.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений
  • Вода гаряча

Спосіб приготування:

1. Рис попередньо замочуємо, моєму пару разів, до прозорої води.

2. Промиваємо м’ясо, нарізаємо великими шматками. Попередньо розігріти сковороду з маслом, викладаємо його і обсмажуємо до напівготовності, приблизно 30 хвилин.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

3. В цей час очищаємо цибулю, моркву, промиваємо. Морква готуємо на тертці або нарізаємо соломкою. Лук ріжемо тонкими півкільцями. Спочатку викладаємо на розігріту сковороду з маслом моркву, смажимо, потім висипаємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

4. Додаємо інгредієнти до м’яса, не перемішуємо і зверху викладаємо підготовлений рис, рівномірно розподіляємо по сковороді, солимо, перчимо, посипаємо приправою за смаком.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

5. Цілу головку часнику покласти в середину сковороди, заливаємо все гарячою водою, щоб не зовсім покривала крупу, накриваємо кришкою і вмикаємо на середній вогонь, готуємо 40 хвилин.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

6. Приготовану страву можна подати з легким салатом. Приємного апетиту.

Рецепт плову в казані на плиті

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 500 гр.
  • Рис — 500 гр.
  • М’ясо — 300 гр.
  • Масло — для смаження
  • Вода гаряча
  • Сіль — за смаком
  • Приправа для плову — за смаком
  • Часник — 2 головки

Спосіб приготування:

1. Готуємо інгредієнти, морква промиваємо під проточною водою і нарізаємо брусочками, я її кладу багато, але ви можете на свій розсуд. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Промите масло нарізаємо шматочками. Рис тим часом ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

2. Включаємо плиту, добре розігріваємо казан, вливаємо олію грам 100-150 і добре його накаливаем. Висипаємо цибулю, смажимо його до коричневого кольору на максимальному вогні.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

3. Тепер викладаємо м’ясо, добре перемішуємо і обсмажуємо до золотавої скоринки. Через 10 хвилин додаємо моркву і підсмажуємо до легкої готовності. Потім заливаємо гарячою водою, солимо, перчимо за смаком. Кладемо чисту головку часнику в казан (можете розділити на зубчики), присипаємо всі інгредієнти приправою. Тушкуємо 5-10 хвилин.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

4. Виймаємо головки часнику, викладаємо рис поверх інгредієнтів, не перемішуючи. Сюди ще додаємо 2 чайні ложечки приправи. Додаємо вогонь і накриваємо кришкою. Готуємо 20 хвилин, періодично помішуючи. Вимикаємо плиту, залишаємо казан на ній і дамо дотомиться.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

5. Після чого пробуємо свій шедевр у гарячому вигляді. Приємного апетиту.

Самий смачний плов в духовці по-домашньому

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • М’ясо (будь-яке) — 300 гр.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Помідор — 3 шт.
  • Гострий перець — 1 шт.
  • Рис — 200 гр.
  • Спеції — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження
  • Часник — 5 зубчиків

Спосіб приготування:

1. Лук очищаємо, миємо й нарізаємо не дуже дрібно, відправляємо його обсмажуватися на рослинній олії на розпеченій сковороді.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

2. Тим часом натираємо на крупній тертці чищенную моркву, додаємо моркву до цибулі і обсмажуємо до готовності.

3. Після того, як інгредієнти готові, перекладаємо їх у казан або каструлю, в який будете готувати. Цей посуд не повинна мати пластмасових елементів, так як ми будемо ставити в духовку.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

4. Обсмажуємо на сковороді м’ясо порізане на невеликі шматочки до готовності і так само перекладаємо тару.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

5. Промиваємо перець болгарський, відрізуємо плодоніжки, виймаємо насіння і ріжемо тонкою соломкою або дрібними кубиками. Так само візьмемо трохи гострого перцю і тонко покрошим його. Складаємо до решти інгредієнтів.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

6. З помідорів, попередньо знімаємо шкірку, робимо хрестоподібні надрізи і опускаємо в киплячу воду на 2 хв, після виймаємо і кладемо в холодну воду на 3 хвилини, з-за такої процедури шкірка сама злазить. Потім нарізаємо дрібними кубиками, висипаємо в каструлю.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

7. За бажанням кришимо зелень і кладемо її до всіх продуктів. Додаємо зубчики очищеного часнику, солимо, перчимо, додаємо коріандр. Зверху засипаємо рис і заливаємо все водою.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

8. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту духовку на 20 хвилин, по закінченню часу, дивимося достатньо у нас рідини, при необхідності доливаємо і знову ставимо на 25 хвилин.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

9. Виходить смачно і ароматно.Приємного апетиту.

Смачний плов в мультиварці редмонд

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Свинина — 600 гр.
  • Цибуля — 400 гр.
  • Морква — 400 гр.
  • Приправа для плову — 2 ст. ложки
  • Сіль — 1,5 ст. ложки
  • Рис дліннозерновой — 3, 5 мультистакана
  • Гаряча вода — 5 мультистаканов
  • Рослинна олія
  • Часник — 3 зубчики

Спосіб приготування:

1. Цибулю очищаємо від лушпиння і кришимо його. Морква промиваємо, чистимо й нарізаємо довгими брусочками.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

2. М’ясо свинини дістаємо з холодильника, розморожуємо і ріжемо невеликими шматочками, якщо жиру дуже багато, краще його зрізати.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

3. У чашу мультиварки вливаємо олію, щоб дно було повністю заповнене. Вибираємо меню — режим «смаження», час 20 хвилин і натискаємо «старт». Чекаємо дві хвилини, щоб масло нагрілося і складаємо цибулю, моркву. Під час смаження періодично перемішуйте інгредієнти.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

4. Через 7 хвилин смаження моркви і цибулі додаємо м’ясо і добре перемішуємо.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

5. В цей час промиваємо рис під проточною водою, приблизно 3-4 рази. Пройшло 3 хвилини з моменту смаження м’яса, кладемо 2 столові ложки приправи для плову без гірки, добре розмішуємо. Нам необхідно, щоб приправа трохи обсмажилася і дала всі свої аромати.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

6. Минуло ще 20 хвилин, додаємо 1 столову ложку солі і перемішуємо.

Якщо ви вважаєте, що в процесі смаження олії замало, то можете додати.

7. Всипаємо рис, акуратно розрівнюємо його по всій поверхні мультиварки, щоб інгредієнти були закриті. Зверху саму крупу трохи підсолимо і кладемо очищений часник. Заливаємо гарячою водою, закриваємо кришку, вибираємо меню, режим «Плов», час 40 хвилин.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

8. Через 40 хвилин наше блюдо готове, перемішуємо його. Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Рецепт розсипчастого плов зі свининою

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Рис — 500 гр.
  • Вода — 500 мл
  • М’ясо свинина — 400 гр.
  • цибуля ріпчаста — 280 гр.
  • Морква — 200 гр.
  • Часник — 1 головка
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зіра — 1 ч. ложка
  • Куркума — 1 ч. ложка
  • Сіль — за смаком
  • Олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Рис довгозернистий замочуємо на 30 хвилин. Розігріваємо олію на сковороді. Зубчики часнику дрібно шаткуємо. Нарізаємо м’ясо досить дрібно для того, щоб воно швидше приготувалося.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

2. На сковороду кладемо часник, він обсмажується, дає неймовірний аромат і потім ми викладаємо м’ясо, обсмажуємо з усіх боків, на великому вогні.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

3. Ріпчасту цибулю нарізаємо так, як вам більше подобається. Моркву натираємо на крупній тертці.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

4. М’ясо сжарилось, відправляємо овочі до нього, тушкуємо на середньому вогні. Потім наливаємо 150 мл води. Додаємо спеції, лавровий лист, часник, все ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо 20-25 хвилин.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

5. Викладаємо рис в каструлю, заливаємо водою і ставимо на великий вогонь до кипіння. Постійно помішуйте кашу дуже швидко, щоб не йшов пар. Варимо до готовності, потім знімаємо з плити, накриваємо її рушником для того, щоб вийшов смачний і розсипчастий.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

6. З’єднуємо всі інгредієнти. У м’ясо висипаємо рис, ретельно перемішуємо.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Це дуже швидкий рецепт, якщо ви самі не розкриєте таємницю, про це ніхто і не здогадається. Приємного апетиту.

Готуємо ароматний плов в казані на вогнищі

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Рослинна олія — 200 мл
  • Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  • Яловичина (можна баранину) — 1 кг.
  • Рис круглий — 1 кг.
  • Часник — 5 головок
  • Морква — 500 гр.
  • Гострий червоний перець — 1 стручок.
  • Приправи для плову — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Зіра — за смаком
  • Вода

Спосіб приготування:

1. Для початку заливаємо рис холодною водою і залишаємо на 1 годину. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, моркву кришимо довгими брусочками. Розводимо багаття. Беремо великий казан, розміщуємо його над багаттям. Вливаємо олію так, щоб краю казана були змазані. На розігрітому маслі обсмажуємо цибулю до коричневого кольору.

2. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо за смаком, викладаємо в казан. М’ясо обсмажуємо хвилин 15.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

3. Потім викладаємо моркву, не перемішуючи. Солити не можна, солимо або в напівготовності або готовності. Додаємо приправу за смаком.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

4. Часник промиваємо від бруду і кладемо цілі головки. Червоний гострий перець так само моєму і просто кладемо, не потрібно розрізати або робити в ньому дірки.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

5. Потім поверх інгредієнтів викладаємо рис, рівномірно розподіляємо, зверху додаємо сіль і зіру. Не закриваємо кришкою. Через 5 хвилин вливаємо воду.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

6. Коли крупа практично дійшла, розмішуємо її з іншими інгредієнтами і накриваємо кришкою. Робимо парову лазню. Не забувайте періодично помішувати в процесі варіння.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

По закінченню 45-60 хвилин готову страву розкладаємо по тарілках і тішимо всіх своїм кулінарним вишукуванням. Приємного апетиту.

Як приготувати плов в сковороді, щоб рис був розсипчастим

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • М’ясо (куряче) — 500 гр.
  • Рис довгозернистий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Приправа до плову — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

1. Перше, що ми з вами зробимо це моєму рис. Заливаємо його холодною водою, промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Зливаємо воду з допомогою сита або друшляка.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

2. М’ясо курки нарізаємо на середні шматочки.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

3. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями, моркву соломкою, так само можна натерти на крупній тертці.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

4. В розпечену сковороду наливаємо олію, викладаємо м’ясо і цибулю. Додаємо приправу для плову сіль за смаком, добре перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору цибулі. Сковорода повинна бути глибокою і обов’язково з кришкою.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

5. Викладаємо моркву, але ні в якому разі не перемішуємо її. На неї рівним шаром викладаємо чистий рис. Вставляємо зубчики часнику і трохи підсолюємо. Заливаємо все інгредієнти тонким струменем холодної води.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

6. Накриваємо сковороду кришкою і готуємо на середньому вогні 10 хвилин, потім зменшуємо вогонь до мінімальності і готуємо ще 15 хвилин. Вимикаємо плиту і залишаємо страву ще на 10 хвилин, не знімаючи кришку. По закінченню часу перемішуємо плов.

Плов из свинины — 7 пошаговых рецептов в домашних условиях

Цей варіант швидкого і легкого варіанту плову, виходить розсипчастий і смачний. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: