Рецепт єврейського плову бахш

Переможну ходу цього легендарного плову по всьому світу почалося близько 100 років тому, хоча кажуть, що рецептом понад 1000 років і він входить в розряд первісної кухні. Знаменитий бахш подарували нам бухарські євреї. Строго кажучи, це блюдо не схоже на традиційний рисовий плов ні кольором, ні способом приготування.

Рецепт еврейского плова бахш

Казан тут не потрібен, можна використовувати звичайну каструлю або гусятницю. Варять рис у спеціально пошитій полотняному, щільно зав’язаному мішечку кілька годин, з величезною кількістю зелені. Нижче ми докладно розповімо вам з фото і відео, як приготувати це унікальне за смаковими якостями блюдо.

Інгредієнти

  • рис 700 г
  • баранина 500 г
  • курдючне сало 150 г
  • яловича печінка 500 г
  • 200 г кінза
  • кріп 50 г
  • петрушка 50 г
  • базилік 50 г
  • зелена цибуля перо 100 г
  • цибуля ріпчаста 150 г
  • рослинна олія 100 г
  • мелений чорний перець-10 г
  • сіль 30 р

На порцію

Калорії: 265.1 ккал

Білки: 9.9 г

Жири: 14.6 м

Вуглеводи: 23.5 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт еврейского плова бахш

    Промити рис і замочити на 40 хвилин у холодній воді.

  • Рецепт еврейского плова бахш

    Порізати дуже дрібно курдючне сало і баранину. Тільки ножем! М’ясорубку не використовуйте. Величина шматочків має бути не більше двох рисинок.

  • Рецепт еврейского плова бахш

    Порізати дрібно зелень, а ріпчасту цибулю на квадратики.

  • Рецепт еврейского плова бахш

    Все перемішати і, не залишаючи пустот, заповнити вузькі полотняні мішечки і ретельно зав’язати.

  • Рецепт еврейского плова бахш

    На дно каструлі поставити тарілку, зверху щільно викласти набиті рисом мішечки і залити водою так, щоб вона повністю покривала рис на полотні.

  • Рецепт еврейского плова бахш

    Залишити варити на тихому вогні від 4 до 8 годин.

  • Рецепт еврейского плова бахш

    Після закінчення часу злегка віджати мішки і, виклавши на блюдо, віднести до столу.

Готовий плов має зелений колір і непередаваний аромат. Подають його як головне блюдо в кінці святкування. Це тільки здається, що він довго готується. Насправді це дуже зручно, так як поки гості веселяться і їдять інші страви, єврейський плов потихеньку готується. Подати його можна в будь-який момент.

Порада: щоб прискорити процес, скористайтесь мультиварка-скороваркой. На низькому тиску вона впорається із завданням за 90 хвилин.

Дивовижна технологія приготування цього плову дозволяє ввібрати рісу всі корисні мікроелементи та чудові аромати. Зробивши його один раз, ви будете готувати його знову і знову.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: