Солодкий плов – як приготувати з омлетом, в гарбузі покроково, калорійність, рецепт з фото

Коли мова йде про плові, відразу ж виникають асоціації з рисом, м’ясом, овочами і ароматними спеціями. Але страва настільки різноманітне, що спектр смакових якостей неосяжний. Воно буває навіть солодким.

І варіантів приготування незвичного плову теж набагато більше, ніж один. Наприклад, бухарський з родзинками або з омлетом. А чули, що можна готувати плов у гарбузі? Тоді прийшла пора кулінарних відкриттів! Почати рекомендуємо до перегляду відео.

Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

Солодкий плов: покроковий рецепт з фото

Цей рецепт правильно буде назвати спрощеним, тому що в його склад не включені горішки декількох видів, як у вірменському варіанті, або яйця і широкий набір спецій, як в азербайджанському. Але від цього блюдо не стане менш смачним.

Важливо: блюдо в процесі не помішуйте. А щоб визначити, готовий чи ні, беріть трохи рису зверху і пробуйте. Якщо він ще не зварився, а вода вже википіла, просто проткніть плов виделкою в декількох місцях і підлийте трохи рідини.

Інгредієнти

  • рис 250 г
  • родзинки 100 г
  • 150 г яблуко
  • курага-150 г
  • морква 100 г
  • чорнослив 100 г
  • вершкове масло 50 г
  • сіль 10 г

На порцію

Калорії: 354 ккал

Білки: 5.6 м

Жири: 8.1 г

Вуглеводи: 65.4 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Підготуйте сухофрукти. Вимийте їх в холодній воді. Курагу і чорнослив порізати на невеликі шматочки і разом з родзинками залийте окропом. Залиште на півгодини, за цей час сухофрукти набухнуть і трохи розм’якнуть.

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Моркву очистіть від шкірки, подрібніть за допомогою великої терки. Щоб у готового страви був більш привабливий вигляд, можна використовувати пристосування для моркви по-корейськи.

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Яблука почистіть, видаліть серцевину і накришити маленькими кубиками.

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Поставте казан на вогонь, киньте вершкове масло. Як тільки воно розтане, викладіть моркву. Обсмажуйте протягом 5 хвилин.

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Потім додайте яблука, все з’єднайте і готуйте ще стільки ж часу.

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Після цього викладіть в казан сухофрукти, добре перемішайте і тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин.

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Рис ретельно промийте, поки вода не буде прозорою. Викладіть в казан, змішайте з фруктами, посоліть, залийте водою так, щоб її рівень був вище інших інгредієнтів буквально на міліметр, і варіть на малому вогні під кришкою до готовності (близько 30 хвилин).

  • Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

    Дайте плову настоятися приблизно півгодини і можете подавати до столу.

Бухарський солодкий плов

Якщо ви не хочете перетворювати плов у десерт і прагнете до того, щоб він був не солодким, а лише солодкуватим на смак, спробуйте приготувати бухарський варіант — не пошкодуєте! Він не такий калорійний, як попередній.

Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

Час приготування: 1,5 години

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • білки – 5,6 м;
  • жири – 8,3 г;
  • вуглеводи – 53,4 г;
  • калорійність – 310 кКал.

Інгредієнти

  • рис — 400 г;
  • білий родзинки — 50 г;
  • темний родзинки — 100 г;
  • цибуля — 150 г;
  • морква — 200 г;
  • перець болгарський — 70 г;
  • часник — 20 г;
  • барбарис сушений — 50 г;
  • соняшникова олія — 50 мл;
  • кріп і петрушка;
  • сіль — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Рис гарненько промийте. Робити це потрібно так: залийте його водою, ретельно вимісіть руками і злийте. І так не менше 5 разів. Якщо хочете трохи прискорити процес приготування, замочіть рис в теплій воді на півгодини.
  2. В цей час переберіть сухофрукти, видалите пересушені і зіпсовані ягоди. Ретельно вимийте родзинки і барбарис.
  3. Цибулю очистіть від шкірки і наріжте півкільцями або четвертинками.
  4. Морква пошинкуйте на тонку соломку. Можете також натерти на тертці для салатів по-корейські.
  5. Солодкий перець покришіть невеликими брусочками.
  6. У казан влийте олію, прожарити, злегка обсмажте цибулю.
  7. Коли він стане напівпрозорим, додайте моркву і пасеруйте протягом 10 хвилин. Посоліть.
  8. Рис змішайте з сухофруктами, викладіть в казан, застроміть в декількох місцях зубчики часнику, залийте водою так, щоб вона була вище вмісту на півсантиметра, і варіть під кришкою, поки вся рідина з поверхні не піде.
  9. Тепер викладіть на плов подрібнену зелень і варити протягом 25 хвилин.
  10. Дайте настоятися, вийміть часник і можете подавати до столу.

Хапама: солодкий плов у гарбузі

Солодкий плов можна зробити особливим, якщо оформити і подати його оригінальним способом. Приміром, приготувавши його в гарбузі! І неважливо, як ви будете його називати згодом, головне, що він сподобається дітям завдяки цікавій подачі.

Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

Час приготування: 1,5 години

Кількість порцій: 6

Енергетична цінність

  • білки – 5,4 м;
  • жири – 15,5 г;
  • вуглеводи – 43,5 г;
  • калорійність – 333 кКал.

Інгредієнти

  • гарбуз — 1 шт.;
  • рис — 400 г;
  • вершкове масло — 120 г;
  • ізюм — 100 г;
  • чорнослив — 100 г;
  • курага — 100 г;
  • волоські горіхи — 150 г;
  • цукор — 30 г;
  • мед — 60 г;
  • кориця — 10 г;
  • сіль — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Рис промийте, залийте водою, трохи посоліть і відваріть до напівготовності — це близько 10 хвилин з моменту закипання. Процідіть через сито.
  2. Сухофрукти промийте, залийте окропом і залиште хвилин на 20, поки не набухнуть. Після цього злийте воду, курагу і чорнослив порізати на маленькі шматочки.
  3. Волоські горіхи трохи підсушіть в духовці і подрібніть. Робити це можна за допомогою блендера або пройтися по ним кілька разів качалкою.
  4. З гарбуза зріжте хвостик, захопивши при цьому навколо нього простір великого діаметру. Верхівку не викидайте.
  5. Вичистити серцевину гарбуза і трохи присипте всередині цукром.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть в неї гарбуз на півгодини. Деко застеліть пергаментом або налийте туди трохи води, щоб нічого не підгоряло.
  7. Поставте на вогонь сковороду, додайте вершкове масло. Коли воно розтопиться, викладіть сухофрукти і горіхи і трохи обсмажте.
  8. Додайте мед, корицю, добре вимісіть. Тушкуйте протягом 5 хвилин, після чого висипте рис, ще раз ретельно перемішайте, трохи підсолити, потримайте на вогні ще близько 5 хвилин, а потім викладіть вміст сковороди в гарбуз і підлийте трохи води. Накрийте зрізаною частиною з хвостиком і знову відправте в духовку на 40 хвилин.
  9. Готового блюда дайте настоятися протягом години, не виймаючи гарбуз з духовки, і можете подавати до столу. Робити це краще так: акуратно розріжте гарбуз на скибки і постарайтеся викласти на тарілку так, щоб плов залишився в ній, як в човнику.

Смак у цього десерту приголомшливий! Головне, коли будете набирати плов на вилку або ложку, щоб відправити в рот, постарайтеся захопити і гарбузову м’якоть. Цей рецепт підходить для приготування в мультиварці, яка використовується замість духовки.

Солодкий плов з омлетом

Для тих, що вважає, що плов без м’яса — це не їжа, тому що він не ситний і не поживний, є особливий рецепт — солодкий і з омлетом. Білок присутній, калорійність — на належному рівні, і смак відмінний!

Сладкий плов - как приготовить с омлетом, в тыкве пошагово, калорийность, рецепт с фото

Час приготування: 1,5 години

Кількість порцій: 9

Енергетична цінність

  • білки – 7,4 м;
  • жири – 38 г;
  • вуглеводи – 48,4 г;
  • калорійність – 564 кКал.

Інгредієнти

  • рис — 400 г;
  • чорнослив — 150 г;
  • ізюм — 100 г;
  • курага — 150 г;
  • журавлина сушена — 100 г;
  • вершкове масло — 450 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • борошно — 50 р;
  • куркума — 10 г;
  • сіль — за смаком.

Покрокове приготування

  1. Рис промийте і відваріть до напівготовності в підсоленій воді.
  2. Яйця добре збийте, додайте борошно і ще раз збовтайте так, щоб не було грудочок. До яєчної маси підмішайте пару столових ложок рису, посипте куркумою і трохи посоліть.
  3. У каструлі з товстим дном розтопити 100 г вершкового масла. Вилийте в неї яєчну масу, готуйте на дуже повільному вогні під кришкою, поки не почне з’являтися червонувата скоринка.
  4. Викладіть зверху омлету рис і акуратно розрівняйте його лопаткою. Зробіть невеликі ямки в декількох місцях і покладіть в них шматочки вершкового масла. Присипте куркумою і залийте 100 мл води. Варіть під кришкою на повільному вогні близько 20 хвилин.
  5. Приготуйте солодку заправку. Для цього вимийте сухофрукти, залийте 100 мл води, додайте вершкове масло, посипте куркумою і тушкуйте на повільному вогні під кришкою, поки не випарується вся рідина і сухофрукти не почнуть підсмажуватися.
  6. Подавайте готову страву так: викладіть на тарілку порцію рису з омлетом, а зверху — солодку «зажарку». Можна полити чайною ложкою натурального меду.

Як бачите, плов може бути не тільки ситним вечерею, але і солодким живильним десертом або сніданком. Так що запасайтеся сухофруктами і готуйте в своє задоволення! Щоб плов завжди виходив розсипчастим, використовуйте для приготування довгозерний рис, а якщо хочете трохи прискорити процес, завжди заливайте не звичайною водою, а окропом. Готуйте солодкі плови, творіть і радуйте своїх домочадців і гостей! Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: